Отговори
# 4 560
Здравейте момичета, някакви отзиви да имате случайно за Свети Иван Рилски в Шумен? Работели с испанска банка, но по телефона дори не казват коя е, на място трябва да отида за преглед и подробности. Свеж трансфер не казаха правят ли. Цени също не дискутират. Чудя се дали в по-малките градове е вариант, в София и Пловдив е много натоварено по всички клиники.

# 4 561
Здравейте момичета, някакви отзиви да имате случайно за Свети Иван Рилски в Шумен? Работели с испанска банка, но по телефона дори не казват коя е, на място трябва да отида за преглед и подробности. Свеж трансфер не казаха правят ли. Цени също не дискутират. Чудя се дали в по-малките градове е вариант, в София и Пловдив е много натоварено по всички клиники.

В Пловдив Ню Лайф се случват доста бързо нещата откъм пристигане на яйцеклетките, може да видите и там.

# 4 562
Здравейте, дами, след неуспешен първи зет съм на едно ембрионче с дарителска клетка Sad

Яйцеклетките бяха свежи. А нашата ангелска дама е на 24 години в отлично здраве и доказани репродуктивни възможности.
Ембриончето е без ПИД - такава беше препоръката на клиниката, че няма смисъл да правим такъв. Ние винаги слушаме и изпълняваме. Морфологично беше оценено като много добро - 3АБ

Ясно ми е, че няма кой да ми отговори на въпроса защо не се е получило, но имате ли някакви препоръки какво може да се направи допълнително преди втори трансфер?
Имам правен ЕРА тест. Имам ендометриална биопсия за Фертилити тест. Нямам имунологичен проблем и въпреки тов винаги правим вливка. Преди трансфер правим ПРП на ендометриум за облагородяване на средата. Ендокринните хормони са отлични. Тежки мутации при тромбофилията няма, въпреки това ме обезпечават с терапия и за това. Прогестероновата терапия след трансфера е стабилна.
Не знам какво повече можем да проверим или направим Sad

# 4 563
Здравейте, дами, след неуспешен първи зет съм на едно ембрионче с дарителска клетка Sad

Яйцеклетките бяха свежи. А нашата ангелска дама е на 24 години в отлично здраве и доказани репродуктивни възможности.
Ембриончето е без ПИД - такава беше препоръката на клиниката, че няма смисъл да правим такъв. Ние винаги слушаме и изпълняваме. Морфологично беше оценено като много добро - 3АБ

Ясно ми е, че няма кой да ми отговори на въпроса защо не се е получило, но имате ли някакви препоръки какво може да се направи допълнително преди втори трансфер?
Имам правен ЕРА тест. Имам ендометриална биопсия за Фертилити тест. Нямам имунологичен проблем и въпреки тов винаги правим вливка. Преди трансфер правим ПРП на ендометриум за облагородяване на средата. Ендокринните хормони са отлични. Тежки мутации при тромбофилията няма, въпреки това ме обезпечават с терапия и за това. Прогестероновата терапия след трансфера е стабилна.
Не знам какво повече можем да проверим или направим Sad

В подобна ситуация съм. Два неуспешни трансфера (Август и Ноември). Ембриони 5АА,след ПИД. Донорката е на 24год.
Предприех следното: Цветна снимка, а скоро и офис хистероскопия,въпреки че имам Юли месец и ще ми е 5 подред. На хистероскопията ще помоля за имунологична биопсия плюс ще пусна и кръвни имунологични изследвания. Това е моят план на този етап,докторът не даде насоки Sad

Докторът ми в Турция,ползвам го за насоки,тъй като имам 1 опит при него с мой материал,каза че според него съм за подготовка на естествен цикъл без естрофем. За него това е може би камъчето,което спира нещата. Обаче всичките ми успешни трансфери,макар и за кратко,са били на ЗЕТ с естрофем. Това е на този етап при мен като предстоящи процедури.

# 4 564
Благодаря ви за споделения опит и съжалявам за вашите неуспехи Sad
Цветна снимка имам правена - здрави и проходими тръби. На 35 години съм, ако е от значение.
Нямам правена лапароскопия или друг тип подобна диагностика - всички лекари са против и твърдят, че е излишна намеса, за която няма индикация.
Овулацията ми не винаги е качествена, това е причината лекарят да реши да се работи с естрофем, а не на естествен цикъл. Иначе лигавицата ми винаги е била добра. Sad пак ще обсъдя с лекарите

# 4 565
Благодаря ви за споделения опит и съжалявам за вашите неуспехи Sad
Цветна снимка имам правена - здрави и проходими тръби. На 35 години съм, ако е от значение.
Нямам правена лапароскопия или друг тип подобна диагностика - всички лекари са против и твърдят, че е излишна намеса, за която няма индикация.
Овулацията ми не винаги е качествена, това е причината лекарят да реши да се работи с естрофем, а не на естествен цикъл. Иначе лигавицата ми винаги е била добра. Sad пак ще обсъдя с лекарите
Съжалявам за вашия неуспех.
Разбирам и как се чувствате, самата аз съм на 36 и нямам проблеми нито с хормони,нито с резерв. Имам си овулация всеки месец,цикъл на 28 дни. Просто реших да не се мъча с повече стимулации.
 Януари 2024 бях на цветна снимка и ми отпушиха лявата тръба, а сега и двете са проходими (миналата седмица ми оравиха ЦС в Истанбул).
Единственото,което ми прави впечатление е,че преди успешните  опити имам вливка с Октагам 5гр, заради много завишени НК клетъчна активност. Неприятната част е,че имах много странични ефекти от нея и не съм сигурна дали бих я направила отново. Вливката ми бе Декември 2023, дни преди последния ми трансфер с мой материал, имах биохимична бременност. С донорска Я трансфера ми бе Май 2024,но поради хематом в края на 7г.с,началото на 8 г.с изгубих бебето. Просто бе 4 пъти по-голям от бебето и над сака и го бутна. От тогава не се случват нещата и с ДЯ,а и докторът ми в Кипър вдига рамене. Затова реших да мина през всички изследвания отново и се надявам да открия проблема.

# 4 566
Съжалявам за горчивината ви, едва ли има по-страшно от това да загубиш бебе Sad
Аз съм в същата ситуация - резерва ми е отличен. Но след 10 пункции приключих с опитите със собствени клетки.  Имаме още два ембриона - 3АБ и 3АЦ. Ако и с тях не се получи, ще потърся отново тук мнение за опит в чужбина

# 4 567
Проверете си преди трансфер : фолиева киселина, витамин В12, витамин Д, желязо. Трябва да са ви на оптимални нива. Понякога и дефицитите оказват влияние за успешната имплантация.

# 4 568
Благодаря ви. Единствено витамин Д е малко ниско, без да е в дефицит, просто не е оптимално. Но съм опитвала всякакви възможни добавки, за да се вдигне- без успех.

# 4 569
Проверете си преди трансфер : фолиева киселина, витамин В12, витамин Д, желязо. Трябва да са ви на оптимални нива. Понякога и дефицитите оказват влияние за успешната имплантация.

Благодаря ви🙏🏻 При мен са оптимални+ Фемофлор преди всеки трансфер е ок

# 4 570
Не мога да съм много от полза,защото успях при първия ми трансфер,но от сърце желая успех на всички и да ви кажа да не се отчайвате,ще се случат нещата, понякога просто отнема повече време, отколкото искаме!

# 4 571
  • Sofia
Здравейте, бях писала миналата година но чак сега задействахме нещата защото се забавихме с финансите. Избрахме добра клиника в Испания и взехме пакет с 2 гарантирани бластоциста и до 3 трансфера. На 22 октоври пуснахме генетични изследвания на мъжа ми и трябваше да изчакаме около месец за резултатите. На 27ми този месец ми се обадиха и ме викат в понеделник за преглед и ако всичко е наред можело и трансфера да направим в същия ден. Аз останах изумена, възможно ли е вече да са намерили донор и да стане всичко толкова бързо. Уговорката е за свежи яйцеклетки. Разговора беше по телефона, моя испански не е много добър но съм сигурна, че каза че в понеделник ако според ултразвука всичко е наред можем да направим и трансфера направо за да е свеж...тогава ще е 11 ден от цикъла ми. Материал от мъжа ми имат замразен в клиниката. Попитах дали не трябва да приемам някакви лекарства но ми казаха че зависи от ултразвука в понеделник. Някой има ли представа това дали е нормално и какво се случва? Ще съм сама защото мъжа ми е извън страната и незнам какво да правя в понеделник и какво да си мисля.

# 4 572
Здравейте, аз също проучвам за Шумен. Според таблицата за успеваемост на ЦАР, имат по-висока от останалите клиники. Но как стои въпросът за успеваемост със замразени ДЯ - не намирам информация. Ще се радвам, ако има успели момичета там, да споделят. Иначе няколко години сме правили опити в София, в една от големите клиники. Имам леки притеснения дали по-малките клиники разполагат с качествена техника. Но, да, предполага се, че в по-малките отношението е по-индивидуално, а не на конвейер.

# 4 573
Има официална статистика замразени / пресни

# 4 574
  • София
Здравейте, аз също проучвам за Шумен. Според таблицата за успеваемост на ЦАР, имат по-висока от останалите клиники.
имат по 40 процедури за  година.
при добър подбор могат и 100% успеваемост да докарат.

Общи условия

Активация на акаунт