2880 лв. накуп за майки-студентки - 17

• 92 844
  • 877
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте,
моят въпрос е следният живот и здраве, ще имам бебче Септември, тази година трябва да завърша на лято редовен бакалавър, но мисля да си оставя умишлено единият държавен изпит и да се водя редовно обучение до другата година, за да мога да взема помоща. Имате ли представа дали замисълът ми ще се получи ?
Благодаря Ви и съжалявам ако въпроса ми се повтаря или не е достатъчно точен.

# 151
@ K.Hristova, Ще се водиш семестриално завършила, което е различно от студент редовно обучение.

# 152
  • Варна
Ще проуча в университета, едно момиче ми писа,че чрез молба до ректора на университета си е отложила държавният изпит и е взела тази помощ.
В краен случей, ще оставя и един изпит от последния семестър . мисля,че така няма да има проблем ?

# 153
Здравейте, днес мъжът ми подаде документи в социалните, казали са му след 15 април се превеждат парите, но за никаква заповед за одобрение не са му споменали, тя основно по пощата ли с получава или се ходи до там?

# 154
  • София
Здравей,
На мен ми бяха казали след 10 работни дни да си взема заповедта от социалните.
За да не се разкарвам напразно преди това им звънах по телефона Wink
Чакам превод този месец  Sunglasses

# 155
Здравей,
Ние като подавахме документите не ни казаха че трябва да идем да си земем някаква заповед а казаха до 1-2 месеца ще ви ги преведат.Задалжително ли е да се ходи да се взема тази заповед или може да не се взема а да се чака да ти преведат парите и това е понеже не казаха нищо за някаква заповед да се зема.

# 156
  • София
Здравей,
Ние като подавахме документите не ни казаха че трябва да идем да си земем някаква заповед а казаха до 1-2 месеца ще ви ги преведат.Задалжително ли е да се ходи да се взема тази заповед или може да не се взема а да се чака да ти преведат парите и това е понеже не казаха нищо за някаква заповед да се зема.

Здравей,
Не знам, дали е задължително трябва да се вземе заповедта, на мен така ми казаха от социалните гр.София, община Сердика.
Чакаш превод на пари, ако си одобрен, което го пише на заповедта.

# 157
Здравей,
А как се разбира кога трябва да се земе заповедта те ти се обаждат или ти казаха някакъв период и да отидеш да си я вземеш

Здравей,
Не знам, дали е задължително трябва да се вземе заповедта, на мен така ми казаха от социалните гр.София, община Сердика.
Чакаш превод на пари, ако си одобрен, което го пише на заповедта.

# 158
По принцип трябва да ти звъннат, за да отидеш да си я вземеш лично от дирекцията. Това е процедурата, аз ходих две седмици след като я пуснах да питам какво става и така 3 пъти, като всеки път ме уверяваха ,че ще ми се обадят като пристигне отговор. Има забавяния осве от унито и от целия път, който трябва да измине през централната дирекция до районните. Но задължително си вземи заповедта!

# 159
  • София
А как се разбира кога трябва да се земе заповедта те ти се обаждат или ти казаха някакъв период и да отидеш да си я вземеш

Angel Pl,
На мен ми бяха казали след 10 работни дни да си взема заповедта от социалните - гр.София, община Сердика.

# 160

Angel Pl,
На мен ми бяха казали след 10 работни дни да си взема заповедта от социалните - гр.София, община Сердика.

Добре благодаря за отговора

# 161
По принцип трябва да ти звъннат, за да отидеш да си я вземеш лично от дирекцията. Това е процедурата, аз ходих две седмици след като я пуснах да питам какво става и така 3 пъти, като всеки път ме уверяваха ,че ще ми се обадят като пристигне отговор. Има забавяния осве от унито и от целия път, който трябва да измине през централната дирекция до районните. Но задължително си вземи заповедта!
Добре благодаря

# 162
Здравейте,

Тъй като се притеснявам да запиша сега април, а бебчо ще се роди юли и може да има вече промени искам да попитам може ли след раждането септември например да запиша висше ако все още не е приет закона- ще имам ли право на помощта?   bouquet

# 163
  • Варна
Другата промяна, която гласят, е че майката трябва да е записана за студентка преди да роди. Така че си е риск печели - риск губи. Много кофти така като нищо не се знае, според мен всичко това го направиха умишлено, тръбиха за тези промени, за да се запишат (или не) повече студенти.
Относно заповедта - вече май задължително трябва да се вземат. Аз ходих за една справка преди 1 седмица и почти ми се накараха защо не съм си взела заповедите за детските и социалното майчинство.

# 164
  • София
Здравейте!
Подадох документи в социално подпомагане в Младост, гр. София на 28.01.2015г и ето какво се случва днес.
Днес мъжа ми им се обаждал и му казали, че щели да ми откажат помощта за майка студентка,защото получили отговор от университета, че нямам студентски права. Звъня аз на тази от соц. подпомагане да я питам за изходящия номер на писмото от университета, а тя ми отговаря, че не може да ми го даде, защото преписката по моето заявление не била при нея и не може да ми каже при кой точно е в момента. Звъня в университета, а от там жената ми казва, че въобще запитване не е идвало при нея и ако й дам изходящия номер на запитването от социалните ще ми издаде, че съм студентка. Звъня пак на тая от социалните- не ми вдига. Издирих някакъв номер в нета, който се оказа на главния инспектор. Обяснявам й какъв е случая и, че ако по телефона не ми съдействат до 30 мин ще отида и лично ще издиря къде са ми документите. Тя ми вика: "Ами, ако са при директора?". Казах й, че и при него да са мен не ме е страх от него и ще влезна и при него, защото едва ли ще ме ухапе. Явно реши, че с мен на глава не се излиза и реши да провери дали пък не са при нея документите. Ето, че били при нея. Прочете ми отговора, а аз я помолих да ми каже какво пише на печата. Чете ми тя "Технически университет- Габрово". Е, как Габрово, като аз уча в София? В крайна сметка в понеделник ще пишат ново запитване, което лично ще взема и ще занеса в университета и ще им върна отговора. Накрая гл. инспектор ме пита:" И как така са отговорили от Габрово?". Представяте ли си, те не четат изобщо кой къде учи. Наблегнах й на факта, че грешката е тяхна и няма как писмото да отиде в друг град без някой техен служител да го обърка. То бива, бива некадърници, ама това на нищо не прилича. Сега като стана техен куриер и им свърша работата ще получа пари през април.

Така, че следете си из късо какво се случва. Ще ви пиша как са се развили нещата.

Общи условия

Активация на акаунт