Любители на Котки Тема 92

• 41 310
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
  bouquet  за темата.
Днес е деня, в който дъщерята ще доведе джак ръсела Кристофър (Крис)за 8 дни, че и два мини заека Габи и Алек, защото ще заминават със зетя от университета по програма Еразъм  в Турция. Та цялата тази менажерия ще се срещне с котарака Мариан в къщи. Ще видим как ще ги гледаме. Дано е спокойно. Ще пиша.

# 16
Да се запиша в новата тема с няколко снимки.  Пак спим в различни пози. Будни снимки не мога да дам, просто защото Кити не желае да ми позира.  Crossing Arms

Скрит текст:

Тук си играем на криеница.  Sunglasses
Скрит текст:

Serenity__bg, котката ти има типичната физиономия "тук аз съм господар и аз командвам!"  hahaha

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 14:41 от Ice Queen

# 17
  • на брега на морето
Момичета, докторът изпрати плъхчето ни на рентген; от клиниката ми казаха, че собственикът му трябвало да го държи по време на снимката. До колко е опасно? Детето иска да го занесе.
Молете се, моля ви, никак не й е добре предната лапичка, куца, почти не стъпва върху нея.

Според ветеринаря му и избил нещо като херпес, предизвикан от стрес, срив в имунитета.

Касита, ако е херпес подсилете имунитета (за котки не знам какво е нужно) и намажете със сока от това цвете
Скрит текст:
. Трепач на херпеси при хората е. Не знам дали не е отровно за котки обаче.

п.п. Извинете, че не питам за коте, но си спомням, че има няколко котета, снимани на рентген, та заради това  Hug

# 18
  • София
Таня, мерси и от мен за новата темичка! А, хм, само да попитам - вашите момчета толкова ли са зеленооки? А за гаргите, да, много пречат, нашето момиче веднага се лепва за прозореца и почва да ''заеква'' и да тръска мустачки... обаче не излиза да ги гони, установила е, че няма файда Laughing

addicted2u, натакива болно пристрастени котешки мами като нас hahaha им дай само котка и си ги вързал в къщи! Отсега съм заявила на моето Мило, че като си докарам Лолитката в Иран, край с екскурзиите по други страни, щото кой ще ми гледа щерката Joy Така де, значи нека наваксваме преди да е дошла Wink

Hunny_Bunny,някога имах котка, която, като почна да мърдам пръсти на един метър от пода, почваше да прави този звук и се хвърляше да ми мзяжда ръката. Беше с чисто бяло тяло и чисто сива опашка. Цялата, от началото до края. Майтапех децата от квартала, че сме й зашили чужда опашка, понеже нейната е изчезнала. Но тего правят този звук, когато са наистина много озлобени на мърдащото нещо, в случая ръка Laughing

А пък този сладкиш, дето пие вода легнал, направо ме извади от обувките ми! Преди известно време бяхте го коментирали, но на мен тук не ми се отвори картинката, така че чак сега го видях и ще взема да получа аз някой диабет тука в тази тема. Направо ми идва too much сладкото.

# 19
  • София
А пък този сладкиш, дето пие вода легнал, направо ме извади от обувките ми! Преди известно време бяхте го коментирали, но на мен тук не ми се отвори картинката, така че чак сега го видях и ще взема да получа аз някой диабет тука в тази тема. Направо ми идва too much сладкото.

Поне една файда да има от повторението.  Wink

Да, момчето ни е точно толкова зеленооко. Снимката не е пипана. Само я намалих, за да е по изискванията на форума. Но много зависи каква е светлината. Ако е много мрачно могат и на сиво да избият.  Grinning Впрочем и аватарът ми е Мърско оЧо.  Wink

Котьо, да ти кажа, че е съвсем безвредно - не мога да си изкривя душата. Но дозата не е по-различна от тази, когато ни снимат зъбите. Дават и гумена престилка, която би трябвало да предпазва. И най-вече, че е еднократна доза, която може да се усвои без последици. Лошото е ако се налага няколко пъти да се прави. Затова и ветеринарите не ги държат, защото това означава целодневно облъчване.

Вижте го този сладур как се грее и мърка.  Grinning Съжалявам, че не успях да извадя само клипчето, а трябва да се зарежда някаква тъпа страница с 1000 реклами.  Sad

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 16:05 от Тaня67

# 20
Всички сте много, много хубави  Heart Eyes
Taня, благодаря за новата тема Hug

Bubbly, Бела голама красавица е станала. Много поздрави от Мони. Те са си играикали заедно Hug

И от мен данъци.

# 21
Много са ви сладки котаранчетата!

Аз с една "паспортна" снимка на нашата принцеска се вкллючвам.

Не знам дали би ви било интересно да ви покажа и разкажа за предната ми котка, която от няколко години е в котешкия рай... Sad

# 22
  • на брега на морето
Мерси, Танче  Hug

# 23
  • Варна
Коте, приятно ми е да се завърташ наоколо!  Hug

При рентг. снимки, които са правили на мои котки, аз винаги съм чакала отвън.
Но и според мен еднократно снимане не е опасно. Този въпрос напоследък страшно много ме вълнува, защото непрекъснато се налага да ми снимат зъби. Даже веднъж ми направиха 12 снимки една след друга.
Лъчението при една снимка се равнявало на 5 дни на плаж.

Таня   bouquet
За снимки трябва да поровя из телефона на детето.  Blush

# 24
  • на брега на морето
Коте, приятно ми е да се завърташ наоколо!  Hug
Heart Eyes
Упоявали ли са котките? Детето не дава и дума да се каже за упойка, и мен ме е страх. Загазихме я. Зъбки се режат през 2-3 месеца. Голям сладур е, умничка, сладка, изгриза всички чаршафи и завивки на децата, дрехи, краде лекции. Grinning

# 25
  • Варна
Възможно е и да слагат упойки в някои по-тежки случаи.
Грей и Мила не са упоявани за снимка.
По-скоро лично ще държа животното, за да избегна упояване.

Краде лекции, а! hahaha
Мила активно участва в решаването на задачи. Чак се налага да я взема или да ѝ отвличаме вниманието.  Joy
Скоро се наложи да снимам задача и да питам в една тема тук как да се реши. Ей, пъдих , пъдих я, накрая пак на снимката се вижда котешки крак.

# 26
Аз съм държал куче докато го снимат и си зависи от ветеринаря по-скоро дали ще го упои или не . Имах си работа с доста ветове, докато установят ,че предишното ми куче има рак на една от ставите  и само двама изобщо се навиха на снимка, единият я упои , другият, който си е наш доктор от тогава ме помоли просто да я държа и да й говоря , за да не се плаши и да не мърда . Ако е кротко животното не вярвам да има нужда от упойки .

# 27
  • София
Мъро е сниман 2 пъти, Мацо - веднъж. Не са упоявани. Според мен си зависи от животното. Мъро буквално се препарира от страх и не смее да мръдне. Последния път не спряха да го хвалят колко е кротичък. Тогава му обръснаха коремчето и го гледаха на ехограф. Не го упоиха или поне не ни казаха. Но има зверчета, които се мятат, хапят, дерат и предполагам, че се налага.  Sad

# 28
Оливър си изяде топката косми, които почистих от четката му....
Докато се обърна и вече беше в устата му....  doh

# 29
  • София
Нечия котка да е с противогъбична ваксина?
Водих го при доц. Манов, той му сложи ваксината, и кажа, че за него в имунизационния календар на котката трябва да присъства и тази ваксина ежегодно.

Нашия кот пак Манов му сложи ваксина и реваксинация. Имаше тук там олисявания на малки участъци. Брадата му беше черна от някакъв секрет и ушите му бяха непрекъснато мръсни, въпреки почистването. След реваксинацията позаглади косъма и ушите му също се оправиха. Сега са чисти без аз да правя нещо по въпроса. Появи се само бабунка на мястото на убождането, но вече се е пораснесла. Вета каза, че е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт