Отговори
# 4 665
Дано клиниките да не ги продават. Иначе, целия замисъл на законодателят се опорочава. Има толкова семейства, които са изчерпали финансовия си ресурс от многото опити и се отказват именно заради липса на средства. Така ще имат още шанс да сбъднат мечтите си.

# 4 666
Благодаря за пожеланията и информацията, която споделихте. Съжалявам, че споделих разочарованието си, просто е много прясно, много неща отказах и за много неща трябваше да се преборя. След толкова години е малко трудно да се зарадваш и да се успокоиш, особено в самото начало, когато всичко е толкова несигурно. Вярвам че този момент на успокоение ще дойде за всяка една от този форум, просто не трябва да се отказваме...

Относно даряването на ембриони - ако не се лъжа още от края на 2023 година вече е разрешено и в БГ. Ние бяхме с нагласата да осиновим ембрион, дарен от семейство, но в последствие се оказа, че такива няма налични в клиниката. Единствената опция, която ни предложиха за готови ембриони, бяха такива получени от оплодени (останали) донорски яйцеклетки с донорски сперматозоиди от тяхната база. Не са правени за нас. Получихме два ембриона на цената на малката донорска програма, като пид, размразяване и трансфер се заплащат отделно. Цена черно на бяло за ембриони никъде няма, получихме устно минимална информация за дарителите. След първият трансфер, където бременността не се развиваше добре, поисках по-конкретна информация за качеството на ембрионите, което не беше възприето добре.
Пиша това, с идеята, че все на някой може информацията да е полезна, въпреки че вероятно нашият случай е доста рядък и повечето от вас ползват само донорски яйцеклетки.

# 4 667
Няма за какво да съжаляваш, информацията не е достатъчна наистина. Много пъти съм се питала, дали наистина донорките са здрави, изследвани достатъчно и т.н. Надежда както и всички останали клиники са си търговци. Въпреки че съм успяла там не съм пестила критиките по форумите, но пък правих опити в още две клиники, където положението беше даже и по-лошо /тук поне си знам негативите/ и се върнах. Ние така и не получихме категоричен отговор за качеството на ембрионите от нито една от програмите въпреки настояването ни. Иначе не знам дали ще те успокоя, но и до края е възможно да се тревожиш и да не се зарадваш. Много от нас са минали по този път. Желая ти успешен финал и тогава всичко отива на заден план.

# 4 668
Благодаря за пожеланията и информацията, която споделихте. Съжалявам, че споделих разочарованието си, просто е много прясно, много неща отказах и за много неща трябваше да се преборя. След толкова години е малко трудно да се зарадваш и да се успокоиш, особено в самото начало, когато всичко е толкова несигурно. Вярвам че този момент на успокоение ще дойде за всяка една от този форум, просто не трябва да се отказваме...

Относно даряването на ембриони - ако не се лъжа още от края на 2023 година вече е разрешено и в БГ. Ние бяхме с нагласата да осиновим ембрион, дарен от семейство, но в последствие се оказа, че такива няма налични в клиниката. Единствената опция, която ни предложиха за готови ембриони, бяха такива получени от оплодени (останали) донорски яйцеклетки с донорски сперматозоиди от тяхната база. Не са правени за нас. Получихме два ембриона на цената на малката донорска програма, като пид, размразяване и трансфер се заплащат отделно. Цена черно на бяло за ембриони никъде няма, получихме устно минимална информация за дарителите. След първият трансфер, където бременността не се развиваше добре, поисках по-конкретна информация за качеството на ембрионите, което не беше възприето добре.
Пиша това, с идеята, че все на някой може информацията да е полезна, въпреки че вероятно нашият случай е доста рядък и повечето от вас ползват само донорски яйцеклетки.

А като цена ако е удобно да споделите как е?Може да е полезно за четящите тук.
Разбирам притеснението ви,ще треперите до финала дали всичко ще е наред,но желая от сърце да няма поводи за притеснения и възможно най-леката бременност!

# 4 669
Darja пожелавам ти да успокоиш ума и душата си и да имаш една прекрасна бременност. И едно хубаво здраво бебенце на финала 💙
Няма за какво да се извиняваш - тук всеки споделя размисли и страсти, идеята е да си помагаме.

# 4 670
Когато, бебето се роди така ще се влюбиш в него, че всичко друго ще избледнее като стара снимка Simple Smile Аз съм влюбена до уши в бебто ми заченато  от донорска яйцеклетка  и от мъжа на мечтите ми. При нас се получиха две хубави ембриончета,  едното гушкам и целувам в момента,  я другото дарехме на клиниката малко след като излезе възможността да се даряват ембриони и в БГ. Решихме да върнем доброто, така както на нас ни е помогнала донорката на яйцеклетка така ние да помогнем на друго семейство.  Ако Бог е решил, ще се получи бебе и ще бъде обичано както ние обичаме нашето. От клиниката ни казаха, че има доста нуждаещи се от ембриочета, пари нито са ни предлагали нито сме искали, всчко е доброволно, надявам се освен за трасфер и размразяване да не искат други пари на хората, на които ги предлагат.
Пожелавам ти успех и едно прекрасно и здраво бебче, което скоро да гушкаш, и не забравяй, че то има само теб, да го приютиш в утробата си да го родиш и да го обичаш, защото ти си неговата единствена майчица. 😊
Благодаря за пожеланията и информацията, която споделихте. Съжалявам, че споделих разочарованието си, просто е много прясно, много неща отказах и за много неща трябваше да се преборя. След толкова години е малко трудно да се зарадваш и да се успокоиш, особено в самото начало, когато всичко е толкова несигурно. Вярвам че този момент на успокоение ще дойде за всяка една от този форум, просто не трябва да се отказваме.

# 4 671
В няколко ценоразписа на клиники в София съм виждала цена за донорски ембриони. В Токуда са 12000, в Надежда започват от  5000.
При оплождането си исках ембриопротокол, но факт, че само в една клиника ми го дадоха. На едно място дават снимки, на друго- нищо
Всяка клиника си има политика, все едно искаме да изнасят държавна тайна

# 4 672
Е това вече е гадно. Ние ги даряваме, а те ги продават.

# 4 673
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да… аз също съм малко потресена. Сигурно ли е че става дума за дарени ембриони?

# 4 674
В Токуда ги водят донорски бластоцисти, в Надежда програма ДЕ. Сега ги търсих, че не помнех цените. Не помня още в коя клиника ги бях видяла като цена, не бяха само тези двете.

# 4 675
Дарените не се продават.
Приятелката ми така е бременна.
Цена имат тези които се правят от донорска яйцеклетка и донорски сперматозоиди
В Токуда ги водят донорски бластоцисти, в Надежда програма ДЕ. Сега ги търсих, че не помнех цените. Не помня още в коя клиника ги бях видяла като цена, не бяха само тези двете.

# 4 676
Дано е така, ще е нечестно да печелят двойно на наш гръб. Ще вярваме още в доброто и ще се надяваме

Дарените не се продават.
Приятелката ми така е бременна.
Цена имат тези които се правят от донорска яйцеклетка и донорски сперматозоиди

# 4 677
  • София
Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали някой има информация относно програмата на столична община за донорска яйцеклетка?
Подала съм документи преди два месеца, но все още няма никаква информация дали е имало разглеждане на заявлението. Дали сте запознати кога се случват нещата там?

# 4 678
Два пъти сме кандидатствали и са ни одобрявали. Бавно се случват нещата и неизвестно кога ще има събрание. Първия път успяхме за 2 месеца да се сдобием със заповед, втория път чакахме над 4 месеца, почти 5.
Особено сега докато няма бюджет ‘25 са с вързани ръцете общините. Единственото задължение на съвета е да свиква събрание минимум 4 събрания за година. Дано скоро да има такова и да си вземете решението.

Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали някой има информация относно програмата на столична община за донорска яйцеклетка?
Подала съм документи преди два месеца, но все още няма никаква информация дали е имало разглеждане на заявлението. Дали сте запознати кога се случват нещата там?

# 4 679
Здравейте, момичета!

Момичета,имате ли представа дали покриват и само трансфер тъй като това ми предстои,а не съм използвала такава помощ досега?

Общи условия

Активация на акаунт