Отговори
# 4 710
Да се размразят яйцеклетки е едно, те са по-крехки. Ембрионите са по-устойчиви и съм чела, че ако издържат този процес,дори се повишава шансът за успех. И ембриолог ми го е казвал.

# 4 711
Спомням си, че когато започнах с идеята за ДЯ, лекарката ми каза, че успеваемостта е по-голяма със свежи и при три ембриона с качество 4АА, не настъпи импалнтация.Незнам на какво може да се вярва...

# 4 712
  • Be realistic - plan for a miracle.
Напълно ОК е да се замразят отново останали ембриони. Никой не замразява яйцеклетки отново, в това съм убедена. Но ако имаш 5 ембриона и 5-те ли да ги трансферират, следвайки логиката на Бук 79. Не, естествено.
И да, ембрионите са издръжливи. Последният ембрион който ми трансферираха издържа замразяване и размразяване въпреки че всички казваха, че е кофти качество. Не настъпи бременност, но на трансфера всички ми казаха “борбен е много!” ❤

# 4 713
Аз пък не съм съгласна, че има много такива успешни случаи. Размрази ли се яйцеклетката се опложда и трансферира. В нашите клиники какво правят: размразяват, оплождат, трансферират и което остане пак се замразява.... После размразява и успеваемостта пада.
Щях да се съглася ако някой можеше да ми гарантира, че проблема е точно в замразяването и размразяването. А не защото например жената е с Х на брой установени и неустановени проблеми, които я са взети под внимание, я не... По тази причина се провалят и много свежи трансфери. Ако тази логика замразяването беше правилна, тогава свежите Я и ембрионите получени и трансферирани щяха винаги да имат 100% успех, а то не е така.
Аз не съм съгласна с това "колебая се" във въпроса на потребителката, сякаш тя сама ще си прави трансфер и се чуди кое да избере. За това има лекари и те преценят. Например замразен трансфер е отличен за такива като мен, които са с изместен имплантационен прозорец и които трудно правят минимума лигавица, необходима за трансфер. В моя случай ако не беше замразен ембриона,  щях да стигна до свеж трансфер в 1 от 100 опита. И после пак щях да имам повод да обвинявам лекарите Simple Smile

# 4 714
"Моите" яйцеклетки бяха свежи, но всичките ми трансфери със замразявани ембриони. Имам две деца от тях.
Моята репродуктивна не работи със свежи трансфери. В Надежда, където е тя, мисля че само Стаменов таймира мц на донор и рецепиент.

# 4 715
Даже и при него по-често ми се струва че практиката е ЗЕТ, иначе да, поне допреди 6-7 месеца в Надежда само Стаменов таймира и прави СЕТ.

# 4 716
Аз пък съм някакъв много рядък случай, замразени яйцеклетки и свеж трансфер и то успешен 😁

# 4 717
Моите два трансфера са със свежи Я и замразени ембриони. Имам едно дете и една бх от двата трансфера. Бяха замразени 2 по 2 и едно само. Не разбирам защо трябва всички да се размразяват. При мен на всеки трансфер размразяваха 2 в една сламка. И имам още един който след време се надявам да стане братче или сестриче на дъщеря ми.

# 4 718
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ами точно това е причината. Зависи по колко замразени са в сламка. Няма как да са 4 сламка и да се размразят само 2, примерно. В този ред на мисли има ли как да се заяви по колко донорски желаеш в сламка?

# 4 719
Кое ще се хване и кое не, си е божа работа. Много често, в клиниките ползват т.нар "лепила", за да подпомогнат имплантация, ноооооо гаранция, никой не дава. Свежи или не Я, си е до късмет, при все усилията на лекарите.

# 4 720
Ами точно това е причината. Зависи по колко замразени са в сламка. Няма как да са 4 сламка и да се размразят само 2, примерно. В този ред на мисли има ли как да се заяви по колко донорски желаеш в сламка?

Да, аз винаги при разговор с ембриолозите казвах да ги замразят по едно без значение дали са мои или са ДЯ. Винаги са уважавали желанието ми.

# 4 721
В момента съм бременна от замразена яйцеклетка и свеж трансфер. И аз да споделя вече спокойно тук, но още ми е свито и не мога да повярвам.
В бг никой не синхронизира, имам опити при Владимиров и той директно прави ЗЕТ, не е ставало и дума за свеж. Докато при замразените Я, винаги поне 1 трансфер е свеж. Имам 3 замразени трансфера и 2 свежи, някой с ембриони от свежи яйцеклетки, други - от замразени.
Ами няма шанс да кажа кое е ключово за успеха. Може би правилната подготовка и правилната преценка кога да е трансфера, добър потенциал на ембриона. Твърде много неизвестни, които не зависят от нас, и само лекар/ембрионолози могат да предположат на база опит. Статистики няма.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 12:27 от Елче

# 4 722
В момента съм бременна от замразена яйцеклетка и свеж трансфер. И аз да споделя вече спокойно тук, но още ми е свито и не мога да повярвам.
В бг никой не синхронизира, имам опити при Владимиров и той директно прави ЗЕТ, не е ставало и дума за свеж. Докато при замразените Я, винаги поне 1 трансфер е свеж. Имам 3 замразени трансфера и 2 свежи, някой с ембриони от свежи яйцеклетки, други - от замразени.
Ами няма шанс да кажа кое е ключово за успеха. Може би правилната подготовка и правилната преценка кога да е трансфера, добър потенциал на ембриона. Твърде много неизвестни, които не зависят от нас, и само лекар/ембрионолози могат да предположат на база опит. Статистики няма.

Къде успяхте:) лека бременност желая от сърце!

# 4 723
Благодаря, желая го на всяка една от вас!
Д-р Станулов направи магията от раз

Къде успяхте:) лека бременност желая от сърце!

# 4 724
Аз имам наблюдения, че замразяват по 2 в сламка най-много за да се избегне многоплодна бременност, така ми обясни лекарката от клиниката в която бях аз.

Общи условия

Активация на акаунт