2880 лв. накуп за майки-студентки - 17

• 92 788
  • 877
  •   1
Отговори
# 240
Ако се запиша сега в Шуменския и родя юни месец,дали ще ми преведат парите преди септември или трябва да почна занятия,за да получа някакви пари/

# 241
 Здравейте. Имам един въпрос. Женами роди на 11.04.2015г.  и иска да се възползва от еднократната помощ от 2880 лв. Тя завърши февруари месец и родихме април. Тоест 2 месеца след завършването си роди. Днес ходихме в социални да питаме и да си оправя документите но за тази помощ и казаха че неможела да подава щом е завършила февруари месец а януари месец ходихме да питаме и ни отовориха, че до 6 месеца след завършването може да подаде за тази еднократна помощ за майка студентка. Моля помагайте.

# 242
  • Варна
Трябва да е студент редовно обучение към датата на подаване на заявлението -  т. е. до навършване на 6-мес. възраст на детето. Освен да запише магистратура жена ти и да подаде документи след това. Thinking

# 243
И аз имам въпрос.Днес се записах и ми казаха,че това уверение могат да ми го дадат чак август месец,защото началото на учебната година е септември.Та въпроса ми е могат ли да ми откажат да ми го дадат по-рано ,след като вече съм записана...?

# 244
  • Стара Загора
Аз да се отчета:
Така и не отидох да си взема заповедта за помощта. Получих превода с цялата сума преди няколко дни, точно месец, след като подадох документите.
Успех и на вас!

# 245
Здравейте момичета термина ми е за декември и се чудя дали ще го приемат този закон  юли месец защото ако е така изгарям с тази помощ!По принцип съм прекъснала и исках октомври да запиша 1 семестър но всичко зависи от това какво ще решат наште мили политици!Ще ви следя за да научавам новини!
Хубав ден на всички!

# 246
Здравейте момичета,
Необходим ли е акт за раждане на бебето,при подаване на документите,че още не е готов ?

# 247
Да
Подават се едновременно с документите за еднократната помощ от 250 лв, за която задържат акта за раждане, за тази за студенти искат да имаш и копие на акта за раждане.

# 248
Мерси много.

# 249
  • софия
Момичета , искам да попитам ако майката учи в колеж имат ли право да откажат тази помощ?Нали и колежите са част от висшето образование в България.

# 250
Никъде не пише дали ще учиш в колеж, университет или нещо друго. Въпроса е да е признат колежа и да си с редовни студентски права. Ако колежа е легитимен 100% ще вземеш помощта.

# 251
  • софия
Не става въпрос за мен, а за моя близка аз съм в университет Peace.Вече два пъти и отказват и затова търся съвет дали да продължава да обжалва.

# 252
Ако колежа е атестиран, или как точно се води не мога да кажа, говоря за колеж е БГ, няма проблем да вземе. Редовните студенти в колежите са си същите като редовните в университетите.

# 253
dilyanad, Колежа или университета трябва да е акредитиран, както и специалността която изучава. https://www.mon.bg/?go=page&pageId=8&subpageId=167 тук можете да проверите. Ако е акредитиран и колежа и специалността нямат право да и отказват по тази причина.

# 254
Може ли да се кандидатства за помощта при записана втора магистратура?

Общи условия

Активация на акаунт