2880 лв. накуп за майки-студентки - 17

• 92 826
  • 877
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Zlatna_g,
Браво на теб, че не си оставила така нещата !
Пълни кретени и некадърници.
Заслужават да пуснеш оплакване до министъра с твоя случай, как може такова нещо.

# 166
Здравейте, студентка съм редовно обучениеи едновременно ходя на работа. Бременна съм и искам да знам като изляза в двугодивно майчинство, мога ли да се възползвам от еднократната помощ от университета 2800 лв за дете до една година,при редовна форма на обучение.

# 167
Да можеш да ги вземеш .Аз ги взех  декларация се подава до шестмесечна възраст на детето. Simple Smile

# 168
  • Варна
Ако приемат новия закон- трябва да родиш и подадеш документи преди 1.07, но още нищо не се знае със сигурност- след това помощта ще бъде за неосигурени.

# 169
Здравейте, студентка съм редовно обучениеи едновременно ходя на работа. Бременна съм и искам да знам като изляза в двугодивно майчинство, мога ли да се възползвам от еднократната помощ от университета 2800 лв за дете до една година,при редовна форма на обучение.
А взимаш ли и майчински за две години? На мен термина ми е на 21 август и ако наистина влезе такъв закон за неосигурени това значи ли че не  мога да взема помоща или майчинските

# 170

А взимаш ли и майчински за две години? На мен термина ми е на 21 август и ако наистина влезе такъв закон за неосигурени това значи ли че не  мога да взема помоща или майчинските

# 171
Ако не се въведе новия закон, можеш да вземеш помощта за майка-студентка и да получаваш 2 години майчинство. Аз бях така, но по новия закон целта е тези 2880 лв. да ги вземат майки, които са неосигурявани и нямат стаж, защото има много злоупотреби.

# 172
Чета има майки, които хем са редовна форма хем работят,  аз не съм много наясно, но не трябва ли да са всеки ден на лекции при редовно обучение?

Много се чудя все още дали да се записвам. Парите ясно може и да дойдат може и а се размина, аз се притеснявам, че няма да има кой да ми гледа всеки ден детето и при това положение няма да мога да ходя на лекции.

# 173
Зависи какво записваш, има магистратури най-вече, които се водят редовно, но реално всички лекции и упражнения за през уикенда, така че не е проблем да се посещават и да се работи!

# 174
Аз искам бакалавър да за записвам.

Много обаче е странно, хем направено уж за майки хем обаче редовно обучение  Rolling Eyes Ясно е че майката трябва основно да си гледа децата докато е в майчинство, пък събота и неделя когато повечето татковци почиват или пък баби дядовци /които все още работят/ та почиват и те, тогава може да си оставиш детето и да ходиш на лекции...

# 175
  • Варна
Нали се сещате, че всеки работи различни неща, с различно работно време, освен това като студент редовно обучение по кодекса на труда имате право на допълнителна отпуска. Аз завърших за мед.сестра миналата година и въпреки натоварената програма, многото изпити и задължителното ходене на практика, имах колежки, които си работеха целогодишно, две от тях даже родиха и си излязоха в майчинство. Всеки сам може да си направи сметката може или не може да съчетае всичко  Peace
Колкото до въпросите мога или не мога да взема помощта ако еди-си-какво - има проект за изменения и допълнения на ЗСПД, но докато не бъде внесен, гласуван и евентуално приет, никой не може да ви отговори коректно!

# 176
Здравейте, някой знае ли филиала на Шуменския университет във Варна дали е акредитиран, дали ако се запише там може да се възползва от помоща? Има ли учащи там? Благодаря  Peace

# 177
Здравейте, някой знае ли филиала на Шуменския университет във Варна дали е акредитиран, дали ако се запише там може да се възползва от помоща? Има ли учащи там? Благодаря  Peace

Една моя позната беше записала там преди три години и взе помощта  Peace

# 178
Аз съм във филиала на ШУ.Акредитацията е за ШУ и тази година трябва да се подновява.Онзи ден говореха някакви неща за нулев прием тази година,но не съм сигурна.Засега си е акредитиран.

# 179
  • София
На 13.03 имам превод заедно с еднократната помощ от 250 лв. Wink  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт