Интериорен стил по аматьорски - 31

• 70 039
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Ема, Hug  bouquet

Изпуснах края на старата тема. Трябва да ви прочета, някакви хубави неща си говорите.

Засега само запис с едни готини стенни лампи за черната стена на Shhh:
Скрит текст:

# 31
  bouquet за всички вас

# 32
  • Отвъд алеята зад шкафа
Този интериор с висящия остров. Thinking И шарката на паркета беше същата. Някой го показа в апартамента си наскоро. Беше от български дизайнер. Сигурна съм...  Flutter

Да, същият апартамент е, в статията пише и историята на жилището, дизайнерското студио от България.

Аз много искам душата ми да отразява един паркет като на лондонската къща, оригиналните wishbone столове, някои от показаните досега лампи, онзи свещник на Барба за няколкостотин евро, ама не, душата ми се отразява в апартамента с малко сбирщайн и повече Икеа. Та чувствам се неоправдана, че апартаментът не отразява толкова душата ми, а само портфейла ми  Crossing Arms

Последна редакция: нд, 15 фев 2015, 09:08 от gadamer

# 33
  • На брега
Кое те притеснява чак толкова!? Нали това коментирах нагоре. Много често някой с пълен портфейл няма да му дойде на ум да вкара в интериора си изброените от теб неща...
Притесняваш се, че не ти е оригинален стола или полилея ли? Ами за това го пуснах горния интериор. Ние във форума му викаме копиране, реплика, кражба, а "професионалистите" го водят дизайнерски проект май. Клиента си е платил да му "измислят" интериора в апартамента. Професионалиста от студиото му го е "измислил", продал му го е, свършил си е работата... Клиента е доволен.  Ти не си платила а си го реализирала /измислила, откраднала, заимствала...както искаш го наричай/сама, без посредник. И в двата случая са взети чужди идеи. Защо е тази самокритичност? Радвай се на всеки един детайл от прекрасното си жилище!  Heart Eyes

# 34
Изпуснах ви,не съм чела ,но да не ви изпусна.Отивам да дочутам.

# 35
Правили ли сте сравнение колко от вас са се обзавеждали с дизайнер когото са послушали, и колко без и са се обзавеждали както те намерят за добре.Ще ми е нтересно защото поначало Българина е човек който си мисли ,че разбира от всичко.Доста боза може да се сътвори обаче и в двата варианта,и независимо от това после да каже, "да стана перфектно".Навън ,имам наблюдение основно от Швейцария,цената за проект направен от швейцарски дизайнер е от порядъка на 200-500 франка на м2 което е приблизително 30 хиляди лева и нагоре,колкото обикновено струва обзавеждането на едно жилище у нас около 100 м2.Тук за същата услуга се плаща приблизително 10-20 лв. м2.
И когато се налага да се избира дизайнер тук,не бива да се пита колко струва, а да се разгледат неща на различни студиа и да намерите вашето отражение.Но от тук краднато това,от там  онова не се получава ,или ако някой си мисли ,че се получава е за да се успокои и начеше егото си.Гледам се захласвате по Аксел,но съм убеден ,че ако хипотетично започнете обзавеждане нищи от него няма да си сложите,просто няма да сте вие,а само ще казвате това е от еди кой си дизайнер.

# 36
Какво общо има портфейла с душевността и естетиката???

Може да имаш три маслини и да ги подредиш красиво в чиния, а може да бръкнеш в бидона с ръка и да ги изядеш направо оттам.

Лично аз не бих ползвала дизайнер, защото правенето на едно жилище за мен е приключение, пътешествие, наслада, тръпка, адреналин, търсения, трепети, очаквания......не, не, не бих се лишила от цялото това удоволствие  Peace

# 37
  • На брега
Доста боза може да се сътвори обаче и в двата варианта...
Ами отговорил си си. Принципно си прав. В правилната тема си. Ако просто просто копнеш нещо от тук-там може да стане сбирщайн на етикети, но пък много дами се справят сами, без дизайнер и хармонично съчетават. 

# 38
  • Отвъд алеята зад шкафа
Портфейлът има общо с естетиката, доколкото става дума за реализиране на материални неща. Да, да, знам, че може една проста маса, с една проста ваза и едно просто цвете да бъде чудесен натюрморт в ръцете на можещия. Не говоря точно затова.

Аз ползвах архитект и дизайнер и бих ползвала в бъдеще също, защото има познания в област, в която аз нямам, по-конкретно носещи стени, конструкция, изолации, разпределение, ел. инсталация, водопровод, отопление...помощта беше добре дошла. Със стила, мебелите, плочките, настилките мога да се справя чудесно и сама.

# 39
Какво общо има портфейла с душевността и естетиката???
Много общо ,каквото и да направиш без стотинки не става,не говоря за някой да ти направи проект ,а примерно вратата която си харесала е доста по скъпа и поради тази причина правиш компромис,и в тази връзка скъпи ли са услугите у нас ?

# 40
  • На брега
 ifko, услугите на какво?  Няколко пъти споменаваш "мой клиент"... В коя сфера си? Не са скъпи услугите тук, сравнено с Швейцария. Когато има "скъпо", трябва да има сравнение с нещо или уточнение "скъпо за мен/за моя бюджет/за този конкретен проект".
Някой неща и услуги са скъпи за моя бюджет, за конкретния ми ремонт. Бих ползвала дизайнер за новата си къща след около 5 години. Сега, за ремонт в старата нямам предвидено перо за дизайнер.

# 41
А недей така ,ако съм спомемал "клиент" което не ми се вярва,то е грешка:).Не съм дизайнер,но работя с такива,а според админите нямам право дори да кажа какво работя:)По тази причина няма как и да пусна проекти ,снимки и линкове,но поне мога да коментирам другите линкове .
Питах как ви се струват цените ,защото много хора гледат ,чя една плоскост от ПДЧ струва около 100 лв.,ако е мат и после питат ама защо толкова скъпо .Ами ще ви кажа как стават скъпи мебелите,малко примери:
кант 0.45-60 ст. на метър,2мм кант от 1.6 до 3 лв,на метър
например едно шкафче с чекмеджета с механизми на блум  или хетих ,ако е например с 4 чекмеджета с метабокс излиза като себестойност около 500 ле.Може да стане и за 50 ,но тогава с отвратителните ролки които тракат и пропадат с времето
А ако направите кухнята си с електрическо отваряне на долни и горни шкафове ,ще те заболи главата,но има и такива които го искат и плащат:)

# 42
Благодаря за темата!
Записвам се с интересно хрумване за "нощно шкафче".

# 43
  Красиво е висящото нощно шкафче,но ,моля,не си оставяйте чашата с вода там. Mr. Green Аз,както винаги,практична.
  Както знаете сменила съм доста домове мога да кажа,че стилът ми на обзавеждане се е променял с годините,докато аз самата съм узрявала и възприемала света с различни очи.Затова смятам,че до голяма степен домът определя душевността на неговия обитател.
  Нямам против ползването на дизайнери,архитекти и тесни специалисти,но съм против да платя,без да участвам в проекта.
  И още; Богинския стила харесва ,но не бих го сложила в дома си,което не значи,че не го оценявам.Когато нещо е подбрано с вкус и стил,не можем да кажем,че е грозно и да заклеймим.
 Много хубави неща показвате,жалко,че нямам време да се включвам и аз. Hug

# 44
Хареса ми това нощно шкафче!  Simple Smile

Лично аз не бих ползвала дизайнер, защото правенето на едно жилище за мен е приключение, пътешествие, наслада, тръпка, адреналин, търсения, трепети, очаквания......не, не, не бих се лишила от цялото това удоволствие  Peace

Няма да се лишаваш, Ема!  Wink  Ето с Аксел под ръка отивате в Япония и гледате изложби, срещате се със скулптор... нали такъв случай той споменава в интервюто си?! Същата тръпка, само че с ментор  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт