Отговори
# 4 590
delisardeli  и  кири ,
Много и от сърце ви благодаря , че ми давате кураж и сте тук с мен в най-тежките моменти 🩷 споделяте личен опит и ми давате надежда 🙏

# 4 591
И аз те съветвам да не отписваш последното ембрионче. При мен със седем трансфера на перфектни не се получи нищо. Има много успели с по-бавни. При мен дори на предпоследния трансфер едното ембиорнче беше наваксало до почти идеално след размразяването и последва биохимична.

# 4 592
И аз те съветвам да не отписваш последното ембрионче. При мен със седем трансфера на перфектни не се получи нищо. Има много успели с по-бавни. При мен дори на предпоследния трансфер едното ембиорнче беше наваксало до почти идеално след размразяването и последва биохимична.

Благодаря Puppiii 🩷🙏

# 4 593
Mera,  привет и от мен! Никога не губи кураж мило момиче! Бог си знае работата! Не описвайк последното ембрионче,  то може да чака точно теб да станеш негова майчица. Направи каквото се иска от теб другото е божа работа. Нещата ще се получат в най-подходящия момент, с най_ подходящия  донор и лекар, и никога, ама никога не се давай без бой!  Имай вяра!

# 4 594
.MERA. съжалявам за неуспеха, но да те окуража да не отписваш последния ембрион, колкото и банално да звучи, щото и аз съм ги слушала тия приказки и ми е ясно, че хубавия правилно развит  ембрион има най-големи шансове, но ето аз съм живия пример, никога не съм очаквала, че ще се получат нещата точно от последния ни трансфер, бях решила да приключвам и да се насочим към сурогатна майка.
Направих трансфера колкото да ми е чиста съвестта, че няма да изхвърлим последните ни два ембриона, които бяха един бавно развиващ се бластоцист, а другия направо стана такъв на 6ти ден, лигавицата по-принцип вече беше много зле, едвам докарахме до 6.5 мм, нито съм очаквала нещо, да си призная и малко своеволия проявих при приема на лекарства и терапията ми, това не значи, че съветвам някой да го прави, но просто бях убедена, че нищо няма да се получи и реших да действам според вътрешния си усет (то след над 10 трансфера и 4 ри донорки си знаех дереджето) и като видях положителния резултат щях да припадна направо.
Като цяло не съм от най-вярващите хора, но появата на сина ни за мен си беше цяло чудо.

Много вдъхновяваща история! Когато най-малко очакваме се случват нещата,при нас също беше така...имах усещане,че нищо не е станало,а то ❤️

# 4 595
При мен също първия трансфер на 2 ембриона завърши с БХ, но още на следващия месец направих нов трансфер пак на 2 ембриона единия добър единия компромисен. Имам момиченце което в момента обикаля кошарата за игра почти на година е. Никой не знае от кой ембрион е точно. Не губи кураж и надежда. Нрансферирай последния и ако не се запиши за свежи Я. Повече време е, но пък разковничето може да е там.

# 4 596
И моите дъщери са от компромисно качество ембриони, писала съм неведнъж по тази тема. Нито един ембрион не трябва да се игнорира. Външно може да няма добри показатели, но никой не знае какъв генетичен заряд носи. За мен годините на донорката са от голямо значение. Колкото по-млада, толкова по-добре и ако е възможно свежи яйцеклетки, защото са по-добрия вариант.

# 4 597
Много ви благодаря за споделения опит . Толкова кураж ми дадохте , момичета 🩷 благословени бъдете 🙏

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 08:49 от •MERA•

# 4 598
  • София

А колко пункции ? 7 трансфера си е сериозна цифра...., и вие ли със ДЯ ?!

# 4 599
MERA, подкрепям момичетата за трансфериране на последното ембрионче. При мен с първата донорка (на 32 години) от 8 свежи Я с получени 7 хубави ембриона не се случиха нещата на първите два трансфера - е, на втория и аз си сгафих за загубата, но на третия трансфер с последните 3 не така красиви Е, да го кажем, забременях.
В следващите 2 трансфера с ембриони от втори донор със свежи Я нямахме + резултат.
Сега пак съм бременна в пети месец след поръчка на 8 замразени Я от украинска банка от донор на 24 г. Получиха се 3 бластоциста: два бяха 3ВВ и единият беше морула 5-10 минути преди трансфера, когато ембриологът изскочи от лабораторията с думите, че вече имаме ранен бластоцист. Трансферираха ми бавния с единия 3ВВ. На ден 10 ЧХГ беше само 51,16, но ми честитиха. На ден 12 ЧХГ беше увеличено минимално на 60,6. На ден 14 скочи на 154 и продължи с удвояването. Та се хвана някое от тези ембрита с не най-доброто качество, но както репродуктивният казва - много често от такива излизат борците. Simple Smile Кураж и стискам палци за успех!

# 4 600
Не се отказвай в никакъв случай, опитай с последното ембрионче! Успех! Hug

Много ви благодаря за споделения опит . Толкова кураж ми дадохте , момичета 🩷 благословени бъдете 🙏

# 4 601
  • САЩ
Първият ни опит с ДЯ приключи с неуспех. Ще разкажа накратко за тези, които четат и ще четат тук. Заплатихме за 8 ДЯ от украинска банка ( донорка на 28г.) от които 5 се оплодиха и 3 стигнаха до бластоци на 5 ден. Платихме за Имси и подбор на сперматозоидите, защото сме и с мъжки фактор. Двата по-бързо развили се ембриона ги трансферирахме по мое желание, тъй като имам неуспешен опит с един вече , но от СЯ. Имаше имплантация , усетена с повръщане и болки в кръста. На следващия ден имах положителен уринарен тест с ясни две черти и чхг на 8- ми ден 48 / прогестерон 68.  След 4 дена нов кръвен показа резултат на чхг 65 като прогестерона беше паднал на 22. На следващия ден (днес) чхг е паднал още - 37, от което става ясно, че имплантиралият се ембрион е спрял развитието си. Спирам лекарствата и ще чакам да се изчистя. На последния си ембрион, който стигна по-бавно до бластоцит не разчитам много. Доктора съветва за нов трансфер след януари. Сега започва дилемата дали да платим пак за нов пакет ДЯ или да ходя в друга клиника ако и третия ембрион не стигне до успешна бременност до термин…
Следващият път пробвайте и с донорска сперма!
Проблемът много пъти не е в яйцеклетката или донорската яйцеклетка, а в сперматозоида. Не слушайте какво ви разправят лекарите, те и на мен такива ми ги говореха. Яйцеклетките ми били стари, аз съм била стара, дебела, проблемна...
И моят първи опит с донорска яйцеклетка бе плачевен, докато не взех нещата в свои ръце и заявих, че искам донорска яйцеклетка + донорска сперма (т.е. получи се донорски ембрион) и чудото стана! 
Писала съм това няколко пъти тук, но някак си не хваща декиш сред жените. Те са толкова стигматизирани, че яцеклетките им не стават, че понасят на плещите си вината за неуспеха на инвитрото и  обират всички негативи. На мъжете все им се разминава - и да им била не толкова хубава спермограмата, все един "хубав" сперматозид от хиляди щяло да се намери, казват лекарите...
Не се ли замисляте, защо има тема "Донорски яйцеклетки", а няма тема "Донорска сперма. Група на мами, заченали с донорска сперма", а?

# 4 602
Първият ни опит с ДЯ приключи с неуспех. Ще разкажа накратко за тези, които четат и ще четат тук. Заплатихме за 8 ДЯ от украинска банка ( донорка на 28г.) от които 5 се оплодиха и 3 стигнаха до бластоци на 5 ден. Платихме за Имси и подбор на сперматозоидите, защото сме и с мъжки фактор. Двата по-бързо развили се ембриона ги трансферирахме по мое желание, тъй като имам неуспешен опит с един вече , но от СЯ. Имаше имплантация , усетена с повръщане и болки в кръста. На следващия ден имах положителен уринарен тест с ясни две черти и чхг на 8- ми ден 48 / прогестерон 68.  След 4 дена нов кръвен показа резултат на чхг 65 като прогестерона беше паднал на 22. На следващия ден (днес) чхг е паднал още - 37, от което става ясно, че имплантиралият се ембрион е спрял развитието си. Спирам лекарствата и ще чакам да се изчистя. На последния си ембрион, който стигна по-бавно до бластоцит не разчитам много. Доктора съветва за нов трансфер след януари. Сега започва дилемата дали да платим пак за нов пакет ДЯ или да ходя в друга клиника ако и третия ембрион не стигне до успешна бременност до термин…
Следващият път пробвайте и с донорска сперма!
Проблемът много пъти не е в яйцеклетката или донорската яйцеклетка, а в сперматозоида. Не слушайте какво ви разправят лекарите, те и на мен такива ми ги говореха. Яйцеклетките ми били стари, аз съм била стара, дебела, проблемна...
И моят първи опит с донорска яйцеклетка бе плачевен, докато не взех нещата в свои ръце и заявих, че искам донорска яйцеклетка + донорска сперма (т.е. получи се донорски ембрион) и чудото стана! 
Писала съм това няколко пъти тук, но някак си не хваща декиш сред жените. Те са толкова стигматизирани, че яцеклетките им не стават, че понасят на плещите си вината за неуспеха на инвитрото и  обират всички негативи. На мъжете все им се разминава - и да им била не толкова хубава спермограмата, все един "хубав" сперматозид от хиляди щяло да се намери, казват лекарите...
Не се ли замисляте, защо има тема "Донорски яйцеклетки", а няма тема "Донорска сперма. Група на мами, заченали с донорска сперма", а?

Съгласна,но това е ако има проблем при мъжа наистина.

# 4 603

Здрасти Меra,
Стискам палци третото да е сполучливо. 🍀
На каква цена е пакета с ДЯ и в коя клиника си? Колко време чака?
Предварително благодаря!

# 4 604
Лейди Оскар, благодаря и дано 🙏
Предпочитам да не споделям клиниката на този етап. Не е в столицата. Платихме 8 хил. лева за пакет от 8 ДЯ. Чаках малко повече от 3 месеца. За трансфер и лекарствата плащаме допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт