Отговори
# 315
  • София
Добро утро и от мен ,добре дошла Вики ,лека бременност и здраво бебче на финала ти пожелавам  bouquet
Аз вчера си купих крема на Бочко -хидратиращия да видим колко ще съм редовна в мазането,но пък много ми хареса как мирише Heart Eyes. А днес се обзаведох и с възглавница за кърпене от тези подковите,много съм щастлива за което, че вече трудно си намирам място за спане. Колкото до приказките на околните и на мен ми минават през едното и излизат през другото ухо,макар че в повечето случай се радваха,само свеки все ми вика дано е момиче,а ако не е ми е интересно какво ще правим,ще го върнем ли,вярно е че имам едно сладко момченце и аз също бих искала да ги нашарим,но нищо не зависи от нас,само това ме дразни все едно предизвикват съдбата ,то вече е такова каквото е и никой не може да го промени но се ядосвам като ми говорят така. Абе и аз съм изтрещяла от хормони и най-вече от нетърпение вече ,чакам си утрешния преглед и само се моля всичко с бебчето да е наред и да си расте до края без проблеми. Сега съм малко по-спокойна защото и аз почнах по-често да го усещам Simple Smile,но искам и да си го виждам по-често ако може Simple Smile.
Колкото до повечето деца ,аз съм расла в голямо семейство и смятам че е супер,всеки който може и иска нека има по-повече деца те са дар от Бога и можем само да им се радваме.
 tonita0202 много неприятно,дано не се повтаря повече,но нямам предства какво може да го е провокирало newsm78.

# 316
Аз снощи опитах да спя с възглавница за кърмене,но не ми се получи нещо. Вие как точно ги ползвате?

# 317
  • Пазарджик
Добро утро и от мен.Успешен ден на всички. Simple Smile Heart Eyes Heart Eyes Simple Smile Heart Eyes

# 318
Аз снощи опитах да спя с възглавница за кърмене,но не ми се получи нещо. Вие как точно ги ползвате?

И аз си купих наскоро, но така и не намирам начин да я ползвам...

# 319
Сладурка, аз си я прекрачвам, така че едната половина ми е зад гърба, а другата пред мен, почти под корема. Но ако се въртиш много малко пречи. Заспивала съм и както ми е зад врата, така се въртя по-спокойно и накъдето и да се обърна мога да си подпъхна единият край под корема, но така обикновено се събуждам по гръб сгушена като във гнездо. Simple Smile

# 320
За приказките на околните. Ами да, и аз се дразня. Като цяло срещам подкрепа от близките си. Те ме бяха отписали вече за второ дете и всички са много радостни. Даже на моите притеснения, че съм вече на 35, дори баба ми каза "И какво от това? Сега медицината е много напред, не е като едно време, и на 40 да беше, пак няма проблем."
Обаче познати като чуят, че ще е момиче и следва някаква неловка пауза. И коментари от рода на: "Нищо де, важното е да е живо и здраво".  Shocked Какво значение има, бе хора?! Наистина не разбирам защо сдобиването с момче се оказва тооолкова важно за някои. Факт е, че и на мен като че ли ми се искаше момче, но само защото имам вече момиче. Ако имах момче, щеше да е обратното. Но чак пък толкова, че да ме "успокояват", че е момиче. Разбира се, имам приятелки, които пък са в другия отбор и не искат да чуят за момчета (също неясно защо) и те бяха много радостни, че ще имам момиченце.
Та, свят широк... Стеф, ако много те тормозят им кажи, че който иска момче, да си го роди! Naughty

А за всички, решили се на трето детенце:  newsm20
Ако имах повече смелост, търпение и най-вече, по-малко егоизъм, и аз сигурно щях да се реша. Изобщо не слушайте упреци, децата са най-прекрасното и ценно нещо на света! Heart Eyes

sladurka, мушкаш я между краката, така че извивката й да се пада точно в средата. Така, като легнеш настрани, гушваш едната половина на възглавницата. Тя раздалечава краката ти, а също и горното ти рамо не увисва, защото ръката, която е от горната ти страна се подпира на възглавницата. Придърпваш я към себе си и я подпъхваш леко под коремчето, така че да не увисва и то.

Също може да се подпреш с половината, която остава зад теб и да спиш на ъгъл от 45 градуса (не знам дали става ясно) - полу по гръб, полу настрани.

Ако няма да ползваш задната част за това, може да я издърпаш между краката си, така че извивката да не е на чатала ти, а между коленете. Така раздалечава краката още повече.

Може да я ползваш и за спане по корем. Коремчето остава в дупката на подковата.

# 321
Опитах всякакви вариации,ама не става. Май ще си карам с обикн.възглавница под корема като мин.път.

# 322
tonita0202, може би ще е добре да го споделиш с личния си лекар за всеки случай, макар, че такива неща трябва да се видят в момента. Възможно е да е от някакво нервно напрежение или прекаляване с кафе /не вярвам сега да се случи/... На мен ми се случваше често преди бременността и предимно през нощта когато се отпусках да заспивам и понякога придружено с аритмия. Обикновено ми минава с пиене на повече вода.

На мамчетата дето ще имат трето дете им се възхищавам. Аз искам да имам голямо семейство, но първо нямам време за това /на 40 съм/, второ ММ ми подряза крилцата с идеята за второ - заради несериозната му работа засега... А след 2-3 години не е ясно дали пък аз ще съм с детеродна способност... Така, че да ни се роди живо и здраво това бебче пък после ще видим.

# 323
Не на всеки му е удобна възглавницата, аз използвам всички изброени от Или начини, от както си я взех съм супер.
За мнението на другите... ами то си е мнение на другите, аз не налагам мнение и очаквам да не ми налагат и на мен. Нашите ни подкрепят напълно, ние сме и след инвитро процедура и те са в течение на всичко. Всички сме толкова щастливи, че чакаме здраво бебоче, че никой не ми е казал една дума накриво, но не навсякъде е така, за съжаление. На никой не обръщам внимание за дразнещи коментари, моето спокойствие и това на беб са най-важни в момента. Simple Smile
Аз се мажа с Био Ойл, отскоро обаче и още нямам големи впечатления, поръчах си го от Ибей /UK/ 200 мл за 26 лв някъде излезе. Попива добре и мирише приятно.

# 324
Привет, момичета  Hug Hug Hug бързам да се похваля , че чакаме принцеса  stork-girl  Heart Eyes доки каза 100 % момиченце, така че ще връзваме панделки  newsm44 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm68 с таткото сме много щастливи  dancing
За килограмите - не съм мръднала и грам , преди да забременея а и все още съм 62 кг, по принцип карам доста лека бременност и наддавам само на коремче, но пък свалям видимо в други части на тялото, важното е че принцесата ми се развива много добре и тежи цели 239 грама в 18 г.с. и 3 дни. Радвам се че не съм като майка ми която и с мен и с брат ми е качила по 25 кг.
За мазането - мазах се с олиото на Hipp в началото но нещо не ме очарова особенно, в последствие реших да пробвам с домашно преварена мас с невен и засега съм много доволна - въобще не стои толкова мазно колкото очаквах и попива сравнително бързо, но е преварена и е по - пухкава от обикновената мас и няма никакъв мирис
По въпроса за трето и повече деца - Възхищавам се на хора които се решават на повече от две деца , самата аз винаги съм мечтала поне за три дечица и се надявам да се сбъдне тази моя съкровена мечта.Не мога да разбера малодушието на някои хора които не приемат идеята за многодетни семейства, та нали щастието е в децата а децата трябва да растат около деца, а не само покрай баби и дядовци, поне такова е моето мнение.
Момичета да ви попитам, появява ли се при вас някаква секреция от гърдите, при мен от 3-4 дни сълзи от време на време прозрачна течност, която предполагам е коластра, чудех се просто не е ли малко рано  newsm78 ?

# 325
Здравейте ,прекрасни мами Simple Smile :* Моето коремче никакво го няма,но бебчето е 20-тина сантиметра и започна доста упорито да си поритва ,от няколко дни .Когато съм в легнало положение,особено вечер ,мъжа ми като си сложи ръчичката и започва за издивява малкия.Радвам се ,че започнах почти всеки ден да си го усещам,за да ми е по-спокойно.
За количката и кошарата - разглеждаме ,но не сме купували абсолютно нищо,8-9 ти месец.Иначе,в Хиполенд ни допадна кошара за 200 лв,сгъваема,с 2 нива,повивалник и отстрани ,като прикачен органаизер за най-необходимите работи.По-късно ще ви кача снимка.Като цяло,към момента гледаме все още покупките малко по нататък.
За гърдите - нямам коремче все още ,но за сметка на това от 80 Б ,минах на 95 Ц ,в чудо се видях.Пробвах със спортни сутиени ,не става,не са подходящи защото не държат правилно гърдата и за това към момента си ходя с банелени сутиени ,малко ми убиват ,но пък задържат правилно.И силно се надявам ,да не се налага да си ги опасвам в долниците след време  Crazy hahaha  bouquet
 Хубав и успешен ден. Леко бременеене на всички мами :*

# 326
Малко инфо за тези, които ще ходят на ФМ в Щерев, преди малко звънях.
Правят видеозапис на бебо, но трябва да си носите флашка. Условието е да е празна (явно се пазят от вируси).
Нямам търпение за сряда. smile3539

# 327
Забравих да се похваля, на последния преглед доктора каза, че е почти сигурен, че ще си имаме момче. Аз всъщност винаги съм си мислела, че ще имам две момичета. Но откакто забременях, усещах, че ще е момче. Сега само ме е яд за всички хубави рокли от каката. Но пък всички в семейството са доволни

# 328
Малко инфо за тези, които ще ходят на ФМ в Щерев, преди малко звънях.
Правят видеозапис на бебо, но трябва да си носите флашка. Условието е да е празна (явно се пазят от вируси).
Нямам търпение за сряда. smile3539

На мен във Фемина ми поискаха 30 лв допълнително за диск с клипче... не го направих, защото бебка беше много малка още и ще се променя още личицето... ама сега май малко съжалявам...

# 329
Здравейте хубав и успешен ден с повече положителни емоции Simple Smile

Добре дошли на новите и поздравленя на тези които са разбрали пола на бебчето.

Относно секрета от гърдите с първата ми бременност и аз имах. Предполагам че е било коластра. Не се притеснявах защото ми бяха обяснили че било нормално. По странно ми беше че доскоро имах капки кърма при положение че не кърмя откакто малката беше 10 месечна. Не съм се интересувала дали е нормално но сега нямам. От както забременях спря

Общи условия

Активация на акаунт