Отговори
# 4 575
Цитат на: бамбарадамбара link=topic=827920.msg48912590#
[/quote
имат по 40 процедури за  година.
при добър подбор могат и 100% успеваемост да докарат.
Точно и аз това анализирах за Тутракан и Шумен, когато избирах клиника, но това не омаловажава успеха им все пак! И Слава Богу че ги има тези клиники! без значение от по-малкия брой процедури, които правят в сравнение с други клиники, по-лесните случаи и по-младите пациенти. Но болници като Надежда не се справят по-зле, просто взимат по-трудни случаи и възрастни от репродукт. гл. т. жени и бремеността настъпва с повече опити, съотв. по-нисък % успеваемост (брой опити към родени деца). Аз се радвам че в Североизточна България има клиники с толкова добри резултати👏

# 4 576
Момичета, опитали сте много неща. Това, което мога да препоръчам при търсене на причината за неуспешна имплантация, е консултация с д-р Александър Калчев. След Хистероскопия и имунологична биопсия при него, забременях. Забременях с ДЯ в клиника в Атина, на 34 години.
Той беше единственият доктор, който видя (на обикновен ултразвуков преглед), че матката ми е Т-образна (а преди това съм била пациентка на Мемориал, Бахчекчи, Биотекском).

Сега правим опити за второ бебче. След неуспешен трансфер, отново посетих д-р Калчев. Направихме офис хистероскопия и биопсия. Сега чакаме резултатите, за да видим, дали всичко е наред, необходими ли са допълнителни изследвания или някаква терапия. Остана ни само едно ембрионче и ми се иска да се подсигурим преди трансфер.

Пожелавам Ви успех и искрено съжалявам за това, през което сте преминали!

Съжалявам за горчивината ви, едва ли има по-страшно от това да загубиш бебе Sad
Аз съм в същата ситуация - резерва ми е отличен. Но след 10 пункции приключих с опитите със собствени клетки.  Имаме още два ембриона - 3АБ и 3АЦ. Ако и с тях не се получи, ще потърся отново тук мнение за опит в чужбина

# 4 577
Момичета, опитали сте много неща. Това, което мога да препоръчам при търсене на причината за неуспешна имплантация, е консултация с д-р Александър Калчев. След Хистероскопия и имунологична биопсия при него, забременях. Забременях с ДЯ в клиника в Атина, на 34 години.
Той беше единственият доктор, който видя (на обикновен ултразвуков преглед), че матката ми е Т-образна (а преди това съм била пациентка на Мемориал, Бахчекчи, Биотекском).

Сега правим опити за второ бебче. След неуспешен трансфер, отново посетих д-р Калчев. Направихме офис хистероскопия и биопсия. Сега чакаме резултатите, за да видим, дали всичко е наред, необходими ли са допълнителни изследвания или някаква терапия. Остана ни само едно ембрионче и ми се иска да се подсигурим преди трансфер.

Пожелавам Ви успех и искрено съжалявам за това, през което сте преминали!

Съжалявам за горчивината ви, едва ли има по-страшно от това да загубиш бебе Sad
Аз съм в същата ситуация - резерва ми е отличен. Но след 10 пункции приключих с опитите със собствени клетки.  Имаме още два ембриона - 3АБ и 3АЦ. Ако и с тях не се получи, ще потърся отново тук мнение за опит в чужбина

Определено ме насърчи да си запиша час и аз при д-р Калчев,също искаме второ детенце и имаме само едно ембрионче.

# 4 578
Надявам се да помогне и на Вас! Много вярвам в уменията му, иначе не бих си позволила да го препоръчам (както се вижда от предишния ми коментар, не мога да препоръчам дори репродуктивния доктор, при който забременях 😄).

Имам още един любим доктор и ако тук има бременна мама от Пловдив, която се чуди къде да се следи и ражда, мога да й го подшушна 😊

# 4 579
Благодаря ви, посещавала съм д-р. Калчев. В общи линии съм обиколила всички възможни лекари в търсене на причината за “неизяснения стерилитет”.
Знам, че е помогнал на много дами и се радвам, че вие също сте успели. Желая ви и сега да успеете от сърце!
По отношение на моята матка - той също имаше коментар, че би я коригирал и е Т-образна. Имам някои резерви в случая, тъй като матката ми не е очевидно Т-образна, и е абсолютно граничка - имам 1 градус под нормата само в единия от ъглите. Избрах да не направя процедурата по съвет и на репродуктивния специалист и на база поискано второ и трето мнение.

# 4 580
Първият ни опит с ДЯ приключи с неуспех. Ще разкажа накратко за тези, които четат и ще четат тук. Заплатихме за 8 ДЯ от украинска банка ( донорка на 28г.) от които 5 се оплодиха и 3 стигнаха до бластоци на 5 ден. Платихме за Имси и подбор на сперматозоидите, защото сме и с мъжки фактор. Двата по-бързо развили се ембриона ги трансферирахме по мое желание, тъй като имам неуспешен опит с един вече , но от СЯ. Имаше имплантация , усетена с повръщане и болки в кръста. На следващия ден имах положителен уринарен тест с ясни две черти и чхг на 8- ми ден 48 / прогестерон 68.  След 4 дена нов кръвен показа резултат на чхг 65 като прогестерона беше паднал на 22. На следващия ден (днес) чхг е паднал още - 37, от което става ясно, че имплантиралият се ембрион е спрял развитието си. Спирам лекарствата и ще чакам да се изчистя. На последния си ембрион, който стигна по-бавно до бластоцит не разчитам много. Доктора съветва за нов трансфер след януари. Сега започва дилемата дали да платим пак за нов пакет ДЯ или да ходя в друга клиника ако и третия ембрион не стигне до успешна бременност до термин…

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 08:51 от •MERA•

# 4 581
Първият ни опит с ДЯ приключи с неуспех. Ще разкажа накратко за тези, които четат и ще четат тук. Заплатихме за 8 ДЯ от украинска банка ( донорка на 28г.) от които 5 се оплодиха и 3 стигнаха до бластоци на 5 ден. Платихме за Имси и подбор на сперматозоидите, защото сме с мъжки фактор. Двата по-бързо развили се ембриона ги трансферирахме по мое желание, тъй като имам неуспешен опит с един вече , но от СЯ. Имаше имплантация , усетена с повръщане и болки в кръста. На следващия ден имах положителен уринарен тест с ясни две черти и чхг на 8- ми ден 48 / прогестерон 68.  След 4 дена нов кръвен показа резултат на чхг 65 като прогестерона беше паднал на 22. На следващия ден (днес) чхг е паднал още - 37, от което става ясно, че имплантиралият се ембрион е спрял развитието си. Спирам лекарствата и ще чакам да се изчистя. На последния си ембрион, който стигна по-бавно до бластоцит не разчитам много. Доктора съветва за нов трансфер след януари. Сега започва дилемата дали да платим пак за нов пакет ДЯ или да ходя в друга клиника ако и третия ембрион не стигне до успешна бременност до термин…

Моят съвет е да си направите трансфера на последния ембрион,а след това да мислите за смяна на клиниката и да пробвате със свежи яйцеклетки

# 4 582
  • София
А Merra,  а вие в коя клиника сте сега ? Какви изследвания ви правиха преди да се включите в донорската програма ?

# 4 583
А Merra,  а вие в коя клиника сте сега ? Какви изследвания ви правиха преди да се включите в донорската програма ?

Вирусология и микробиология ни правиха. Клиниката предпочитам да не я споделям коя е.

# 4 584
Здравейте, съжалявам да го чуя! Изглежда е имало имплантация, и след това биохимична. От това, което съм чела, предположенията често ги свързват с хромозомна аномалия на ембриончето (но не само, разбира се). Аз бях питала дали има смисъл да се прави ПИД за да се избегне този вариант, но ми беше обяснено че донорките са млади, здрави, изследвани жени, и ПИД-а ще означава задължително замразяване, което не би било нужно, но пък и гаранция никога няма. Особено че пък и при открита аномалия или неуспех, като се поръчат нови яйцеклетки, те няма да са на същата донорка. От това което бяхте писали смятам че сте направили всичко нужно, и за съжаление някой път просто има мал шанс... но ако решите да търсите причините в повече детайли, не мисля че мога да помогна с адекватен съвет. Подкрепям мнението да се трансферира останалото ембрионче, и желая успех! 🍀

# 4 585
  • София
А Merra,  а вие в коя клиника сте сега ? Какви изследвания ви правиха преди да се включите в донорската програма ?

Вирусология и микробиология ни правиха. Клиниката предпочитам да не я споделям коя е.

В деня на записването за програмата ли ? Че аз имам вирусология, преди по малко от 6 месеца.... или трябва отделна специално за програмата....

# 4 586
А Merra,  а вие в коя клиника сте сега ? Какви изследвания ви правиха преди да се включите в донорската програма ?

В деня на записването за програмата ли ? Че аз имам вирусология, преди по малко от 6 месеца.... или трябва отделна специално за програмата....
Ако имате валидна не е нужно да правите нова

# 4 587
Изследванията трябва да са правени до три месеца преди стартиране .

# 4 588
  • София
Mera, съжалявам.

За съжаление ПИД не е гаранция за успех. Дори хромозомно здрав ембрион може да не се имплантира, или да се раздели неправилно на по-късен етап.

Аз също от първия опит имах БХ. За следващия пробвахме директно с нов донор, но ние бяхме платили за 2 опита с 2 донора, та сменихме всичко.

# 4 589
  • София
.MERA. съжалявам за неуспеха, но да те окуража да не отписваш последния ембрион, колкото и банално да звучи, щото и аз съм ги слушала тия приказки и ми е ясно, че хубавия правилно развит  ембрион има най-големи шансове, но ето аз съм живия пример, никога не съм очаквала, че ще се получат нещата точно от последния ни трансфер, бях решила да приключвам и да се насочим към сурогатна майка.
Направих трансфера колкото да ми е чиста съвестта, че няма да изхвърлим последните ни два ембриона, които бяха един бавно развиващ се бластоцист, а другия направо стана такъв на 6ти ден, лигавицата по-принцип вече беше много зле, едвам докарахме до 6.5 мм, нито съм очаквала нещо, да си призная и малко своеволия проявих при приема на лекарства и терапията ми, това не значи, че съветвам някой да го прави, но просто бях убедена, че нищо няма да се получи и реших да действам според вътрешния си усет (то след над 10 трансфера и 4 ри донорки си знаех дереджето) и като видях положителния резултат щях да припадна направо.
Като цяло не съм от най-вярващите хора, но появата на сина ни за мен си беше цяло чудо.

Общи условия

Активация на акаунт