Отговори
# 270
Дотмот, радвай се, не се кахъри! Аз както се надявах, че няма да кача много, засега съм +5. Нииииикога не съм била толкова килограми  ooooh! А даже внимавам какво ям много повече отколкото преди да забременея. Болна тема ми стана това с килограмите  Tired

# 271
Бебетата имат нужда от много малко вещи и от една любяща майка.
+1
обаче като ти е за пръв път не можеш да се спреш.  Laughing

Роси, бъбреците не са ли и от двете страни Simple Smile знам че разликата е в разположението на височина. Иначе наистина няма значение накъде спиш. Дори по гръб, ако ти е удобно и няма медицински пречки за това. Но е напълно вероятно док да препоръча спане само на едната страна.
Много хубави креватчета и това бебешките люлки са тоооолкова сладки. Особено тези с балдахин. Но според мен е непрактично, защото се ползва съвсем за кратко. А не са евтини. newsm78

Боже, имах предвид черния дроб, ето част от една статия:

"В началото на бременността се опитайте да си създадете навик да спите на една страна. Лежейки на една страна със свити колена, това е вероятно най-комфортната поза с напредване на бременността. Освен това тази поза облекчава работата на сърцето, защото предотвратява допълнителното налягане, причинено от теглото на бебето върху по-голямата вена (vena cava), по която кръвта се връща към сърцето.

Някои лекари препоръчват бременната да спи на лявата си страна, тъй като черния дроб е от дясната страна на корема, лежането на лявата страна предпазва този голям орган от допълнителното налягане на матката. Попитайте лекаря си за препоръки - в повечето случаи лежането на едната или другата страна ще Ви помогне да намалите налягането върху гърба.

Не се притеснявайте излишно, ако през нощта се обърнете по гръб. Промяната на позата е естествена част от съня, която не може да контролирате. Вероятно по време на третия триместър от бременността тялото Ви няма да иска да заеме тази поза, защото тя ще бъде твърде неудобна. Ако все пак се обърнете по гръб и теглото на бебето притисне т.нар. vena cava, дискомфортът вероятно ще Ви събуди. Потърсете препоръки от Вашия лекар, той или тя може да Ви посъветва да използвате възглавница, която да Ви помогне да се задържите на една страна през цялата нощ. "

За кошовете, ние ще вземем защото баткото ни е почти на 2 години и поне още една година ще му дадем шанс да си ползва леглото. За него няма и място в спалнята ни, и затова ще вземем леглото - люлка, освен това е на колелца и мога да си го взимам във всяка стая през деня, люлее се също, така няма да нося само бебето на ръце, както бях свикнала баткото и почти не се докарах до дископатия, а и има повдигната част мекичка, която е подходяща за първите месеци, в които бебето доста повръща. Тук легълцето е около 80-100 $, не е скъпо, иначе да- малко се ползват, но пък са много удобни за бебчо, който е свикнал натясно и търси същата закрила и като се роди. Като сина ни беше бебе и го сложихме в голямото дървено легълце, само се блъскаше милия встрани да се сгуши до някаква опора Simple Smile

За кг е толкова индивидуално и различно, колкото сме бременните Simple Smile Това че качвате малко килограми е нормално засега, все пак бебетата, плацентата, кръвния поток и мазнините тепърва ще растат. С баткото до 5 месец бях качила 3-4 кг и после олеле, над 20. Сега съм малко по-добре, но ще видим. Така че не се кахърете за глупости, а се радвайте. Плюс това слабичките обикновено трябва да наддават повече, отколкото тези с наднормено, но и това не винаги се случва. Понякога после с кърменето се отслабва, други (като мен) качват и още после, всичко пак е строго индивидуално Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 03:03 от Росица Кънчева

# 272
Добро утроооо!   bouquet

Момичета аз се мажа с Бочко  Joy  И не, не се базикам  Grinning

Преди ме сърбяха гърдите, но вече не  Naughty

+1  Млякото им за тяло със зехтин и пантенол Mr. Green Взела съм си и хидратиращият крем да го пробвам после. Иначе набарах един крем на Мустела и го изпробвам от няколко дни - хидратира, но ми се струва скъпичко (40лв за 150мл Confused). Препоръчаха ми и Прегнакеър, та може след Мустелата да го пробвам и него.

# 273
  • София
Добро утро!  bouquet

Може ли да Ви задам един тъп въпрос? Laughing

Когато лежите пъпчето Ви по - отворено ли е, отколкото, когато стоите? #Crazy

# 274
  • София
Добро утро ,хайде да сервирам по едно кафе на които пие Coffee и да ви пожелая слънчева неделя. Ние се събудихме рано рано като по часовник,да видим утре когато трябва да го дигам малкия за ясла дали ще стане така лесно хахаха.
Аз количка няма да купувам поне за сега ,имаме от баткото една на Бертони -Астра,измита и прибрана ,много ми беше удобна и той доста е спал в нея в началото когато имаше колики,единствено трябва да и се сложат нови болтове на предните колела че там дава някакъв дефект,но при всички положения по добре така от колкото още 500лв за нова,колкото и да ми се иска Blush. Кошарка ще взема най-вероятно дървена на колелца с едно чекмедже отдолу и решетки от всички страни ,гледам да е до 300лв и матрак до към 60лв http://www.arbor-bg.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0 … 0%B5%D1%80%D0%B8/ нещо такова за кошара.

# 275

И аз се мажа с бочко
Веднага ми успокоява сърбежа а и Ванеса понякога ме маже умира си от кеф детето а после мама маже нея и всичко е ок. Даже мисля да си купя и бебешки сапун. Този на Здраве го ползвах за малката и бях доволна. На душ- геловете не съм фенка нз защо

# 276
Хахахаха, сега си представям всички мами първо пред огледалото, а после с повдигнати блузки на леглото да си гледат пъповете. Joy
И да, като че ли е по-плитко като легна. Peace

Кристалин, добре че се пови. Тъкмо си виках къде се загуби тая жена. А тя брояла килограми. Wink Спокойно, хормонално се променя нещо в организма, метаболизмът също. Не е само до количество и вид храна. Ако бебчо е наред, другото се поправя след раждането. Hug

Хоуп, и аз се премерих вчера един кг надолу, ама не го признавам!  Naughty Щом вече веднъж видях 50, настоявам, че съм толкова и това е. И без друго след няколко дни ще наваксам. Като се меря всеки ден има разлики +/- понякога по 700-800 грама. То затова меренето трябва да е максимум веднъж седмично.

# 277
Между другото днес е Сирни заговезни - ден за прошка . ако има нещо с което обидила някои да прощава Hug хубав и успешен ден на всички   bouquet

# 278

Супер и аз ще пробвам за гърдите тогава, мерси за идеята Hug

# 279
Добро утро, мили мамчета! Мisholina_sf, правя ти компания Coffee

Между другото днес е Сирни заговезни - ден за прошка . ако има нещо с което обидила някои да прощава Hug хубав и успешен ден на всички   bouquet
Stefyyyy, браво, хубава инициатива Simple Smile Аз много уважавам традициите. Искам прошка от вас момичета, прощавайте!

Добро утро!  bouquet

Може ли да Ви задам един тъп въпрос? Laughing

Когато лежите пъпчето Ви по - отворено ли е, отколкото, когато стоите? #Crazy
Мария Тереса, не мога да преценя.

За усещането на движенията на бебчето само докато лежа по гръб - вижте какво прочетох в нета:
Основната задача на плода е да се развива, а затова му е нужно правилно хранене и кислород. Ако той не достига, плодът реагира с активно движение, с което един вид подбутва и масажира плацентата, така предизвиква по-активно кръвообръщение и съответно повече кислород.

Ето защо, много пъти когато бременната лежи по гръб, матката затиска основните кръвоносни съдове, което веднага се отразява и на активността на плода. Започват бурни движения и това заставя мама да се обърне настрани. Именно затова понякога лекарите съветват бременните да лежат настрани.

Пускам линк за цялата статия: http://www.moetodete.bg/bremennost/dvijeniyata-na-bebeto.html

# 280
Добро утро и от мен  Party

Аз не знам дали усещам бебо ама усещам нещо там и съм спокойна Grinning
Бочко и аз много го уважавам(особено крема за след слънце) но не знам от къде мога да си купя друг вид, както и на Дева не можах да намеря... Sad

hope! честито за ритничетата

моето пъпче е много тясно и не знам как ще се разтвори и ще се обърне... защо се обръщат в 8-9тия месец?  newsm78 Дано не излязат и там стрии  #Crazy

# 281
Или, тука съм!  Hug Тия дни ви прехвърлям само през телефона и вечер като се прибера заспивам на дивана рано-рано. Нещо ме подкара като началото на бременността сьнливостта и мърмотството  Blush А че броя килограми - броя. Всяка сутрин при това. Исках да си докажа, че с правилно хранене (начесто, по малко и с хубава храна) не се качват по 20кг. Ама това ми е първият урок - бременното тяло не е като нормалното.  Tired

При мен с покупките почнаха бабите. ММ може да ми се кара, че е рано и да ме спира, тях обаче не може да спре.  Laughing А в чтк съм на ФМ и като че ли вече като усещам постоянно дребчо и ми е спокойно. Предишните прегледи все ги очаквах с голямо нетьрпениэ, сега обаче съм много по-спокойна и изобщо не се вълнувам.

# 282
  • Пазарджик

[/quote]
+1  Млякото им за тяло със зехтин и пантенол Mr. Green Взела съм си и хидратиращият крем да го пробвам после. Иначе набарах един крем на Мустела и го изпробвам от няколко дни - хидратира, но ми се струва скъпичко (40лв за 150мл Confused). Препоръчаха ми и Прегнакеър, та може след Мустелата да го пробвам и него.
[/quote]
Аз ползвам Мустела,но 250 мл за 42.50лв..Обаче не във всяка аптека имат .Аз се мажа сутрин и вечер и след душ и ми стига за около месец и половина. Simple Smile Simple Smile

# 283
  • София
И аз се присъединявам към Вас с едно кафенце! Simple Smile

Значи пъпчето не ми е странно. Joy Peace

Впрочем казаха ми, че по време на бремеността ако ядеш солетки, пръчици и тем подобни бебето щяло да има недостиг на витамин Д. Вие чували ли сте подобно нещо?! newsm78

# 284
  • София
Впрочем казаха ми, че по време на бремеността ако ядеш солетки, пръчици и тем подобни бебето щяло да има недостиг на витамин Д. Вие чували ли сте подобно нещо?! newsm78

Laughing И защо конкректно на витамин Д? Витамин Д се синтезира в тялото чрез слънцето!

Някой беше питал за магнерота - ами аз не смятам, че е адекватно да се пие 1-2 дена заради пътуване. Магнезият действа като се натрупа в организма и определено няма да стане от прием на 1-2 хапчета. Затова, ако имаш съмнения за контракции, отивай при док да ти предпише схема на прием на магнезий да си пиеш оттук нататък до 8-9 месец.

Гърди не ме сърбят, но аз и не спирам да се мажа с разни неща. Кожата трябва да се хидратира задължително.

Общи условия

Активация на акаунт