2880 лв. накуп за майки-студентки - 17

• 92 850
  • 877
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,  Simple Smile на 20 съм в унсс, първа година, водя се фиктивно на ТД от март месец, въпреки че ако знаех ноември месец 2014, че съм бременна нямаше да напусна и да имам 3 месеца прекъсване на социални. Това че "работя" и уча, би ли ми попречило да взема тази помощ, която е за студенти? Редовна форма съм

# 136
Здравейте,  Simple Smile на 20 съм в унсс, първа година, водя се фиктивно на ТД от март месец, въпреки че ако знаех ноември месец 2014, че съм бременна нямаше да напусна и да имам 3 месеца прекъсване на социални. Това че "работя" и уча, би ли ми попречило да взема тази помощ, която е за студенти? Редовна форма съм

Ако променят закона, няма да можеш да я вземеш  Peace   Помоща ще бъде за майки, които няма да взимат майчински  Crossing Arms

Кога ти е термина  newsm78

# 137

Ако променят закона, няма да можеш да я вземеш  Peace   Помоща ще бъде за майки, които няма да взимат майчински  Crossing Arms

Началото на юли.. точна дата не мога да кажа но е в началото

# 138
Момичета, аз регулярно проверявам сайта на НС за внесен проектозакон за изменение на Закона за социалните помощи за деца, но досега няма внесен такъв.

Имате ли друго инфо?

# 139

Началото на юли.. точна дата не мога да кажа но е в началото

Готвят промяната на закона от юни или юли, но докато не влезе в сила имаш шанс за помоща, но ще трябва да действаш бързо  Peace

# 140
Получих заповед за одобрение от 04.03 по пощата имате ли представа кога трябва да получа парите?

# 141
Дано успея да я взема и дано успявам да смогвам с ученето, някой който вече е родил и да ходи на училище има ли  Simple Smile #Crazy

# 142
Дано успея да я взема и дано успявам да смогвам с ученето, някой който вече е родил и да ходи на училище има ли  Simple Smile #Crazy

Има,има аз съм с две деца на 2,5 год и на 1,5 мес и тази година завършвам Simple Smile с първото не ми беше сложно,но сега с две нямам много време за учене но все пак ще си завърша.

# 143

Има,има аз съм с две деца на 2,5 год и на 1,5 мес и тази година завършвам Simple Smile с първото не ми беше сложно,но сега с две нямам много време за учене но все пак ще си завърша.
Eхееее, героиня:) да са живи и здрави дечицата и да ни създават много поводи за радост, аз също не мисля нито да прекъсвам, нито да се отказвам Simple Smile

# 144
Здравейте!Майка съм на 3 месечна бебка,ще записвам 2-ра магистратура и искам да се възползвам от помощта за майки-студентки.В началото на април ще внеса таксата за първия семестър и след това ще ми издадат от университета удостоверение че съм записана студентка редовна форма в учебната година 2015-2016.Въпросът ми е ще мога ли да получа помощта тъй като учебната година ще започне октомври 2015,но до тогава аз ще съм записана студентка?А при подаване на документите бебка ще е най много на 4 месеца,но ако гледат от когато започват учебните занятия бебка ще е на 10 месеца.Някой имал ли е подобен казус?Ще съм благодарна,ако споделите мнение.

# 145
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте!Майка съм на 3 месечна бебка,ще записвам 2-ра магистратура и искам да се възползвам от помощта за майки-студентки.В началото на април ще внеса таксата за първия семестър и след това ще ми издадат от университета удостоверение че съм записана студентка редовна форма в учебната година 2015-2016.Въпросът ми е ще мога ли да получа помощта тъй като учебната година ще започне октомври 2015,но до тогава аз ще съм записана студентка?А при подаване на документите бебка ще е най много на 4 месеца,но ако гледат от когато започват учебните занятия бебка ще е на 10 месеца.Някой имал ли е подобен казус?Ще съм благодарна,ако споделите мнение.
Трябва ти само уверение за редовна студентка.

# 146

Симона, къде записваш магистратурата? Аз сега търся нещо подходящо, но сроковете са минали?

# 147
Във висше училище по агробизнес и развитие на регионите Пловдив

# 148
Симона мисля, че няма да имаш проблем. Днес подадох моите док в СП. Само гледат уверението дали пише, че си редовно. После си пискат запотването, а кога почва семестъра аз даже не знам.

# 149
Привет, момичета.

Аз също всеки ден проверявам сайта на Народното събрание, но такъв законопроект НЕ Е ВНЕСЕН изобщо до момента. Това, че имат "доброто" намерение промените да са в сила от юли нищо не означава, тъй като законодателният процес е доста тромав - докато мине през всички комисии м/у първо и второ четене - накрая законът може да няма нищо общо с това, което се канят да направят. Има и още една добра новина - обединяването на промените с тези за "детските", които всички знаем са за основните гласоподаватели на опозицията. Мисля, че ще се започнат едни игри с кворум ала Волен Сидеров, така че гледайте малко по-позитивно.

Накратко - това какво говори др. Калфин по медиите няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Ровете си в сайта на НС и си следете има ли внесен законопроект, съответно какви са промените по него, становищата на комисиите и т.н. Аз съвсем скоро раждам, така че ще спра да го правя и няма да мога да ви държа в течение.

Успех на всички. И си мисля, че това няма да мине, колкото и да няма пари в държавата.

Общи условия

Активация на акаунт