Имена за Близнаци - Момчета

• 11 074
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
Харесвам Асен, Деян, Явор и Ясен.

# 46
Имам братовчед Аспарух - казват му Пухи или Пуфи. Друг познат Аспарух е Аспо, чувала съм също Паро.

# 47
От имената в анкетата ми харесват само Борислав , Явор и Златан.  Peace

# 48
Много ми е странно, че авторката отхвърля имена, които са си типично български и използвани от години тук, само защото коренът им бил латински или гръцки.. чак пък толкова. newsm78

# 49
Освен Борислав нищо друго.

# 50
Много ми е странно, че авторката отхвърля имена, които са си типично български и използвани от години тук, само защото коренът им бил латински или гръцки.. чак пък толкова. newsm78

Просто харесваме българските имена, пък и трябваше да ограничим броят на възмощните имена някак. Не е чак толкова странно, все пак сме Българи.  Wink

# 51
  • Sofia
И аз не виждам нищо странно.
Като се замисля в моето семейство - баби, дядовци, майка ми и баща ми, мъжът ми, децата ми и аз - по избор или случайно стечение на обстоятелствата всички имаме чисто български имена с едно изключение.

# 52
Проблема не е толкова ,какво е по произход името,а че всяко време си има набор от типични за него имена.
Затова много от изброените имена ни идват странни.
В крайна сметка не родителите,а на детето ще му се наложи да си казва името.
Синът ми е Георги.В ДГ има само 2 деца от 130 с това име.И другото дете е сега е в първа група.А моя е трета.
А всъщност моя си дойде с името през май.

# 53
Просто за мен имена като Петър, Васил, Тодор и други са си български, нищо че имат гръцки произход, това имах в предвид.

Иначе аз също не харесвам чужди имена с българска фамилия - като Джейсън Попгеоргиев или Джулия Пенчева..

Всеки си знае, успех с избора на имена! Wink

# 54
  • София
На мен много ми харесват имената в анкетата, точно такива харесвам. Някаква свежа глътка сред многото анкети за Александър, Константин, Кристиан, Виктор, Мартин...
Аз исках да кръстя моето Пейо на баща ми, а мъжът ми Живко, защото оцеля по чудо, но не се разбрахме и е Огнян. Вероятно за негов късмет  Joy

# 55
Точно,че Васил,Петър и Тодор се оказват по -български и непреходни от тези с типично български произход.
Разбира се ,че избора си е техен.И човека прави името.

# 56
Аз исках да кръстя моето Пейо на баща ми, а мъжът ми Живко, защото оцеля по чудо, но не се разбрахме и е Огнян. Вероятно за негов късмет  Joy
от трите най-хубавото сте избрали.  Peace

# 57
Проблема не е толкова ,какво е по произход името,а че всяко време си има набор от типични за него имена.
Затова много от изброените имена ни идват странни.
В крайна сметка не родителите,а на детето ще му се наложи да си казва името.
Синът ми е Георги.В ДГ има само 2 деца от 130 с това име.И другото дете е сега е в първа група.А моя е трета.
А всъщност моя си дойде с името през май.

Ако тези имена ви се струват нестандартни, трябваше да чуете вариантите ни за момичета.   Mr. Green Разбирам че имена като Петър, Васил, Димитър и други са по-приети като Български от Дойчин и Страхил например, но аз исках да кажа точно това, че не ги отхвърляме на основа на техният произход, а по-скоро защото харесваме точно този тип позабравени български имена. Освен това, фамилията също е от голямо значение. Например, Георги Иванов може да звучи добре, но едва ли Георги Мехмедов би се приело като стандартно българско име. Понеже ние сме с смесен брак (религиозно) искахме да изберем нещо средно между Мехмед и Юсеин и Йоан и Михаил, а имената с Български произход, поне според нас, предлагат добър компромисен вариант. Все пак за нас е важно имената да се приемат добре и в двете общества. Дори и да искахме, при нас няма как да се получи "стандартно" име.

# 58
  • София
Дойчин Мехмедов  съвсем не звучи по-добре от Георги Мехмедов Wink за мен даже е по-зле.

# 59
С такава фамилия на мен биха ми звучали по - добре някои от модерните имена, например Алекс, Виктор,      Денис Мехмедов.

Общи условия

Активация на акаунт