Предстои ми замразен трансфер, да поговорим-тема 2

• 116 671
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за отговора.
На мен Персенска ми каза, че нямало  значение, че е замразено на 6-ти ден, защото аз явно съм прозвучала доста отчаяно, като я питах. Всъщност не ме притеснява точно деня на замразяването му, колкото това, че е само едно..Но по-добре да го пробвам, отколкото само да го мисля. Thinking
Успех, момичета.

# 316
  • София
И аз съм със СПКЯ, но правихми ЗЕТ на естествен цикъл. Може би е късмет, че този месец имах доминантен фоликул. Сега смятам, че ЗЕТ ми е бил на 31ден на 6-дневен бластоцист. Shocked Но пък и цикълът ми е средно 40дни. Успех на всички в преследване на мечтата  baby_neutral
Има ли някакъв резултат от трансфера ти? И на мен ми предстои да ми върнат бластоцист на 6 дни и досега не бях срещала такъв случай във форума, четох само за ембриончета на 3-ти или 5-ти ден. Мислех си, че на пети ден най-късно ги замразяват...
Успех. newsm10
Една пациентка на д-р Персенска беше забременяла с трансферирано ембри на 6-ти ден. Но не си спомням дали беше зет или не.

Точно за това момиче става въпрос - Lavender88 - в кл. "Надежда" при Персенска и трансферът е ЗЕТ на 6 - дневни ембриони.

# 317
И аз съм със СПКЯ, но правихми ЗЕТ на естествен цикъл. Може би е късмет, че този месец имах доминантен фоликул. Сега смятам, че ЗЕТ ми е бил на 31ден на 6-дневен бластоцист. Shocked Но пък и цикълът ми е средно 40дни. Успех на всички в преследване на мечтата  baby_neutral
Има ли някакъв резултат от трансфера ти? И на мен ми предстои да ми върнат бластоцист на 6 дни и досега не бях срещала такъв случай във форума, четох само за ембриончета на 3-ти или 5-ти ден. Мислех си, че на пети ден най-късно ги замразяват...
Успех. newsm10
Все още е твърде рано.Днес ми е 6-ти ден след трансфер... И аз не бях срещала за такъв случай сега ще се разровя да чета. Благодаря,успех на всички  Heart Eyes

# 318
Аз пък в тази тема поне три пъти съм писала, че съм бременна от ембрион замразен на 6 ден, явно никой не я е чел  newsm78. Това ми е за втори път. Дъщеря ми е родена от 6 дневен бластоцист и сега съм в 9 месец от 6 дневен бластоцист, престоял 6.5 г. във фризер. Двете бебета са от един опит прес август 2008 г.

# 319
Аз пък в тази тема поне три пъти съм писала, че съм бременна от ембрион замразен на 6 ден, явно никой не я е чел  newsm78. Това ми е за втори път. Дъщеря ми е родена от 6 дневен бластоцист и сега съм в 9 месец от 6 дневен бластоцист, престоял 6.5 г. във фризер. Двете бебета са от един опит прес август 2008 г.

Браво,поздравляния. Я,ми кажи на кой ден се прави теста ,аз бях питала дали на 9-ти или 14-ти ден след транфер,но май ми отговориха с колебания..

# 320
За това не съм критерий, защото съм маниак на тестовете. Първия беше на трети ден след трансфер - отрицателен. На четвърти ден също беше отрицателен и след като поспах още 2 часа го погледнах и имаше втора бледа черта. На 5-и ден излезе след около половин час, но тестовете ми са от най-евтините от интернет. Отидох за скъп тест и имах положителен в края на 10-те минути. На шести, седми, осми ден си излизаше вече (правех по 2 теста на ден, може би). На девети ден нямаше съмнение никакво. Кръвния ми беше на 11 ден след трансфер 205. С дъщеря ми тествах първо чаааак на пети ден и беше положителен, но мнооого блед на десета минута.

# 321
За това не съм критерий, защото съм маниак на тестовете. Първия беше на трети ден след трансфер - отрицателен. На четвърти ден също беше отрицателен и след като поспах още 2 часа го погледнах и имаше втора бледа черта. На 5-и ден излезе след около половин час, но тестовете ми са от най-евтините от интернет. Отидох за скъп тест и имах положителен в края на 10-те минути. На шести, седми, осми ден си излизаше вече (правех по 2 теста на ден, може би). На девети ден нямаше съмнение никакво. Кръвния ми беше на 11 ден след трансфер 205. С дъщеря ми тествах първо чаааак на пети ден и беше положителен, но мнооого блед на десета минута.
Признавам те за истински маняк !!! хахах.Ще почакам още малко да видим кога ще ми дойде смелост да направя.Но 9ти ден разбирам,че ще покаже каквото е...
 #CrazyБлагодаря ти !

# 322
грация аз си мислех, че аз съм тежък случай, че си правех тестове през 3 дни. Хаххаха. Ох оправи ми настроението. Добре е да знам, че не съм сама. Хахаха

# 323
  • София
Здрвейте, момичета! Много ви се радвам, като ви чета и се надявам, че приемате нови попълнения  Heart Eyes
През 2012 правих инвитро при д-р Стаменов, което беше успешно и имам момченце на 2,5 години. Бях една от първите, на които сложиха Елонва за стимулация и при мен имаше чудесен резултат, извадихме хубави фоликули, в деня на трансфера (на 3ти ден), въпреки почти караницата, която се получи между мен и док, върнахме един единствен ембрион. Той много настояваше да сложим 3 или поне 2 , за по-голям шанс, но аз бях категорична, че по-добре никаква бременност, отколкото близнаци (имам спонтаннен аборт с близнаци пак от инвитро само че в щерев, в късна седмица и ме беше страх). Та, върнахме едно ембрионче на 3ти ден и 2 седмици по-късно отидох лично да му кажа, че съм била права  Wink Laughing
Замразихме общо 5 ембриона (доколкото знам, на едно място са 3, на друго 2 в групичка) и сега на 23ти имам час за преглед, като може би в началото на другата година евентулано ще пробваме, пък да видим какво ще стане.
Съжалявам, ако ви досадих с дългия разказ, пожелавам ви много успехи силно стиснати палци на всички мацки, особено на тези с тестовете  Crazy Hug

# 324
Здравейте момичета, следя ви от известно време. Laughing
Нека се представя – започнахме с ходене по репродуктивни клиники през 2012, имам един опит ин витро през 2014 г., тогава не се стигна до трансфер трите оплодени яйцеклетки не се развиха. Последва смяна на лекар, съответно сменихме лекарствата на стимулацията, насрочихме дата за пункция и се разбра, че трябва да ми се направи поредна хистероскопия (през 2014 пак правих) и че ще правим евентуално ЗЕТ , разочарованието беше голямо, а опасенията още повече. След като ви „почетох“ се успокоих.
Успяхме да замразим 4 ембриончета на 5ти ден. В момента съм на стимулация с естрофем и пия аспирин протект, защото след първия опит си направих генетични изследвания и се оказа, че имам мутирали гени (4G/5G PAI и I/D ACE), които предразполагат към аборт.
Успех на всички, трябва ни търпени постоянство и вяра, че децата ни ще дойдат, когато сме готови за тях.

# 325
И аз да се запиша в темата, а и да я размърдам малко. Започнах подготовка за ЗЕТ с естрофем и Климара.
Интересува ме храненето при подготовка за трансхер, а и след него. Споделете ако знаете нещо за храните, витамините и добавките по време на процедурата, спомагащи лигавицата и имплантацията. Аз гледам да се храня разнообразно и здравословно, но пусто много обичам сладко  Embarassed
Ям плодове и зеленчуци, пия мултивитаминен комплекс, и допълнително взимам витамин Д и Е, пия си фолиевата киселина, от добавките засега съм само на корен от Мака на прах.
 Много ще се радвам ако някой сподели опита си Simple Smile

# 326
Шошии на мен това което пиеш ми звучи достатъчно, не рябва да се прекалява с витамините и добавките, но сладкото намали. Замести го с плодове. Има доста плодове на пазара - смокини, сливи, ананас, яж авокадо - може да комбинираш с банан. Успех и не се вторачвай толкова. Важно е да си спокойна.

# 327
  • София
Шошии, и аз това бих ти казала, да не се вторачваш в това много, много. Храненето е важно, но според мен не е от съществено значение. По-важно е според мен да не си променяш драстично хранителните навици - по-лошо би било, само ще си стресирах организма. Намали въглехидратите и сладкото, консервираните храни и полуфабрикатите, повече сезонни плодове и зеленчуци и това е.
Аз за храна тогава не съм мислела, то и докато се усетих ЗЕТ вече беше минал, имах само два прегледа и на третия трансфер. Даже много зле постъпих откъм храната. Понеже въобще не вярвах в успеха на ЗЕТ-та ми и само се тъпчех с боклуци. Избрах след трансфера да лежа десет дни до теста и съответно не готвех, а мъжът ми купуваше пици, KFC, пържеше картофи и правеше сандвичи  ooooh! Аз лежах и от нерви и скука само се тъпчех с какви ли не сладкиши и junk food пред телевизора.
От витамините и добавките пиех антиоксидантите Неоксид, но от няколко месеца преди ЗЕТ, както и фолиева киселина мета, разбира се. От 2-рия ден на МЦ заедно с естрофема започнах и кортикостероиди за намаляване на имунната система. Гледай да си здрава откъм вируси и настинки.
Хайде късмет!  Hug

# 328
Фрида, Миньонче, благодаря за съветите. Аз по принцип не съб се вторачила толкова в тези неща, но тъй като ембритата са със средно качество, та поне да съм сигурна в лигавицата Simple Smile Доколкото си спомням, Фрида и твоите ембриончета бяха така, та много ти се радвам на успеха и мненията  Hug
Междувременно... Има ли някаква причина да НЕ се прави секс при подготовка на трансфер и преди самия  трансфер?

# 329
  • София
Благодаря, Шошии! Да, моите бяха средно качество според думите на ембриоложката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт