Счетоводител в нужда се познава 8

• 60 922
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Много интересно,  но това тотално променя нещата.  Де факто предния договор не е прекратен... Доста заплетено.  Четвъртък НАП дават консултации,  питай там или адвокат... трябва да помисля...

# 646
Да, аз дори мисля, че и сумата на майчинството ми ще трябва да се преизчисли, но това е съвсем отделен въпрос... много е заплетено наистина  Rolling Eyes
Мислех утре да отида да се консултирам в НОИ.

# 647
Да, аз дори мисля, че и сумата на майчинството ми ще трябва да се преизчисли, но това е съвсем отделен въпрос... много е заплетено наистина  Rolling Eyes
Мислех утре да отида да се консултирам в НОИ.
Направете го и споделете ,ако може!
Успех!

# 648
  • София
В общия случай ще трябва да има 1 ден работен. Тогава ще има преизчисляване на майчинството от НОИ.
Във Вашия случай е най-добре да се консултирате в НОИ.
Успех!
P.S. ще се радвам да споделите какво са Ви отговорили от НОИ.

# 649
Благодаря на всички  Hug Днес ще отида до НОИ и после ще споделя, какво са ми казали.

# 650
И аз имам въпрос: По време на платен годишен отпуск може ли да се повиши заплатата със допълнително споразумение, без да се налага да се отработват 10 дни?

# 651
  • В полите на Пирин планина
И аз имам въпрос: По време на платен годишен отпуск може ли да се повиши заплатата със допълнително споразумение, без да се налага да се отработват 10 дни?

За да влезе тази промяна в сила е нужен поне 1 отработен ден.

# 652
Така, в НОИ ми казаха, че със заявлението за възстановяване на работа, освен съдебното решение трябва да предоставя и копие на болничния, като причина за неявяването ми на работа, и да напиша, че ще се явя на датата, на която изтича болничният. Тогава ще отработя един ден и ще изляза в отпуск за отглеждане на дете. По отношение на сегашния ми договор, казаха, че дори да го прекрятя сега, те ще ми изплятят цялата сума по болничния.

# 653
Диамантче ,благодаря!

# 654
  • София

+1  Simple Smile

# 655

Благодаря за отговора. Може ли да ми посочите наредбата,в която е записано. (за да се аргументирам).
И още един въпрос-този един работен ден трябва да е същият,в който се пуска допълнителното споразумение или може да е който е да е ден от месеца?

# 656
  • В полите на Пирин планина

Благодаря за отговора. Може ли да ми посочите наредбата,в която е записано. (за да се аргументирам).
И още един въпрос-този един работен ден трябва да е същият,в който се пуска допълнителното споразумение или може да е който е да е ден от месеца?

Така черно на бяло го няма записано, но самото подписване на допълнителното споразумение няма как да стане, без физическото присъствие и на двете страни. Аз не виждам до какви правни последици би имало едно споразумение, което е подписано по време на някакъв отпуск, като реално по-високата заплата ще се получава едва след изтичането му.

# 657
Благодаря за информацията.

# 658
  • София
Здравейте, имам нужда от информация по следния въпрос. Отивам в командировка и тъй като ще пътувам с личния си автомобил от счетоводството ни ми казаха да си взема фактури за бензина и винетката, за да ми ги осребрят (или както там се нарича). За бензина взех, но в бензиностанцията ми казаха, че за винетка фактура не издават. От още няколко места - същото. В една каса на Изипей ми предложиха някаква разписка да дадат и касовия бон. Та въпроса е какво могат да ми дадат като документ, та да ми го признаят в счетоводството? Или откъде да си взема винетка с документ, който се признава. Благодаря.

# 659
  • София
Здравейте, имам нужда от информация по следния въпрос. Отивам в командировка и тъй като ще пътувам с личния си автомобил от счетоводството ни ми казаха да си взема фактури за бензина и винетката, за да ми ги осребрят (или както там се нарича). За бензина взех, но в бензиностанцията ми казаха, че за винетка фактура не издават. От още няколко места - същото. В една каса на Изипей ми предложиха някаква разписка да дадат и касовия бон. Та въпроса е какво могат да ми дадат като документ, та да ми го признаят в счетоводството? Или откъде да си взема винетка с документ, който се признава. Благодаря.

За винетките фактури не издават; пазете касовата бележка и квитанцията, отрязъка от винетката.
На квитанцията трябва да пише - седмична винетка и категорията на автомобила; предполагам е седмична винетката.

Общи условия

Активация на акаунт