Отговори
# 225
Относно другото третото кошче , което е за кола съм чувала , че новородените не било хубаво да стоят повече от 1-2 часа в него , защото не им е изправено достатъчно гръбчето. Първа бременност ми е и не съм много запозната. Това съм го чувала само.

Кошът за новородено е в изцяло легналото положение, той е докато бебето не почне да се изправя и да сяда. При нас това се случи на 5 месеца и минахме на лятната количка, която също пада докрай в легнало положение. Седял си е и като заспива навън, му свалях позицията и пак си беше легнал. Столчето за кола е задължително, взима се за изписването да се носи бебето и после се монтира в колата. По закон в БГ децата трябва да са в седалка до 8 години. Има различни столчета, някои са само до 9 кг и се ползват най-много до годинката, други са от 0-18 месеца, има и такива с много функции, които са до 36 кг. До 9 кг детето се вози отзад само в посока, обратна на движението, след това се обръща в нормално положение. Това са трите части на комбинираната количка.
Това за гръбчето и аз го знам и затова им се чудя тук на пустите американци, ползват само столчето за кола + лятната количка, столчето се монтира върху лятната част и така ги возят постоянно, да не говорим, че много ги оставят да спят така много часове. И за мен не е ок, и вероятно ще си търся да има и кош за новородено.

За настинки съм се лекувала ако усетя нещо - Осцилококцинум, Прополки за гърло, чай с мед и лимони. Масажи също помагат.

За лежането - няма такова нещо като забранено надясно. Вена кава се намира от дясно, но се притиска, когато матката натежи и жената лежи по гръб. Тоезт след още някоя седмица и лежането по гръб няма да е много уместно, но до 5-6 месец си е ок. Най-препоръчително е да се лежи НАЛЯВО. Така не се притиска нищо, а и се облекчава функцията на бъбреците, които са ни вдясно. С миналата бременност и сега се опитвам най-вече на ляво, но и дясно и още по гръб. По корем вече не става Simple Smile

Ето ни сегашното легло на баткото: http://www.walmart.com/ip/29156800?www=true&productRedirect=true , за бебето съм замислила нещо такова до 5-6 месец : http://www.ojcommerce.com/kolcraft/p_kb063_eme/cuddle_n_care_rocking_bassinet

Старата количка ни е такава: http://babylux.bg/products/hauck-malibu-3-%D0%B2-1/476
Купихме я от Хиполенд края на 2013 по време на черния им петък, принципно цялата с всички части е 570 лв, ние я взехме с 25% намаление така че идеално беше и съм си доволна, никакви проблеми не съм имала с нея. Но тук ни е само лятната част и ще видим, ще купуваме нещо ново явно.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 02:01 от Росица Кънчева

# 226
  • Пазарджик
Hope аз съм от тези които все още не са си харесали и нямат количка,нито легалце нито каквото и да било за бебето.Мисля,че още е много рано за каквото и да било.С ММ мислим някъде съвсем към края на 8 месец да си набележем всички необходими неща и когато живо и здраво бебчо се роди да му ги купим.

# 227
Добро утро, мами! Много хубав ден ви пожелавам  bouquet

Вчера усетих бебока цели два пъти. Първия път май малко го стреснахме, ама нищо му няма - да свиква Simple Smile Имахме проблем с тока и алармата се включи. Милото направо подскочи (не че и аз не подскочих...) Mr. Green Втория път се бях свила повечко - явно му беше тесничко и реши да се завърти в по-удобна позиция. Та днес съм абсолютно разтопена от кеффффф  261uu

Vess_82, много ми харесва как изглеждат тези комбинираните, но като се замислих и аз колко е обвързващо... За начало шкафчетата ще са достатъчни за дрешките на бебчето, но после като станат по-обемисти и повече бройки... И ще трябва да взимаме нещо по-голямо, където да ги събираме. А с отделните, ще си кара с кошарата докато може (после направо в легло персон и половина), а скрина като е голям ще може дълго време да събира всички дрешки Simple Smile

# 228
Здравейте и от мен   Simple Smile
Най- накрая се регистрирах. Страхотна тема сте направили- поздравления.
Моят термин е на 6-ти Юли, момченце. На 26 год. от София. Първа бременност Hug
Радвам се, че открих темичката. Имам много да наваксвам с четене  Sunglasses
Пожелавам на всички безпроблемна, лека бременност и здрави бебета Юли месец!

# 229
Тази стратегия с взимането на най-необходимото е печеливша. Аз с каката бях накупила много неща, които изобщо не ползвахме. Затова сега нещата ще се взимат само при възникнала реална нужда от тях. Бебетата имат нужда от много малко вещи и от една любяща майка.
За кашлицата-парацетамола не помага при кашлица, но пък доста вреди на бъбреците. Най-добре иди на лекар и обсъди лечението си с гинеколога. В това състояние не бива да се рискува със самолечение

# 230
Добро утро, дами
Много пазарувате тези дни Simple Smile
За количка съм се спряла на http://-spam217-/index.php/detski-kolichki-i-aksesoari-za-razhod … a-kolichka-detail , но все още не сме купили нищо, но и не бързам много де...Относно креватчето - ще си ползваме това от баткото.Не помня коя от вас беше споменала,че и тя като мен първия път е накупила мнооого излишни неща, та затова сега ще го давам по-кротко...колкото мога да се удържа де  Joy 
Като мине обед днес ще ви споделя и съня си от тази вечер....беше много хубав...и мисля,че сънувах и името на бебчето  Laughing
Добре дошли на новите мами и хубав ден засега от мен  Hug

# 231
Момичетата със серклаж слагате ли утрогестан вагинално ?

# 232
Добро утро Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Здравейте момичета имам въпрос,може ли да пия парацетамол. Незнам какво да правя от снощи кашлям и се засилва.

Емануелка, можеш да пиеш парацетамол по време на бременност до 3 х 1 на ден. Аз не отдавна бях болна, но с болки в гърлото и секрет в носа.  Звъннах на моята АГ и тя ми даде парацетамола в комбинация с витамин С. Много хубаво са те посъветвали да те види лекар щом си с кашлица, защото трябва да се стопира в начална фаза. Моя приятелка, когато беше бременна в 7 месец се разболя и даже и дадоха антибиотик. Защото по думите на лекарката - ако си пие обичайните тайлолхот и т.н. няма да помогнат в нейния случай, а само ще мине време, ще се усложни и в крайна сметка отново антибиотик. Та затова лекар трябва да си види и да прецени.
Ще напиша какво правих аз, когато бях болна с горепосочените симптоми. Приемах 3 х 1 парацетамол, витамин С прием 10дни. Смучех много лукчета и хомеопатия за гърлото Тонзилотрен, също хапвах и лимони. За носа използвах спрей Куикс, който е изцяло океанска вода и е хомеопатичен. Оправих се за 2,5 дни.

Stefyyy,много се радвам за твоята госпожица Simple Smile)))))) Мислех, че момиченцата ще са рядкост в нашата група, но Или много на място се включи със статистиката   smile3501

# 233
За кашлица мнохо пимага джинджифила. Аз си правих чай или настърган джинджифил и мед

# 234
Бебетата имат нужда от много малко вещи и от една любяща майка.
+1
обаче като ти е за пръв път не можеш да се спреш.  Laughing

Роси, бъбреците не са ли и от двете страни Simple Smile знам че разликата е в разположението на височина. Иначе наистина няма значение накъде спиш. Дори по гръб, ако ти е удобно и няма медицински пречки за това. Но е напълно вероятно док да препоръча спане само на едната страна.
Много хубави креватчета и това бебешките люлки са тоооолкова сладки. Особено тези с балдахин. Но според мен е непрактично, защото се ползва съвсем за кратко. А не са евтини. newsm78

# 235
Здравейте момиченца кокиченца хубав и усмихнат ден.
 Бъбреците са и от 2 страни, един от ляво един от дясно освен ако несте с един бъбрек, а пикочния мехур е посредата та незнам какво се притиска от дясната страна но не са бъбреците. На мен не ми пречи да спя нито на ляво нито на дясно все още не ми пречи да спя и по гръб че даже и по корем от време на време. Наистина незнам какво се притиска но на мен ми е пречило последните месеци само по гръб да спя. Не ми достигаше въздух.

# 236
  • София
Момичетата със серклаж слагате ли утрогестан вагинално ?

На мен след серклажа ми изписаха да пия утрогетсан за 10 дни само и го спрях. Ще видим другата седмица какво ще каже док, като отида на контролен преглед. Дано всичко е наред  Praynig 
Ти в коя седмица си nedid и кога ти правиха серклаж   bouquet

# 237
  • София
Притиска се долната празна вена и се усеща ужасно когато се лежи по гръб, но това става в по-напреднала бременност. В момента, ако човек се чувства добре може да си лежи както си поиска  Simple Smile

nedid - аз съм на утрогестан ваг., но не съм със серклаж. Казват, че утрогестана е химичният серклаж.

# 238
  • София
Здравейте и от мен мами!  bouquet

Хайде на по едно кафенце! Simple Smile

Аз минах още изследвания, но в друга лаборатория, където в прясната урина ми излезе, че нямам бактерии. Единствено имам малко еритроцити, левкоцити, епителни клетки и следи от кръв, но в много малка степен. Сега си чакам само резултата от последната ми стерилна урина и се моля да няма разтеж на микроорганизми.  Praynig baby_neutralИначе минах и на преглед при нефролог - явно съм прекарала цистит без да го усетя, тъй като стената на пикочния ми мехур е с дебелина 4 мм. и изкарвам песъчинки. Продължавам с цистона и отделно с Магнерота 2х1. Simple Smile

Не съм усещала бебчо от вторник, но пък в сряда гинеколожката ме прегледа и каза, че всичко е наред. Сега съм на консултация към 11.03.2015 г. Нямам търпение. Heart Eyes

За пазаруването - ние още нищо не сме пазарували, но разглеждаме по разни сайтове. Скоро ще ходим да гледаме и на живо. Sunglasses  WinkЕдинствено знам, че легълцето ще е бяло, като за ангелче. Heart Eyes

Аз също не мога да спя по гръб от известно време и до тази нощ спях на ляво или на дясно. Но нещо тази нощ ми беше кофти, непрекъснато се въртях и ставах и се разхождах.

Пожелавам хубав ден на всички!  bouquet

# 239
  • София
Момичета токущо си погледнах онлайн резултата от стерилната урина - без бактериален разтеж.  PartyНо лаборантките ме предупредиха, че ще трябва да изчакам най - късно до вторник следобяд за окончателния резултат. Но все си мисля, че ако има нещо досега щеше да си проличи, тъй като съм я дала преди повече от 24 часа. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт