Да заведа ли дело за издръжка и родителски права?

• 26 853
  • 169
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък не разбрах ,защо свеждате отговорността на бащата до пари само.
Няма ли желаеща майка да осъди бащата да гледа детето,като е болно , да го води той на зъболекар и лекар ,а не тя.
Тя като не и стигат толкова много пари да го даде на баща му да го гледа.Мисля ,че той няма да и иска издръжка.Пък тя ще си харчи само за нея и ще спре да мърмори.
А той нашия БНД го гледа от време на време. Даже е оставал в къщи да го гледа през деня, когато е болен и аз съм на работа и точно този ден имам важни срещи. Аз тези заслуги не му ги отричам.
Иначе е хубаво и равни грижи с майката да полага, но това пък е съвсем невъзможно. Както казах, той живее с жена си, да не говорим, че има нова любовница, поредната  Mr. Green А бе и неговата не е лесна.
Аз даже като си говорихме за делото, му казах, че издръжка за другите две деца, няма как да му предвидят в сметката на доходите, защото са големи и семейни вече, ама издръжка за любовниците, няма как да не предвидят. И тя всъщност никак няма да е малко. Всъщност не знам дали съда взема предвид тези неща  newsm78
А бе бая объркана е нашата работа.

# 61
Ako бащата може да плаща какво лошо има в това. Тези дето плащат издръжка по 100-150 лв имат и ниски доходи. Аз познавам случай с 400 лв издръжка без детето да има специални нужди.
Защо не се  споразумеете в края на всеки месец да му даваш касовите бележки, фактури от разходите на детето (език, спорт, дрехи, обувки, лекарства и т.н.+ вноските за жилището, както е обещал) и той да ги компенсира.
Сигурно харчи много повече за любовниците си.

# 62
Издръжка се дължи когато има документ с който може да се търси, няма ли го написано всичко е на добра воля.
Иначе споразумението и аз го предложих, хем ще се избегне съда, хем сумата ще е такава каквато я решат двамата а не някой който не се знае на какъв кеф ще е. Съмнявам се обаче че той ще се съгласи да се закове доброволно.

# 63
В първия пост пише че бащата хвърля по 200-300лв на месец +500лв за ипотека и някой шоколад сигурно и други работи.
Пише още,че заплатата на авторката 2000лв преди е отивала по почивки и т.н. ,а сега вече по детето.
А бащата си я харчи за каквото иска,защото не може да вземе детето ,зщото живее със законната съпруга.Предполагам ,че и тя работи и парите стават повече.
Въпроса е как да сведем заплата на бащата до някаква мизерна сума за да не може той да ходи на почивки,пазари и т.н. ,което е не честно,защото авторката не може с близо 2000 +300+500 най вероятно 3000ла да изкара месеца ,а детето е общо.
Прочетете първия пост.

# 64
В първия пост пише че бащата хвърля по 200-300лв на месец +500лв за ипотека и някой шоколад сигурно и други работи.
Пише още,че заплатата на авторката 2000лв преди е отивала по почивки и т.н. ,а сега вече по детето.
А бащата си я харчи за каквото иска,защото не може да вземе детето ,зщото живее със законната съпруга.Предполагам ,че и тя работи и парите стават повече.
Въпроса е как да сведем заплата на бащата до някаква мизерна сума за да не може той да ходи на почивки,пазари и т.н. ,което е не честно,защото авторката не може с близо 2000 +300+500 най вероятно 3000ла да изкара месеца ,а детето е общо.
Прочетете първия пост.

И най-вече да няма следващи любовници! Mr. Green
Абе това да не е Ицо 100-те манекенки? Sunglasses

# 65
Пише, че той в началото е казал, че ще покрива вноската, по кредита, която е 500 лв., но после е почнал да дава само по 200-300 лв. на месец. Беше и допълнително уточнено от авторката, въпреки че според мен и от първия пост е ясно. Не й дава 700-800 лв. на месец, а 200-300 лв.

# 66
Знаеш ли колко бащи плащат по 200-300 лв. издръжки?
Много малко.
Масово е до 150.

# 67
Не знам, нямам никакви наблюдения и честно казано не съм сигурна какво значение има какво правят другите.
Мислъта ми беше, че разликата от 300 до 800 лв. е доста голяма.

# 68
Голяма е.
Но той не е длъжен да плаща кредита.
Правил го е на добра воля.

# 69
Да, не е длъжен. Но е казал, че ще го прави, тоест подвел я е. Смятам, че има основание да се притеснява, че и тези 200-300 лв. ще спре да й ги дава след време.

# 70
уточнете размера на издръжката по съдебен път и спри да се унижаващ Peace
дали си някоя или никоя,зависи от теб-запази си достойнството
алчна си, но и този не струва Peace
на фона на издръжки от 120лв, претенциите ти са дразнещи наистина
уредете си нещата,за да не останещ и без 200-300лв ooooh!

# 71
Ох, аз пък се притесних за горкия човек. Ако му е навик да има любовници, нищо чудно да е посял още деца извън семейното ложе. Ако всяка от бившите и настоящи любовници прояви подобни претенции, наистина може да закъса финансово. ПО-добре е да уреди нещата с издръжка, поне да си декларира разходите по любовници и деца.

# 72
Ааа, разходи за любовници не се признават в съда! Laughing

# 73
Здравейте, аз малко не точно по темата, но няма смисъл да пускам нова. Мъжът ми получи искова молба за повишаване на издръжката на детето му от предишен брак. Делото е насрочено вече. Днес са го извикали от Закрила на детето. Само са му казали, че е във връзка с делото. Никой от познатите ми не е чувал за подобно нещо. Някой има ли идея за какво става дума?

# 74
Ами естествено ,че за увеличаване на издръжката .

Общи условия

Активация на акаунт