Да заведа ли дело за издръжка и родителски права?

• 26 874
  • 169
  •   1
Отговори
# 150
Racholinka, аз казах вече, когато решаваш да родиш от женен мъж поемаш огромни рискове.
Никаква смелост не е, според мен, а чист хазарт.

И да, тука е така.
Дано да стане като в Германия, много бих се радвала. Peace

# 151
Дева, не знаем какви са били обстоятелствата около раждането, обикновено ние жените сме нежни души и приемаме всичко с много чувства и когато едно малко същество расте в теб, може би може би и ти би се замислила дали да го махнеш, предполагам не би го направила...... Независимо от това какъв е бащата, аз лично не бих абортирала и бих се борила, но всеки го чувства по различен начин.   I hr    разбирам че в писмото на авторката се прокрадва любовта й към предишния  момински охолен живот, но не я обвинявайте, все пак хора сме, а и коя жена не обича да изглежда добре.... Колкото до размахването, не си много права тъй като пак стигаме до темата "тук е така в БГ и ние нямаме права "- напротив имаме и то много,  но не ги знаем.  Българките сме прекрасни майки и домакини, с отлични семейни ценности, но не го осъзнаваме. Ела  да видиш как единственото нещо което германката  ще сготви  на мъжа си ако евентуално е на кеф,е супа от консерва... и не й дреме ...тя е майка и е много ангажирана, на който не му изнася да ходи на ресторант.....
Ще ти дам прост пример за мои приятели,  които се разведоха, но  в англоговоряща държава, там е дори по-зле - мъжът плати по закон на бившата си 4 години назад заплатите, които тя като специалист в еди каква си област е изпуснала заради брака си с него, и е била в къщи майка и домакиня,  прала  my е чорапките, чистела, готвела,  гледала синът им а той си ходеше с любовници напред назад (При нас пък закона казва следното: 10 години след развода ако жената не може да се справя финансово и има трудности да се реализира на трудовия пазар,  мъжът е длъжен също да я издържа, не само детето).  Въпросният разведен приятел сега  по техните закони е длъжен да подсигури на детето еди колко си квадратни метра минимум за нормално живеене.  Според закона се гледа също родителите с какво образование са- длъжни са да подсигурят на детето си ако то иска същото ниво на образование на родителя с по-високо такова  и да го издържат докато учи (и тук е така).  Ах да,  забравих да кажа,  че къщата която взеха на кредит заедно с жена си, той е изгонен  вече от нея, но кредита  си му върви, няма как да се отметне от него- синът му живее там, докато това дете е там, дори и студент до 26 годишен (те и двамата са инженери.), той е длъжен да го подсигури. И това го казва закона , ако не му изнася жена му пуска жалба и го съдят,  честито на печелившите ......

Все повече ме радва това,  че бавно но славно системата в България започва да проработва .... и дано скоро законите ни започнат да се доближават  до техните- всичко е в полза на майката с детето.  Но ако не се рискува опита няма как да знае какъв ще е резултата......Все повече хора  успяват да осъдят в БГ некоректни работодатели , доставчици или длъжници ....така че има някаква  надежда в съдебната система, не може всичко да е корупция и връзки ....
Не намирам нищо лошо в това, да се увеличи издръжката - ако някой изкарва пари, би следвало да подсигури детето си по най-добрия начин.  
Не  ме мислете за мъжемразка, не съм- имам здраво семейство и мъж когото обожавам ... но разберете Благодарност няма - переш чистиш лъскаш и накрая те зарязват заради младата любовница ....Кина 77 търси си правата  и си имай всичко черно на бяло, хората се променят днес си лягаш с един човек утре се будиш до друг, не знаеш утре какво сте му скимне и как сте се обърнат нещата ....Поздрав на всички мами  
PR.  Ihr Голям проблем е,  да съгласна съм, те за това и вече не се женят, че ако се разведат само за детето да плащат не и за жената Simple Smile    Twisted Evil

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 15:06 от Racholinka

# 152
Хубави неща си написала, добре са уредени нещата при вас. Peace
А да разбирам ли, че ти, с хубавото семейство, си на страната на Кина77- младата любовница, дето ще роди дете на мъжа ти и ще се радваш за нея?

Въпросът ти за аборта не е релевантен, детето е родено, но ако бях аз, да - щях да направя аборт, ако забременея от женен мъж.

А ти май деца нямаш? Thinking

# 153
Хубави неща си написала, добре са уредени нещата при вас. Peace
А да разбирам ли, че ти, с хубавото семейство, си на страната на Кина77- младата любовница, дето ще роди дете на мъжа ти и ще се радваш за нея?

Въпросът ти за аборта не е релевантен, детето е родено, но ако бях аз, да - щях да направя аборт, ако забременея от женен мъж.

А ти май деца нямаш? Thinking

Ох сложно е Дива, аз не бих направила аборт, това би ме сринало психически, явно всеки  го приема различно   ...И не не я оправдавам, но не я упреквам също така,  всички ние правим грешки ... ето виж и тя е зарязана навярно заради следващата любовница .....предполагам не е било никак лесно за нея.....Но лично аз не съдя хората за грешките които са допуснали в миналото и не съм чак такава моралистка .....всеки има право да си живее живота както иска.... Цялото хубаво нещо е че от тая грешка тази жена има едно прекрасно дете, което аз не бих отчела като грешка.....Кой знае и мен може да ме зарежат един ден заради младата любовница ( което ще му излезе през носа разбира се), никой не е застрахован.  Но  също е хубаво да помним едно:  дали е Ленчето, Пенчето или Марчето е все тая  ако някои негодник е решил да кръшка.
Въпроса и мнението ми по темата беше следното ...Едно дете не е само на майка си и ако някой го е направил,  да си поеме отговорността за него,  поне финансовата..... и след като изкарва пари, да дава за детето и да не се стиска,
То е ясно  че от 2 часа на седмица баща не се става и всичко пада върху плещите на майката .... а това че жената не може да си купи едни  обувки, тя какво не е ли човек да си купи нова рокля и обувки или не е заслужила щото виждаш ли е родила незаконно дете от женен мъж Simple Smile  Поздрав ...

# 154
Е, ти пък! Grinning
Едни обувки не може да си купи.
Явно не четеш внимателно.
Тя има много добра заплата, но иска да не си харчи нейните пари за общото дете, а само бащата да поеме всичко, защото бил искал детето.

# 155
Колкото и да ви е чудно наистина има женени мъже,които искат деца от любовниците си Laughing
като родила от женен мъж мога да кажа , че не е пък чак  толкова трагично положението да имащ такова дете, както се изразиха някои дами по назад- дете от женен мъж
от женен ,от неженен все е дете Laughing
аз си казах мнението,че авторката е алчна,аз например се задоволявам с издръжка от 120лв. и съм щастлива,че бащата най-сетне проумя,че детето му има нужда от баща.
Всички други нападки спрямо авторката са ми в повече Peace
Торнадо- приятно съм изненадана от мненията ти,браво.
Всеки сам си прави изборите в този живот,носи си последствията,така че аман от псевдоморалисти Stop

# 156

Все повече ме радва това,  че бавно но славно системата в България започва да проработва .... и дано скоро законите ни започнат да се доближават  до техните- всичко е в полза на майката с детето.

С най-добри чувства, виждам че си добронамерена, но си в огромна грешка специално в това отношение. Системата в България няма да се промени драстично, а да достигне тази в някои европейски държави - абсурд. Първо доходите на мъжете в България са на светлинни години от тези на мъжете в белите държави, второ дори и да имат доходи това е много трудно доказуемо, защото това което се обяваява в данъчната декларация няма нищо общо с това какво се печели в действителност и не на последно място приказката за вуйчото владика нали я знаеш, не е трудно човек с малко повече връзки да се изкара буквално нуждаещ и живеещ на помощи.
Българките не сме прекрасни съпруги, майки, жени и т.н. някои от българките са такива, други са абсолютни утрепки ( това няма връзка с темата ), и германките са такива и италианките и англичанките ... не може да се обощава. Около себе си имам прекрасни жени, майки, домакини - противно на общото мнение, че испанките са мундарки, космати, мързеливи, с безумни претенции.
Аз не съм противник на аборта и преди да създам живот хубаво обмислям дали бих могла да се справя с тази отговорност САМА, защото никой в нищо не може да бъде сигурен ( опита ми го доказва ) А раждайки от женен трябва да си на ясно, че си сам в това начинание.

# 157
Къде пише, че е трагично да имаш дете от женен мъж? Thinking

# 158
Торнадо, ти прочете ли, че става дума за дете от семеен мъж?
Кое е подлото в случая и кой е подлият?
защо наблегна на това?
какво значение има в случая не разбрах Grinning
женен или неженен има ангажимент към детето,това е Peace

# 159
  • На черешата
 И тук пак опираме до нещо важно. Бащата има финансова възможност, доказуемо е и е ОБЕЩАЛ да се грижи за това детенце. Ако още от самото начало е заявил, че няма намерение да признава детето и да се грижи за него, тогава цялата отговорност за раждането му пада върху майката. Друго важно е, че до колкото разбирам издръжката му по никакъв начин няма да навреди на другите му деца, което за мен също е важен фактор.
 И пак дебело да подчертая, не толерирам изнудването. Ако уговорката е била да плаща кредита и другата страна е приела не виждам какъв е проблема. Ако обаче уговорката е била за друго, а сега го изнудват за още, защото са решили, че са се прецакали вече е друго.
 И още веднъж, това че е женен няма нищо общо с детето и отношението към него. Тук говорим за ДЕТЕТО.
 Да си пусне тема дали одобряваме връзка с женен мъж, пък да си я "плюем" на воля.

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 16:04 от Торнадо

# 160
До човек си е Peace
имам приятелка, роди както и аз,но тя не осъди таткото
човекът има възможности и й дава на ръка прилични суми,равни на 5 мои издръжки
идва си редовно при детето, вози го на лекар при нужда
моят бнд има дъщеря на 10, ясно е ,че и тя има нужда от средства
плаща защото го е страх от закона,със запор
доброволно  не би дал нито лев
но си обича детето Laughing
хора разни

# 161
защо наблегна на това?

Исках да съм сигурна дали е разбрала.
Ангажимент има, кой спори по този въпрос? Има право да го съди за издръжка.
Но дори ти си на мнение, че тя е алчна. Peace

Не разбирам къде се разминават твоето и моето мнение по въпроса?

# 162

Ще ти дам прост пример за мои приятели,  които се разведоха, но  в англоговоряща държава, там е дори по-зле - мъжът плати по закон на бившата си 4 години назад заплатите, които тя като специалист в еди каква си област е изпуснала заради брака си с него, и е била в къщи майка и домакиня,  прала  my е чорапките, чистела, готвела,  гледала синът им
А това ми е абсолютно необяснимо при положение, майчинството в Европа е само няколко месеца и жената се връща на работното си място. От какъв зор ще и плаща заплати на специалист за 4 години при положение, че тя доброволно си е останала в къщи.

# 163
защо наблегна на това?

Исках да съм сигурна дали е разбрала.
Ангажимент има, кой спори по този въпрос? Има право да го съди за издръжка.
Но дори ти си на мнение, че тя е алчна. Peace

Не разбирам къде се разминават твоето и моето мнение по въпроса?
нямам никакво намерение да се заяждам

# 164
  • На черешата

Ще ти дам прост пример за мои приятели,  които се разведоха, но  в англоговоряща държава, там е дори по-зле - мъжът плати по закон на бившата си 4 години назад заплатите, които тя като специалист в еди каква си област е изпуснала заради брака си с него, и е била в къщи майка и домакиня,  прала  my е чорапките, чистела, готвела,  гледала синът им
А това ми е абсолютно необяснимо при положение, майчинството в Европа е само няколко месеца и жената се връща на работното си място. От какъв зор ще и плаща заплати на специалист за 4 години при положение, че тя доброволно си е останала в къщи.

Дали е доброволно? Имам пример за Немци /не са нашенци/, при които бащата пожела мама да си остане у дома да гледа децата вместо постоянно да правят схеми кой, кога и как да тича да прибира, да води и да гледа. Вечер тепърва да готвят, когато се приберат и да го занимават и него с отглеждане на деца.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт