Отговори
# 2 025
И ако детето прилича на някоя баба от Африка,на която не й знаем профила....върви обяснявай,че си избирал светличка със сини очи.... По-важно ми е детето да е здраво, а в моя случай-изобщо че го има.

# 2 026
Аз също съм една от успелите благодарение на Биотекском в Украйна. След 7 неуспешни опита тук в България, успях от първи опит в Украйна с близнаци. Тук също кандидатствах за донорска програма и т.к. нямам близка която да заведа да стане донорка, все още чакам да ми се обадят. А от този фенотип на пръв поглед не ми харесва възрастта от 33 години. В така обсъжданата база на Биотекском повече от 26-27г.  нямаше.

# 2 027
В базата на Биотекс има доста донорки на 30-31 години. Не са само жени до 27 години.

Аз също съм една от успелите благодарение на Биотекском в Украйна. След 7 неуспешни опита тук в България, успях от първи опит в Украйна с близнаци. Тук също кандидатствах за донорска програма и т.к. нямам близка която да заведа да стане донорка, все още чакам да ми се обадят. А от този фенотип на пръв поглед не ми харесва възрастта от 33 години. В така обсъжданата база на Биотекском повече от 26-27г.  нямаше.

# 2 028
  • София
Дадох профила за пример как изглежда и, че има фенотипни белези в него.
Въпросът беше за друго, че когато си подала документи за включване в донорската програма и си описала, че си с определени фенотипни белези, не е редно след като имаш готови ембриони и вземеш профила с изненада да установиш, че донорката е с коренно различни такива.
Иначе да и аз видях в базата да има донорки по на 30 г, струва ми се, че не бяха особено много, но сякаш не видях на 33 и повече.

# 2 029
Да не би по съпруга ви да са се водили ?
Дадох профила за пример как изглежда и, че има фенотипни белези в него.
Въпросът беше за друго, че когато си подала документи за включване в донорската програма и си описала, че си с определени фенотипни белези, не е редно след като имаш готови ембриони и вземеш профила с изненада да установиш, че донорката е с коренно различни такива.
Иначе да и аз видях в базата да има донорки по на 30 г, струва ми се, че не бяха особено много, но сякаш не видях на 33 и повече.

# 2 030
Май всеки дърпа чергата към клиниката, в която е успял, приписвайки заслугата на лекарите.
Според мен е толкова въпрос на случайност успешното ин витро, че всякакви препоръки са излишни.
Може би единствено като отношение към пациента може да има значение, защото то зависи от служителите и лекарите, а не е случаен фактор.
Моят опит в Киев беше неуспешен. Донорката ми беше на 23, уж всички изследвания добри, и моите, и на мъжа ми. Нулев резултат.
Просто за мен е голяма доза късмет и чак след това на колко години е донорката и кой лекар е направил трансфера.
Като избирахме донорката, на мен ми беше все едно как ще изглежда и какво образование има. Все пак не вземам вкъщи донорката да я осиновявам, а само една клетка от нея.
Какво ще стане от тази една клетка после е още по-голяма сллучайност и от забременяването.
Затова казах на ММ да избира, той избра такива момичета, които приличат на мен. Особено тази, чиито яйцеклетки вече използвахме, направо все едно ми е сестра.
Донорката на второ място е на 20 години, но не смятам, че ще имаме по-голям шанс заради това, че е по-млада с три години. Третата е на 27.
Май имаше на 29, за по-възрастни не се сещам, но и без това онзи период ми е като в мъгла какво правихме. Не ми се влиза отново да гледам, и без това още преживявам първия неуспех.
Украйнките са тъмни а там все руси.скандала които гръмна и CNN отрази е точто със снимка на починало момиче в тия "каталози"
Украинците не са тъмни, срещам много украински емигранти през последните 6 години. Също така нали ходихме два пъти и в Украйна. Приличат на нас доста повече, отколкото руснаците. А в базата данни не си спомням да са преобладаващо руси. И десетте, които избрахме на първия подбор бяха с кестенява коса и не е като да нямаше още такъв тип.
Аз пък се чудя как българките купуват от испанска банка, като испанките по принцип не приличат на нас. Поне аз такива спомени имам от двете си посещения на Испания.
Не че има значение и това за мен, имам приятелка, която си е чиста българка, знае си гените няколко поколения назад, бъркат я с мексиканка. Майка ѝ е руса със сини очи. Както написах вече, почти всичко е късмет и случайност, колкото и да се мъчим ние да наредим нещата, те се пренареждат както си искат накрая...

# 2 031
  • София
Ние взехме материал точно от испанската банка. Изобщо не ми пука дали прилича или не на нас донорката.
Че дори едната от родните ни дъщери е чернокоса и черноока, дребничка и смугла. Одрала е кожата на баба ми. 1:1. А ние сме светли и двамата. И това е единственото от децата ни, за което не сме ходили по клиники, та няма как да е сбъркан някъде материалът по веригата.
Нито едно от четирите ни родни деца не си прилича с другите, затова и това последното изобщо не ми пука дали ще прилича на нас или на някоя испанска баба. Важното е, че аз ще съм го родила, ще носи гените на мъжа ми и ще сбъдне нашата мечта да имаме точно толкова деца, за колкото сме мечтали.
По описание донорката е славянски тип.
Понеже сме минали вероятно през всички клиники в България за тези над 20 г., мога да се подпиша с 2 ръце под тезата на Опосум, че всичко е случайност и единственото съществено е отношението и това да се чувстваш спокоен с конкретен лекар и/или екип.

# 2 032
В Надежда работят и с яйцеклетки от чужбина. Онзи ден Персенска ми ги предложи. А сега, ни в клин, ни в ръкав, мм иска да се откажем. Чувствал се възрастен. Много щяло да ни е трудно... Аз съм на 43, а той на 45 😭

# 2 033
Същият проблем имам и аз, но мм е на 54 а аз на 45г. Направо възрастта ни повдига вече морално-етични въпроси 😢

# 2 034
  • София
Какво точно ви притеснява във възрастта?
Особено ако става дума изобщо да имате дете или не.
Какво точно е неморалното на подобна стъпка, според вас?
Ние сме на 47 и 49 и дори сме с вече големи деца и в очакване на внуци. Не виждам нищо притеснително аз.

# 2 035
Е как работят и с чужбина. Питах д-р Чапанова, категорично каза че не. ???Ниска успеваемост при размразяване.
В Надежда работят и с яйцеклетки от чужбина. Онзи ден Персенска ми ги предложи. А сега, ни в клин, ни в ръкав, мм иска да се откажем. Чувствал се възрастен. Много щяло да ни е трудно... Аз съм на 43, а той на 45 😭

# 2 036
Тогава сте наясно, че освен раждане има и отглеждане на дете, никой не иска да роди и да остави дете сирак. Мисля, че е ясно какво ме притеснява.

# 2 037
  • София
И на 20 можеш да си оставиш детето сирак. Имам 2 приятелки, чиито мъже починаха на 27 и на 32.
Има много случаи, когато млади родители умират, а после баби и прабаби отглеждат внуците си.
Разбира се, ако имате някаква тежка диагноза и е сигурно, че не ви остава много, тогава е разбираемо. В противен случай ми е странно човек на около 40-50 г. да мисли за скорошна смърт. Пък и на тази възраст вече се предполага, че човек има с какво да осигури детето си, ако се случи нещо непредвидено с него.
Едните ми баба и дядо са имали 5 деца между 40 и 47 г. Отгледали ги, изучили ги, възпитали ги, нас внуците гледаха и помагаха, че и на правнуците доживяха да се радват.
Децата стават на 18 г. пълнолетни, а средната продължителност на живот у нас е 72 за мъжете и 78 за жените. При здрави хора се предполага, че до пълнолетие поне ще сме живи. След пълнолетие човек вече не остава сирак при починали родители.
В моето семейство средната възраст е 78-85 за мъжете и 85-98 за жените.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 12:54 от Fever Ray

# 2 038
Вижте на мен всичко, което сте написала ми е ясно, но има значение дали си на 20-30 или на 50г. Не мисля за нужно да занимавам повече аудиторията с това, бях пределно ясна и мисля, че споделям мисли и чувства на мнозина от потребителите тук. Затова го написах, иначе съм взела решението за себе си, но това не ме лишава  от право да имам определени страхове и притеснения. Защото искам да бъда както самата сте написали за вашите баби и дядовци и прочие роднини по дълго време на тази земя с детето си, ако Господ ме дари с него. Не Знам за какво подсигуряване намеквате, аз нямам по големи деца като вас, на които да разчитам, ако това визирате, едва ли става въпрос за материално подсигуряване.

# 2 039
  • София
Ако споменатите ми баба и дядо от страх, че са над 40 се бяха отказали да рискуват да имат деца, сега и мен нямаше да ме има, нито моите деца! За това говоря. Ако се бяха отказали от страх на 40+ тепърва да имат деца и не бяха рискували, дали на 90+ щяха да са ок с решението си?
Животът винаги има край, но той е неизвестен и не можем да живеем със страх още 20-30-40 години.
И за материално, да. На децата ми не би ми хрумнало да разчитам и да ги товаря с мои и на баща им решения и отговорности.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 13:58 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт