Отговори
# 1 995
Когато сключите договор с клиниката , Ви дават достъп до базата данни на донорките. В нея имаше 903 момичета. Всичко е описано, ръст, кг. Цват коса, очи, образование. Към всяко досие има видео клип на девойката с кратък разказ . Ти я виждаш, чуваш я , снимките се въртят на 360 градуса.  Всичко виждаш.
Тук ще изкажа лично мое мнение и не искам никой да се обижда, все пак сме различни хора с различни разбирания. На мен това със снимките и клипчетата ми се вижда прекалено. Все едно съм на пазар, а ние се борим за дете. Колкото до образованието и религията смятам, че това зависи от бъдещите родители, така че за мен не е от значение. Не знаех нищо за донорката и не искам да знам. Детето е одрало кожата на баща си, а някои хора виждат прилика и с мен ( та дори и тези, които знаят, че е с донорска яйцеклетка). Не съм съгласна и тази част от науката да се използва, за това да можеш да избереш пола на детето си или цвят на очите и т.н., както вече се случва, всичко трябва да има някакви разумни граници. Пожелавам успех на всички!

# 1 996
Радина, факт е обаче че в България имаме по- малка успеваемост. Не напразно токова жени опитват в Украйна, Турция и други държави.

Колкото за донорките, нормално е да искаме да знаем как изглеждат. Представете си че сте тъмнокоси с тъмни очи и кожи а ви се роди снежнобяло с рижава коса. Просто всеки иска нещо подобно на своите гени. В чужбина на всякъде дават някаква информация за донорките, само в Бг не можело.

# 1 997
Трябва да се знаят,а не руса и синеока майка и тъмна до черно донорка...на какъвто случай съм свидетел...

# 1 998
Радина, факт е обаче че в България имаме по- малка успеваемост. Не напразно токова жени опитват в Украйна, Турция и други държави.

Колкото за донорките, нормално е да искаме да знаем как изглеждат. Представете си че сте тъмнокоси с тъмни очи и кожи а ви се роди снежнобяло с рижава коса. Просто всеки иска нещо подобно на своите гени. В чужбина на всякъде дават някаква информация за донорките, само в Бг не можело.
Съгласна съм, но майка на времето постоянно са я питали дали сме осиновени, тя е с по-тъмна кожа, а ние със сестрами сме светли, аз и с лунички. Баща ми като малък е бил с лунички и с почти рижа коса, но аз го помня с черна коса и без лунички, при него са изчезнали през пубертета, при мен си останаха, а сме сигурни, че те са ни родители. Сестра ми и зет ми са с тъмни коси и кафяви очи, племеника ми е със по светла коса и сини очи, метнал се е на татко (дядо му). Всичко е до ген, кой ще надделее. Кака си забременя нормално.
 И пак казвам, аз не знаех нищо за донорката, в мойта рода и тази на мъжа ми имаше всякакви, рижи, тъмни светли и т.н. Детето е цялото на баща си и дядо си ( свекъра).

# 1 999
Виж сега, какво мислиш ти няма никакво значение за другите. Ти вземай Я ако искаш от чернокожи. В другите държави щом дават такава информация, значи има защо.

# 2 000
И тук се съобразяват. Не мисля че успеваемостта е по малка. Години се рових за официални статистики. А и медицинския туризъм говори предостатъчно
[video][/video]

# 2 001
И кое е съобразяването при изцяло светли ,чак бозави при двата рода и изрично посочени такива да се избере донорка с черни очи и коса и тъмна? Както и да е..

# 2 002
Вие сте видели донора ли
Аз съм светла/бяла
Майка ми и баща ми тъмни ...
И?
И кое е съобразяването при изцяло светли ,чак бозави при двата рода и изрично посочени такива да се избере донорка с черни очи и коса и тъмна? Както и да е..

# 2 003
Това описание е дадено при поискване.. не знам защо спорите/обясних светли поне до бабите и дядовците без тъмни хора/-и да видяла съм го описанието.

# 2 004
  • София
В коя клиника в България ти налагат избор?
В различни етапи сме ползвали и донорки, и донори. Винаги сме имали избор по наши критерии. Единствено донорките не ги виждаш как изглеждат, но са описани пълно. Нашата е славянски тип, със светла коса и пъстри очи, висока 168 см., чуплива коса, светла кожа, с висше хуманитарно образование и т.н. Когато ползвахме донор, имахме право да го видим на бебешки, детски и тийнейджърски снимки. Знаехме кой номер обувки носи, какво работи, колко деца има и др. В крайна сметка не опряхме до него тогава, но това няма особено значение, защото гените се комбинират случайно. Родените ни досега деца, които са само от наш материал, нямат особена прилика помежду си, затова и не искахме да знаем каква е донорката. Въпреки това казаха, че трябва да отбележим да има прилика с поне единия от нас.

# 2 005
Ами в Надежда/като горния случай/-те ти подбират донорка /ама ето как/ и в Щерев мисля че те избират.

# 2 006
  • София
В Щерев беше опита ни с донор, който описах. За донорките нямам наблюдение.
За Надежда не знам, защото там бяхме със собствен материал.

# 2 007
За донор в Щерев си избираш-аз съм била там и си избирах,но за донорка те подбират мисля.Може да кажат момичетата,които са там .Позната се отказа от донорска програма,но и казали,че като се появи подходяща донорка ще и се обадят и за това мисля,че и там не избираш ти .Явно мъжкия материал е повече и има избор.

# 2 008
  • София
Radina79, знаем, че си заклет поддръжник на донорската програма в Надежда, но повечето момичета, които правим опити там и кажи -речи имаме някаква виртуална връзка помежду си, си знаем историите.
И да категорично заставам зад мнението на Free2020 и то не като страничен наблюдател, а като реципиент с 4 донорки и безброй трансфери, правила съм всичките му видове биопсии, лепила, PBMC, хистероскопии, лапароскопии и стигнах до там, че матката ми вече не става за нищо и не мога да направя трансфер с последните ембриони и най-накрая да се разделим.
Факт е ,че доста от момичета, правили опити в Надежда нямат дори имплантация, а в Киев успяват.
Всичко е както казва reninel, информация за донора получаваш едва след като имаш ембриони и то ако заявиш такава на гише Информация.
И да виждала съм донорската база на Биотекском и бях направо сразена, когато видях едно момиче, което бих казала, че ми е на 90% двойник както изглеждах на младини, лично за мен има значение как изглежда и на колко години е донорката.

# 2 009
Heart
Много силно те прегръщам Купу!!!!
Искрено се надявам чудото при теб, най-накрая да стане !!!:four_leaf_clover:

Общи условия

Активация на акаунт