Отговори
# 4 680
Не финансират вече започната процедура.
На сайта на СО има добре оформена информация и всичко нужно.
Болниците искат решението преди да започнете каквото и да било. След това се започва подбор на донор или доставки на замразените Я. Пак чакане. Но такава е процедурата.

https://www.sofia.bg/in-vitro-v2

Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали някой има информация относно програмата на столична община за донорска яйцеклетка?
Подала съм документи преди два месеца, но все още няма никаква информация дали е имало разглеждане на заявлението. Дали сте запознати кога се случват нещата там?

Момичета,имате ли представа дали покриват и само трансфер тъй като това ми предстои,а не съм използвала такава помощ досега?

# 4 681
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, какви документи от здравни специалисти се искат при кандидатстване в общината (извън репродуктивните "доказателства") - кардиолог и мамолог ли са само?

# 4 682
Да, от тях подавах- мамо и кардиолог/ вътрешни болести също може, но така или иначе от клиниката ги искат също. Трябва да пише, че няма противопоказания за извършване на инвитро и бременност. Етапна епикриза от болницата, задължително Аг преглед и снимки от ехографа. Спермограма не сме прилагали никога, не са ни искали. Платени данъци за цялата година, проверяват го по вътрешен ред, не се изстисква от вас, това важи и за уседналост- не са ни искали документи от някъде

https://www.sofia.bg/in-vitro-v1

Момичета, какви документи от здравни специалисти се искат при кандидатстване в общината (извън репродуктивните "доказателства") - кардиолог и мамолог ли са само?

# 4 683
Благодаря много! Уседналостта три години ли трябваше да е?

# 4 684
Да, 3 години, аз си взех удостоверение от общината, от кога съм регистрирана

# 4 685

Това с уседналостта важи и за двамата или може само за единия от двойката?

# 4 686

Със сигурност само на единия, защото мъжа ми нямаше 3г.

# 4 687
Да, само жената трябва да отговаря на условията. В т.2 си е написано.

https://www.sofia.bg/in-vitro-v7

Със сигурност само на единия, защото мъжа ми нямаше 3г.

# 4 688
Не съм в следила, в интерес на истината, дали се променя закона. Точно 2023та дарих на Надежда трите си останали хубави ембриона за научни цели и никой не си направи труда да ми каже, че мога да ги даря на някого. Жалко, защото много ми беше мъчно...

# 4 689
Мисля, че ‘23 още не беше въведено, че е позволено.

# 4 690
От юли 2023 е закона
Като още януари се знаеше и съхранявапа за тяхна сметка до юли
Мисля, че ‘23 още не беше въведено, че е позволено.

# 4 691
Здравейте,някой имал ли е успешен опит със замразени ембриони от донорски яйцеклетки.
Свежият или замразеният трансфер с ДЯ има по -голям успех ,моля тези които имат опит да се включат с мнение.

# 4 692
Статистиката е в полза на трансфер със свежи ДЯ. Имам два опита със свежи ДЯ и в двата случая имах бременност, само че при първия опит ембрионът спря развитие в 7 г с. Вторият опит завърши с раждането на двете ми прекрасни близначки.

# 4 693
Статистиката е в полза на трансфер със свежи ДЯ. Имам два опита със свежи ДЯ и в двата случая имах бременност, само че при първия опит ембрионът спря развитие в 7 г с. Вторият опит завърши с раждането на двете ми прекрасни близначки.

Мисля,че дамата пита дали при свеж или замразен трансфер е по-голяма успеваемостта.

Аз имам един свеж на 3-дневни и беше успешен,предстои ми замразен.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 23:11 от FBID10206506436694795

# 4 694
Колебая се дали да направя свеж или замразен трансфер от ДЯ,за това въпроса ми е има ли някой успял със замразени ембриони от ДЯ?

Общи условия

Активация на акаунт