Крусти

• 12 953
  • 26
  •   1
Отговори
Докторката ни изписа Ксериал, бебето е на два месеца. Някакви отзиви, мислех да купя Мустела

# 1
Ползвала съм шампоан за крусти на А-дерма. Много доволна бях.

# 2
Малко преди  къпане мажех с тампон напоен със зехтин. След банята внимателно с гъсто гребенче, падаха веднага. Бързо се почистиха . Може би е подходящо за бебета с малко коса, какъвто беше и сина ми.

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 16:56 от MAMA NA jORI

# 3
Ползвах Мустела,изключително доволна съм с 3 мазания и разресване падна всичко

# 4
Аз живея в Англия и тука за крустите ми казаха, че е нормално и мога да го мажа по главата с бебешко олио, но не трябва да се чоплят за да не се възпали. Явно това е официалната практика защото го прочетох и по разни бебешки страници. Аз не ги пипах много- много, не съм го мазала с нищо, те и сами си изчезват. Аз лекарства не бих ползвала за такъв "проблем". А и бебето ти е много малко, не е добре да се прекалява с химиите.

# 5
Мустела върши страхотна работа. Другият начин е бебешко олио.

# 6
Ползваме крема и шампоана на Мустела за крусти от една седмица насам...
Доволна съм почти се излюспиха...

# 7
  • Най-красивата страна
След къпане мажех с тампон напоен със зехтин. После внимателно с гъсто гребенче, падаха веднага. Бързо се почистиха . Може би е подходящо за бебета без коса, какъвто беше и сина ми.

И аз мажех със зехтин .

# 8
С нищо не съм мазала, сами се изчистиха.

# 9
  • София
Може би няма голяма разлика в Ксериал-а и Stelaker на Мустела. Освен може би в цената.
Аз съм ползвала Stelaker и съм доволна.
Прочетох, че Ксериал се оставя да действа 10 мин и се измива. И се ползва през ден. Може би е по-бързо действащ препарат.

# 10
Ползвахме Нахткерцен на др. Тайс. Изключително доволни сме, а и го ползваме и за др - например суха кожа на ръцете. Крустите паднаха за седмица, но бяха малко, за сметка на това пък беше с гъста и дълга коса.

# 11
Детето ми имаше крусти до 2 годишна възраст. Отказах се да се боря с тях още след 7 месец. От време на време мажех с мас преди къпане, да постои на главицата 2 часа с шапка, за да омекнат. След къпането, с леки разресващи движения, без да се чопли падаха част от тях. Но бяха толкова много, че просто ги оставих сами да си паднат.

# 12
  • Бургас
Аз мажех главичката с бебешко олио след баня, оставях да се напоят 10-ти на минути и сресвах с гребенче.Оставях така с олиото да си стои до следващата баня, като се сетя го сресвах отново- малко омазвахме възглавничките, но за около 3-4 дена изпадаха

# 13
Stelaker Mustela  и шампоан Нахткерцен за предотвратяване появата на нови.

# 14
Дъщеря ми е на 3г и още й се появяват крусти. Аз лично не съм доволна от Мустела. От време на време й мажа главата със зехтин, масажирам и леко разресвам със ситно гребенче. Крустите се полепват по гребенчето. После измивам главата с шампоан два пъти, защото зехтинът трудно се отмива, но пък е натурален продукт и е полезен за косата. Често си правя маски със зехтин и много ми харесва хидратиращото и омекотяващото му действие върху косата.

Общи условия

Активация на акаунт