Имена за Близнаци - Момчета

• 11 209
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
С такава фамилия на мен биха ми звучали по - добре някои от модерните имена, например Алекс, Виктор,      Денис Мехмедов.

+ Демир (познавам и християни с  това име )

# 61
  • София
Демир и на мен много ми харесва. Също и Кемал Simple Smile

# 62
Дойчин Мехмедов  съвсем не звучи по-добре от Георги Мехмедов Wink за мен даже е по-зле.
+1

По-добре международно име с турска фамилия отколкото българско име и турска фамилия.

Интересно ми е какви са били вариантите за женски имена.  Simple Smile

# 63
  • София
Аз бих си кръстила едното с турско и едното с българско Simple Smile Демир и Борил например... и двете не са прекалени чак, звучат нормално и добре...

# 64
 :о: Ох момичета, вие ме обърквате още повече. Исках да кажа че никога няма да се получи стандартно име с тази фамилия, дори и да се използват най стандартните български имена - Георги, Димитър и така нататък. Отговорът ми беше насочен към няколко потребителки които намират имената за странни и нестандартни. Не исках да кажа че фамилията ни спира да използваме по популярни или традиционни имена. Просто не харесваме имена от рода на Виктор и Алекс, фамилията не е чак такъв проблем.

# 65
Тук всеки си изказва мнението. В крайна сметка кръсти децата така, както на теб и мъжа ти ви харесва, няма да се съобразяваш с нас.
Питаш нещо и ние си казваме какво мислим, това е.

На мен лично ми беше странно, защо се отхвърлят български имена като Петър, Георги и т.н, просто защото коренът им не бил български и това те питах. Сега разбрах, че не ви харесва съчетанието с фамилията, лошо няма, ваш избор.

И колкото и да са странни някои стари български имена като Дойчин и Борил, аз например ги предпочитам пред някои много модерни, които са с по 2-3 букви, или такива с двойни имена..
Въпрос на вкус.

Имайте само в предвид, че ако детето има доста странни за БГ презиме и фамилия, е добре поне собственото да е хубаво, че да не се чувства некомфортно, когато си казва имената.

# 66
  • София
Аз не разбирам защо убеждавате съфорумката, че трябва да си кръсти детето Виктор, Александър и някое подобно скучно име. Лично на мен не ми харесват от преди да станат популярни, а след като станаха вече ми идва нанагорно като за пореден път се кажат в тема, анкета или някой познат си кръсти детето с тях.
Толкова са хубави тези по-старинни, по натурални български имена...нека поне някой ги използва.

# 67
Никой не я убеждава, изказваме си мнението относно съчетание на собствено име с турска фамилия.

# 68
  • София
То хубаво е много е  индивидуално, тя надали иска да си кръсти децата с нехубави имена Wink
Иначе съмнявам се децата да се чувстват неудобно от имената си (презимето и фамилията визирам), те показват произхода им, пък и нищо толкова странно няма за България, че  таткото е  турчин(ако е такъв, а не беше дадено просто като пример това). Пък и  китаец да беше, освен да се гордеят с това, какво друго Wink

Ако наистина си харесвате имената от анкетата - изберете си спокойно от тях, ако са просто компромис между двете  общества както ги нарече, за мен не са добро решение, просто не ги приемам като компромис и не звучат по-добре, за мен проблема ми с тях не е произхода им, а че повечето ги приемам като прекалено остарели.

# 69
Ясно е, че няма да се чувстват неудобно от произхода си, имам в предвид, че ще бъдат по - различни имената им, малко по - странни.
Зависи и пак каква е фамилията, има някои, които наистина си звучат по - странно, същото е и с българските фамилии.

Давам пример: Страхил Георгиев Иванов и Страхил Карамфилов Карагюзелов.

Само по себе си Страхил макар и остаряло не е лошо, но зависи и как е съчетано с фамилията.

# 70
Точно за Демир се сетих и аз - много е хубаво  Simple Smile

# 71
  • Sofia
Е, то е неизбежно да се стигне до такива моменти, макар че жената си иска български имена и го казва в първия си пост. Така че е логично да се дават всякакви мнения по темата, а не по друга-каквито са чуждите имена.
Сиси, как така имената хем са български, хем с чужд корен. Петър не е българско име, цялото е чуждо, не само коренът му. На български може да се използва името Камен. Може би искаш да кажеш, че у нас е утвърдено като име и е много разпространено и произношението му е побългарено newsm78 По същата логика можем да кажем, че и Питър е английско име.
Георги пък означава земеделец и няма български вариант.

# 72
  • София
Никаква разлика не виждам  при двата примера със Страхил.

# 73
За мен имена като Петър, Георги и т.н са си български, макар и с чужд корен, защото се използват от години тук и са възприети добре.

Не ми се спори, изказах си личното мнение. Когато не е определено децата да се кръщават на някой и няма избрана буква и т.н, според мен трябва да се помисли за съчетание с фамилия, както и за приемане на името от другите хора.

Може и да не ми се се получил примера, в крайна сметка исках да кажа, че някои имена не се възприемат добре и са по - странни и съчетани с по - странна фамилия биха звучали по - недобре, според мен.

# 74
  • София
Предвид, че  презимето и фамилията няма да са български, а да кажем (предполагаме само) турски, то еднакво не на място ще стои и Страхил и Георги ще се съчетават добре турските... че и арабски и подобни, но не и бг имена, независимо от корена. Просто разликата е прекалено голяма. Но това няма никакво значение, стига името да е харесвано и от двамата родители, а да не е посто въпрос на компромис.

Общи условия

Активация на акаунт