Отговори
# 585
Добро утро на всички бъдещи мами ! Ето ме и мен ....живот и здраве една от тях  preggo На 24 години първа бременност,термин на 12.10/2015г.Сега на 04,03 пак съм на преглед и много се вълнувам.Ходих при 2ма различни гинеколога,за да си избера и единия още на 09,02 ми каза че вижда 2 точици,но не е ли прекалено рано за това?Аз пия само фолиева к. обикновенна не мета,но мисля като я свърша да я сменя.Много ми е отпаднало и спя като пор..буквално...задъхвам се от 2 етажа.За сега нямам силен апетит и пази боже като се има впредвид моите 75 кг.  Animal Pig Леко бременеене на всички и много се радвам ,че ви има ,за да се уча от по-опитните и да споделяме радостите си заедно   mrstraetz

# 586
И аз съм на обикновена фолиева, не мета, ама такава ми е по рецепта. С предната бременност пиех мета. Да взема да я сменя за всеки случай?

# 587
За метилираната фолиева киселина пише: "Фолиевата киселина в организма изпълнява своите функции, едва след като се превърне в L-метилфолат. Дотогава тя не е активна и няма биологично действие. Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многоетапен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект."

Извода е, че ако не си направиш необходимите изследвания, няма как да знаеш дали не си от онези 12%, които не я усвояват. Не бих рискувала.
Аз лично по време на опитите пиех обикновена ФК, последния месец гинеколога ми даде блистер от метилираната ФК и тогава забременях (не твърдя, че е от нея Naughty). Реших да пия само метилирана, двойно по-скъпа е, но пък са 90 табл. за 3 месеца.
Отделно пия Пренатал, в тях също има ФК.

Аз стартирах 57,5 кг. Сега съм 58 кг Laughing

# 588
Здравейте,бъдещи мами.Може ли и аз тихичко да се присъединя към вас.Очаквам второ детенце на 23.10.2015 ,много е е страх,т.к миналия месец имах биохимична бременност и сега се притеснявам дали този път всичко ще е наред...Другата седмица съм на преглед да видя сърчице  Praynig
И аз пия обикновената Неофолик,и аз съм в чуденка да я сменя ли???
Искам да попитам бъдещите мами, знаете ли, ако се запиша на женска конултация платено,ще може ли после да родя по здравна каса, или трябва парарелно да се запиша и на ЖК по здравна каса newsm78 newsm78

# 589
  • София
Здравейте,честит празник на именниците.Аз пия folbiol турска е и по силна дозировка,защото не усвоявам добре обикновенната а и от българските ми се гади допълнително.Стискайте ми днес палци,че съм на доктор. Praynig

# 590
Palechka_83 - Не знам дали ти отговарям точно това което питаш ,но ще споделя - Аз бях изцяло на частна ЖК.Следящия ми доктор си ми издаде направление и всички документи за раждане и си родих в държавна болница,без да плащам и един лев. Надявам се да съм ти била полезна  Hug

# 591
Малък зъл киборг Simple Smile-точно това исках да попитам да!!!!Много и искрено ти благодаря  bouquet.Не знаех може ли лекарят на частна ЖК, да може да издаде направление за раждане по ЗК.
За килограмите- предишната бременност преди 5 години стартирах от 50 килограма-родих 65, този път стартирам от 57 Embarassed ,надявам се да не кача повече от 12-13 кг този път !

# 592
Ivka, стиснати палчета.. и да се похвалиш после!
Палечка, аз също ходих на доктор без да е по ЗК, а после нямаше проблем с документите и раждането.

# 593
Относно кг-те болна тема ,че цял живот и с лишения съм поддържала 52-54кг. .....но миналия път забременях 60 и качих 13.....сега май тръгвам от повече ,че по празниците качих иии бързичко наливам....дано лятото сме повече  на дини ,салати и плодови ,та поне в онези последни месеци да не качваме ....

# 594
Аз бях качила точно 15 ,но при положение,че хич не съм слабичка по принцип  Grinning Дано не кача много този път,че още не съм махнала всичко предишните и ще стане доста неприятно  Crazy

# 595
Аз пия неофолик мета, но съм си правила изследвания, които показаха, че организмът ми не я усвоява.

# 596
И аз пия мета. Лакарката ми каза да си я сменя. А за килограмите направо не знам, стартирам на 58, като едни 5 кг ми се залепиха последните 6 месеца и си стартирам с тях. Макар че ако продължава това повръщане може и други да се окажат сметките.

# 597
момичета днеска съм мн зле гади ми се глава ме боли ,мисля че кръвното ми е ниско щото залитам,какво ми става от 3 дена днеска влизам в 8ма седмица,дайте савет ,вие как сте  Cry Wink Grinning

# 598
Миленка ,ами какъв съвет миличка и аз съм така ,като парцал съм цял ден щях са ходя на имен ден на наш близък но от 11 часа съм лежала до сега .Нито ми се яде нито пие.А и кръвното мие 80/60
оф и аз утре влизам в 8 седмица  ooooh! Thinking чудя се
лежа дрема и така
добре ,че ММ изчисти и сготви да има ядене поне за него.Аз дори не ми си поглежда хладилника
Ивка какво стана с прегледа  Hug чакам вече хубави новини

# 599
положението е мн зле незнам ако и за напред ми е така как ще изкарам ,и аз не искам да поглейдам храна вси4ко ми мерише на лошо даже снощи съм спала на отворено ,незнам какво се случва с мен.а за майките който се чудат от коя фк да пият предлагам им на ПРЕГНАКЕЪР табл. * 30,http://apteka.framar.bg/30017418/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%8A%D1%80-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-30 ,в тях има всичко необходимо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт