Да заведа ли дело за издръжка и родителски права?

• 26 852
  • 169
  •   1
Отговори
# 120
За законната съпруга има закон, който защитава нейните права, не тези на любовниците.

# 121
Защо трябва да излезе законната от брака, да освободи мястото си на любовницата ли?
И да жената не си е направила детето сама а с някой който не е скрил брачната си халка. Интересно тези женени мъже защо са толкова привлекателни? Ако беше общ работник с минимална заплата дали щеше да се радва на толкова женско внимание и желаещи да раждат деца от него.

# 122
Жена, която ражда от женен мъж е наивна да мисли, че е равна със съпругата.
Ако е искала да е съпруга, да е изчакала развода.
След като такъв няма, значи е ясно коя жена е по-важна.

# 123
Първо искам да видя как се заставя млад мъж да види детето си след като той не иска.Не говорим дали е нормално или не.
Как се заставя да плаща издръжка освен законовата.Като може и нея да не плаща.
Как се спира мъж да не те удари.
Ами не преговарям.Аз на себе си не мога да помогна ,камо ли на другите.Това са лични неща.Не сме се женили по две ,по три за един мъж,че да мога да и помогна с издръжката.
И всъщност на авторката проблема клони от никакъв до въображаем.Но всеки с дерта си.

# 124
  • На черешата
 Tака, никой не ни иска мнението сгрешила ли е като е забременяла от женен мъж. Никой от нас не знае каква е била ситуацията и какво и е било казано на авторката.
 По същество за издръжката- може, много неща може. Всичко е въпрос на договорки и на добър адвокат. Дъщеря ми /малката/ беше на 8 /не много по-голяма от сина ти/, когато водих дело за повишаване на издръжката, дадоха ми 210лв. при доста по-ниски доказани доходи на бащата и при условие, че децата са две. По-добрият вариант е да говориш с него, да се разберете, съда го остави като последен вариант. Успех, каквото и да решиш. Ако до сега ти е давал пари на ръка и не може да го докаже, ще можеш да вземеш присъдената издръжка за година назад.

# 125
  • София
Tака, никой не ни иска мнението сгрешила ли е като е забременяла от женен мъж. Никой от нас не знае каква е била ситуацията и какво и е било казано на авторката.
 По същество за издръжката- може, много неща може. Всичко е въпрос на договорки и на добър адвокат. Дъщеря ми /малката/ беше на 8 /не много по-голяма от сина ти/, когато водих дело за повишаване на издръжката, дадоха ми 210лв. при доста по-ниски доказани доходи на бащата и при условие, че децата са две. По-добрият вариант е да говориш с него, да се разберете, съда го остави като последен вариант. Успех, каквото и да решиш. Ако до сега ти е давал пари на ръка и не може да го докаже, ще можеш да вземеш присъдената издръжка за година назад.

Това е меко казано подло.

# 126
  • На черешата
 Подло е, ами баща да не се грижи за детето си много ли е гот?

# 127
Торнадо, ти прочете ли, че става дума за дете от семеен мъж?
Кое е подлото в случая и кой е подлият?

# 128
  • София
Това, че някой не постъпва правилно, не е причина аз да съм подла и да върша гадости.
Но хората са различни, явно за много от тях това е нормално и приемливо.

# 129
  • На черешата
Торнадо, ти прочете ли, че става дума за дете от семеен мъж?
Кое е подлото в случая и кой е подлият?

Да, прочетох и казах, че не ми е работа да съдя. Кой какво казал и обещал само те си знаят. Имам добър приятел, който от години не живее с жена си, но не се развеждат. И двамата имат нови половинки, с които живеят. Чичо ми не живее с жена си от 25 години. Живее с друга и има вече голямо дете от нея. Защо така са решили и какви са им уговорките не е моя работа, както не е и ваша да съдите. В случая говорим за дете, което няма нищо общо с грешките на родителите му.

# 130
Авторката доброволно е споделила подробности, т.е. ако не е искала темата и да се разводни е щяла да зададе ясно и кратко въпросът си. Тя обвинява мъжа, че не се е развел заради нея и детето и, а пишещите трябва да я потупаме приятелски по рамото за правилното и решение да роди от женен мъж, че и да я посъветваме как да му измъкне възможно най-много.
Няма как да се астрахираме, поне аз, защото ми се е случвало друга да претендира за мястото ми ( е, не без участието на БНД, но това е друга тема )
И да, много е долнопробно и недостойно да го върне една година назад при положение, че е давал не незначителни суми.

# 131
  • На черешата
 От това, което прочетох той не спазва обещанията за разходите, които ще поема. Когато един тръгне с лошо, трябва да е готова и другият да играе по този начин.  Peace
 Аз лично от бившия си не съм взела нищо извън съдебното решение, което той не иска да даде доброволно. Съдихме се до дупка и за всичко, след като се отметна от така наречената си мъжка дума и ми заяви, че си имам деца и да си ги гледам. Имам  си, така е, да са ми живи и здрави. И на кого беше нужно това!? Безкрайни дела, пропилени нерви и средства и две стресирани деца, едното от които беше достатъчно голямо за да разбира какво се случва. В резултат на това сега не иска и да чуе за баща си, дори не му казва татко, а го нарича по име, а е само на 13.

# 132
  • София
От това, което прочетох той не спазва обещанията за разходите, които ще поема. Когато един тръгне с лошо, трябва да е готова и другият да играе по този начин.  Peace
 Аз лично от бившия си не съм взела нищо извън съдебното решение, което той не иска да даде доброволно. Съдихме се до дупка и за всичко, след като се отметна от така наречената си мъжка дума и ми заяви, че си имам деца и да си ги гледам. Имам  си, така е, да са ми живи и здрави. И на кого беше нужно това!? Безкрайни дела, пропилени нерви и средства и две стресирани деца, едното от които беше достатъчно голямо за да разбира какво се случва. В резултат на това сега не иска и да чуе за баща си, дори не му казва татко, а го нарича по име, а е само на 13.
А ти какво постигна с гоненето по съдилища до дупка? освен стреса, който си причинила на децата си?

# 133
  • На черешата
 Децата не се стресираха от делата, в съд никой не ги е викал. Проблема дойде от поведението на бащата, на който се обаждаха, че искат да го видят, а той обясняваше дословно "Сега аз живея сам и трябва да се грижа за себе си, а за вас трябва да се грижи майка ви, с която живеете". След тези думи спрях да му звтня и да му се моля да изпълни мъжката си дума. Та хайде сиктир с вашите опявания да го галим по главичката и да му се молим.
 По някаква причина е направил дете на някоя / а можеше и да е някоя от вас, заблудена за семейния му статус/, обещал е нещо и щом финансовото му положение позволява да удържи на думата си е редно да се държи като мъж, а не като мухльо.

# 134
Торнадо, чела съм това което си споделяла, имаш едно много грозно изказване в подписа си и разбирам защо си толкова войнствено настроена към мъжете недържащи на обещанията си, но случая тук е доста различен. Той гледа и дава, не това което е обещал, но реално и не е и длъжен. Авторката иска да разполага със средствата които е имала преди да роди дете, но това няма как да стане. Тя иска да отглежда детето, а той да плаща според нейните разбирания за разходи - е .... не казвам, че един чифт обувки от китайския магазин са напълно достатъчни, но различен чифт за всеки тоалет са напълно излишни. Знаеш, че повечето тук сме самотни родители с проблемни отношения с БНД, и не бихме заели страната на скатаващ се мъж, но когато нещата са прекалени ...
A тази причина може ли да е различна от тази която твърди авторката.

Общи условия

Активация на акаунт