АПРИЛчето е малък акробат, в корема прави салто след шпагат. - ТЕМА 14

• 31 889
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
  • София
РоЗи мен също ме пиши за вестителка Simple Smile

Относно захранването аз също ползвах само решетка. Баткото обаче ми въртеше номера - едно пюре два пъти не хапваше, независимо дали е купено или аз съм го правила. По-късно като мина на детска кухня си ядеше всичко, но пюретата хич не ги обичаше.

През нощта ми е голяма мъка това спане Sad Будя се 10000 пъти и общо взето цяла нощ изкарвам в полусън, а през деня съм като зомби  ooooh!

# 721
  • Перник
Мен също ме гони безсъние  ooooh! събуждам се през нощта към 2,3,4 часа и след това поне по 2 часа не мога да заспя.
Тези дни си мислех дали трябва през нощта да свети някаква лампа при бебо? Мисля, че е обсъждан този въпрос, но нищо не си спомням  Blush а и ако може да ми припомните как се казваше прахчето, което се слага в пералнята за дезинфекция.
Времето на вън е супер - само за разходки. Изчезвам да разхождам тумбака!  Sunglasses
Хубав ден, коремчета!

# 722
Някой чувал ли е за това ,че се прави погача за здравето на бебето на 40 дни след раждането и се поднасят подаръци за бебето и се канят гости вкъщи  .На мен ми се струва добра идея ,но не знам дали някой го прави и сега .

http://www.az-jenata.bg/a/9-maychinstvo/20487-pogachata-za-bebe- … dicii-i-podaraci/
Като изключим това ,че не трябва да се излиза 40 дни и това ,че се канят само жени и деца ,другото е приемливо.

# 723
Маце, аз баницата я правих вчера, изпълнила съм програмата за преди Задушница  Simple Smile. Тогава се оплаках, че съм я объркала, но накрая успях да я докарам...даже свърши.

Карамел, хубаво е да има лампа, но по-скоро за твое улеснение. ММ вчера счупи едната ни нощна, така че и на мен ми е на дневен ред. Мисля пак да е икейска, тук доста ги хвалихме  Simple Smile. Според мен е по-добре като цяло бебето да не се приучва да спи нощем на лампа. Първо, че не е полезно за образуването на мелатонин, и второ, най-вероятно на вас ще ви пречи .

Doli_dog, аз и към детската кухня бях много придирчива. Спрях държавната, струваше ми се че готвят много солено и с много брашно за сгъстяване. Поръчвах от една биокухня. Но в един момент момата и нея отказа, и готвех. Сега с второто ще се опитам да не съм толкова капризна, че няма да ми стигнат силите, ама има време, ще видим...

Ada, забравих да те питам, какво представлява уреда за бавно готвене и как се ползва? Можеш ли да го зарежеш, и той сам да се изключи като му свърши програмата? Може това да ми е по-полезно.

Ани, това е суупер разпространено забавление за майки! Аз съм ЗА. С първото не направих, и после съжалявах. Добър момент за социализиране, първоначалната му цел е била един вид да представиш бебето пред обществото, след като 40 дни не е мърдало от вкъщи. Както обсъждахме, в днешно време малко хора спазват 40-дневния бан, но според мен пак е приятно да се събереш с приятелки. Аз отсега се чудя как да го организирам, като повечето гостенки са с деца. Трябва ли да организирам и за децата парти, как ще дойдат, ако няма кой да им гледа отрочетата? Ей такива работи...

# 724
  • София
Дали ще правите погача или не си е индивидуално решение. Аз правих с баткото и сега за беба пак ще правя, харесва ми тази традиция Simple Smile Знам че се канят само жени, но казват че е хубаво да има детенце по-голямо. Приготвят се основно сладки неща за почерпка.

Giada аз също поръчвах от частна кухня (хер бебе май беше) носеха ми я вкъщи. Държавна не сме и опитвали, още в началото като видях двата пръста мазнина в бурканчето и парчетата зеле колкото детска ръчичка и се отказах. Може би не във всички е така, но поне в нашия квартал беше под всякаква критика. Сега ще видим как ще е ... все пак са минали 7 г и нещата може да са се променили.

# 725
  • София
ММ купи синята звезда на Икеа много е готина. Аз по скоро искам да я ползвам за нощното кърмене и сменяне на памперси.

Мен много ми харесва тази традиция с погачата. При нас я няма, на 40 я ден се кръщава детето обаче. Ние със свекито мислим да я спазим, тя е много развълнувана. Simple Smile

# 726
За лампата-аз мисля да се пробваме на включен телевизор, а ако не стане ще вземем някаква нощна.
За спането-на моменти съм.Понякога спя непробудно, но по-късно от 8-8:30 не мога да спя, независимо кога съм си легнала, което в последно време е около 10-10:30 и нормално да се наспивам.Но някои нощи са направо кошмар, будене до WC, даже миналата нощ ставах 4 пъти и бях като парцал, после няма заспиване.
За захранването-ще се водя по бебка, но съм ЗА за разни пюренца, кашички и от подходящия месец на детска кухня, дано не е капризна.
За готвенето-за сега съм голям оптимист, че ще се справям, но пак зависи от бебка.Ако е спокойно бебче май ще успея да съчетавам нещата, но в противен случай свеки ще готви-няма си друга работа   chef
В това хубаво време е грехота човек да си стои вкъщи, дано да измислим да шетнем някъде.Сега да си изчакам пералните с дрехите на бебка, че не се стърпях да ги гледам наредени до чистичките и изгладени други такива и всичко замина да се пере.Луда работа, но искам навреме всичко да ми е готово и да не го мисля, както е казал народът-Отдалеко да ти е леко  newsm68

# 727
Ние много обичаме зеленчуци на пара и поради тази причина много се замислям за стерилизатора на Нук с тази функция, ама втора ръка Wink
Аз съм голям фен на готвенето на фурна на месце и то поне за 2 вечери, и така като сготвя 2 поредни дни, после ги редувам и опа тя седмицата свършила. Гарнитурките примерно разнообразявам - морковки със соев сос, цвекло - печено или на пюре, броколи, карфиоли. Като цяло много избягвам тестяните храни заради себе си (нищо че в момента баница пека  Mr. Green , ама всяко правило си има изключения ) Маце без да знам съм ви нацелила обичая  Laughing

Тая сутрин и аз го видях тоя феномен корема да ти остава след тялото, много беше странно.
ММ такъв уикенд ни спретна - тази вечер в нашите, утре през деня в техните... просто после трябва 2 дни да реанимирам и да свалям.  Laughing

Това за погачата и майките с деца - не е ли малко опасно да се навъртат малки деца покрай новородено!? Вируси, ала бала, всеки иска да го пипа да му се радва?!  newsm78 Аз на времето на кръщелницата само до входа да занеса подаръка отидох, че нещо не ми беше на 100% здравето и не исках да поемам излишни рискове, та се чудя, дали е подходящо да се навъртат дечица?!

# 728
В оригиналния вариант погачата е само за жени, без деца. Аз поне така знам. Също бих се притеснявала да ми се навъртат разни сополиви хлапета, достатъчно си е моето голямото Twisted Evil

# 729
Аз скоро бях на питка, всички си водеха децата, ако някой е болен просто не идва, то това е нормално да го съобразят гостите  Peace  На мен много ми харесва обичая, тъкмо всички ще видят бебчето и ще си побъбрим. Тук няма кой да гледа по-големите деца, та те си присъстват на всяко събитие  Peace На питката на която бях, никое дете не се впечатли от бебето, те си играеха в двора и беше много приятно.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 12:31 от C a r r y

# 730
При вас как са бебчетата с хълцането? Моя мъник поне по няколко пъти на ден хълца и имам чувството, че не му е много кеф, защото като хълца започва и да рита по-нервно и бързо.
На бебетата не им пречи хълцането, така че, споко!  Peace Моето хълца отдавна и по много.  Peace
Тифани, бързо оздравяване!  Hug Наистина какви са тези лекари, дето изписват АБ при вирус?!  ooooh!
Жасмин, аз си имам един още от предната бременност, който пак ми се появи в осми месец.  ooooh!
Гиада, аз първите няколко месеца захранвах с домашни пюрета, но си варих нещата в решетка в тенджерата. Ние не готвим на пара и този уред ни е излишен. Всъщност аз в повечето случаи разчитам на майка ми за готвенето и не го правя много често.  Rolling Eyes Сега пак така ще процедирам.  Peace
Маце, ние без да знаем, майка ми направила баница сутринта и ни донесе.  Whistling
welinity, ако го правите у вас едва ли е много удачно да има повече от 2-3 деца. На нашата погача имаше само едно - племенника.  Peace
И аз не можах да спя снощи - страшни киселини ме мъчиха, тялото ме сърбя ... И сутринта ММ скочил в 8 и се разшумял ... За капак времето е страхотно, а ние трябва да си стоим вкъщи, защото имаме майстор. #2gunfire

# 731
  • Пловдив
Честит 9ти месец на мен /явно съм си била за мартенките само, след като от месец разлика, станаха само няколко дни но при вас по ми харесва  bouquet /.
Цяла вечер сънувам раждания, изтичания на води и подобни. Ама то как нямя да сънувам.. снощи си мислих как с моя пуст кхсмет, ще ми текнат водите някъде далеч от нас  Joy Joy Joy Joy сега му говоря на детето да дойде на 13 март - петък. Много ми харесва датата и денят в комбинация!
За правописа - от както използвам само таблета...ами като първия неграмотник съм Embarassed
Днес сме поканили бабата на мъжо, на гости в новия дом... от сутринта само ми се пречка в краката, та го изгоних, за да си оправя на спокойствие Joy  А на вън е толкова приятно времето.... ако остане време ще поскитаме малко  Sunglasses
Предстои ми и голямото подреждане на Бебсъновите дрешки.. ама ще видим, кога ще стигна и до този момент. Чакам да ми се направи още едно рафтче в гардероба..
Аз май хълцане на бебе не съм усещала, но зя сметка ма това, всяка вечер си прави планини и хълмове... интересното е, че до сега винаги и само "работи" в дясната ми страна... в лявата хич няма движение и емоции

# 732
Ada, забравих да те питам, какво представлява уреда за бавно готвене и как се ползва? Можеш ли да го зарежеш, и той сам да се изключи като му свърши програмата? Може това да ми е по-полезно.
На английски го водят slowcooker, най-популярната марка май е Crock-Pot. Аз съм купувала моя от тук: http://slowcooker.bg/, наскоро видях, че вече и в Технополис го продават.

В общи линии е нещо като електрическа тенджера, готви се в него на принципа на гювеча - много часове на ниска температура. Безопасно е да се остави без надзор, поради което обикновено слагам в него всичко и излизам. Моят има 2 степени и таймер, като свърши времето държи яденето топло още известно време. Месото става много крехко, зеленчуците не се разваряват, така че за някои ястия е много удобен и ги докарва по-вкусни от алтернативни методи. За други не ми допада чак толкова. За месо и т.н. често запичам във фурната след това, за да има коричка. За мен недостатък е, че доста се омирисва къщата, поради което лятото го оставям директно на терасата, а зимата в кухнята под абсорбатора и оставям на включен абсорбатор. Мисля, че имаше тема за уреда във форума, може да потърсиш и да прецениш дали ще ти пасва на стила на готвене и ястията, които обичате.

# 733
  • София
И аз не усещам бебка да хълца, може би един или два пъти. И баткото не е хълцал.
Това за по-големите деца, така ми бяха казали, че е хубаво да има дете и то момче, но не знам дали е истина... На погачата на баткото беше само племенника, сега живот и здраве пак ще е той и баткото. Останалите гости аз също предпочитам да не идват всички с децата си, защото ще стане  #Crazy

# 734
Момичета, вие като си взехте количките,какви чанти за тях си купихте?Чудя се,гледам,но 150 лв за чантата на моето MUtsy не ми се дават.Много сте бездейни днес,явно всички сте на разходка.
И Рози промени ми, моля те термина на 05,04,че нещо има грешка на първата страничка.

Общи условия

Активация на акаунт