Отговори
# 285
По темата за магнезия и пътуването.
Диаспорала е бързодействащ препарат,поне така ми каза мойта док.Може да се пие при нужда,до 3 прахчета на ден.Аз определено усещам ,че ми действа успокойващо на всички неразположения.

# 286
  • София
При мен с покупките почнаха бабите. ММ може да ми се кара, че е рано и да ме спира, тях обаче не може да спре.  Laughing А в чтк съм на ФМ и като че ли вече като усещам постоянно дребчо и ми е спокойно. Предишните прегледи все ги очаквах с голямо нетьрпениэ, сега обаче съм много по-спокойна и изобщо не се вълнувам.

И при мен е точно същото. Майка ми е накупила една камара неща. Аз само гледам засега.

Моята ФМ е в сряда, но т.като бебка е активна от 19 г.с. ми е една идея по-спокойно.

# 287
При мен с покупките почнаха бабите. ММ може да ми се кара, че е рано и да ме спира, тях обаче не може да спре.  Laughing А в чтк съм на ФМ и като че ли вече като усещам постоянно дребчо и ми е спокойно. Предишните прегледи все ги очаквах с голямо нетьрпениэ, сега обаче съм много по-спокойна и изобщо не се вълнувам.

Ооо, и аз в четвъртък следобяд съм на ФМ Simple Smile Вече нямам търпение да видя мишока и се надявам този доктор да може да ми каже пол, че моята е кьорава явно Simple Smile
Майка ми смята, че преди 7-ми месец е рано да се пазарува и всеки път като отворя дума ме срязва. Което доведе до това да не говоря пред нея, а да си обикалям сама по магазините Mr. Green Свеки, от другата страна, ме помъкна онзи ден в Лидл, заради промоцията на бебешки дрешки. Харесах си комплект от 2 бодита с дълъг ръкав и тя го купи. Даже ги взехме по-големички - с преспектива Simple Smile ММ попринцип не е против пазаруването, но е на мнение че трябва да поизчакаме малко от практична гледна точка - все пак като се накупят дрешки, шишета и т.н., трябва да се държат някъде, а ще правим ремонт Simple Smile
Силвето направо ме шокира първоначално. Crazy Но като се разтърсих из разни сайтове... Ами наистина може да се намери и по-евтино тоя крем Simple Smile

# 288
  • Пазарджик
Да така е.Във всяка една аптека в която влязох ми предлагаха от 150 мл за около 38-39 лв,но една позната ми каза,че има и голяма разфасовка която е малко по-скъпа,но си заслужава.Ако някоя мама реши да го ползва моето мнение е,че е много добър,икономичен даже ми заличи и стари стрии по дупето Simple Smile.Но да внимават защото има от 150,200 и 250 мл като 200 и 250мл са на една и съща цена( пък 50 мл са си доста от този крем)

# 289
  • София
Аз също ползвам крема против стрии на Мустела от около месец. Преди много ме сърбяха и коремчето и гърдите, но сега нямам проблем, защото кожата става много еластична. Не са ми се появили стрии, а не съм много редовна с мазането - всяка вечер се мажа, но сутрин преди работа понякога ме домързява  Blush
Взех го от аптека Фарма стор, като добре, че видях, че 250мл. е с няколко лева по-скъп от 150мл. и съответно е доста по-изгодно   Naughty

# 290

За усещането на движенията на бебчето само докато лежа по гръб - вижте какво прочетох в нета:
Основната задача на плода е да се развива, а затова му е нужно правилно хранене и кислород. Ако той не достига, плодът реагира с активно движение, с което един вид подбутва и масажира плацентата, така предизвиква по-активно кръвообръщение и съответно повече кислород.

Ето защо, много пъти когато бременната лежи по гръб, матката затиска основните кръвоносни съдове, което веднага се отразява и на активността на плода. Започват бурни движения и това заставя мама да се обърне настрани. Именно затова понякога лекарите съветват бременните да лежат настрани.

Пускам линк за цялата статия: http://www.moetodete.bg/bremennost/dvijeniyata-na-bebeto.html
[/quote]

Именно поради тази причина лекарката ми забрани да спя по този начин. От месец насам ми се втърдяваше корема и та ми го обясни точно както си написала ти. Старая се да не спя така, но понякога нощем се събуждам в това положение и ми става много гузно  Embarassed

# 291
Аз се мажа с Веледа и още едно олио, редувам ги. Понякога ползвам само бебешкото олио за душ на Eucerin, защото хидратира без да има нужда после да се мажа. Предишния път стриите ми излезнаха към края на бременността, и то само на гърдите, защото минах от B на C размер  Crazy Коремът в 9 месец ми беше огрооомен, но после ми беше все едно не съм раждала. Е това след като свалих 20-те кила от себе си и почнах да тичам и се стегна Simple Smile Иначе си бях като бременна доста след раждането.

Пъпчето при много жени се обръща, защото корема го разтяга. Моя не се е обръщал, но беше изцяло обтегнат до край. Но това си зависи от пъпа на жената, всички са различни.

И аз често усещам, че бебчо рита като съм по гръб и се обръщам. Почти седмица се беше загубило някъде и вчера пък много го усещах. Много искам да го видя вечеее! Но ще почакам още 2-3 седмици.

# 292
Момичета, аз щях да ви питам нещо по повод мазането. Вчера се убих да търся някакъв крем/олио/гел, който мога да ползвам под душа и след това да не се мажа с нищо. Разбрах,че на Юсерин има такъв и мисля,че и преди съм го ползвала, но не помня ефекта. Помня,че имаше подобен продукт на Нахткерцен също.

Но каква ми е идеята. Ето примерно в момента ползвам Линола фет олио за душ - пълен боклук. Все едно с нищо не се мажа. Взех и едно олио на Палмърс, което също ми е супер леко и след баня кожата ми е супер суха.

Искам продукт от типа на олио, който наистина да е мазен, ама много, много мазен, без значение да душ или не, който да ползвам под душа ( веднага преди да изляза от него, още на мокра кожа ) и после да не се занимавам с мазане.

Линола фет направо мога да го изхвърля, толкова ме е яд за парите които дадох. Та въпроса ми е - може ли някой да ми препоръча много,много,много мазно и тежко олио? не ме интересува как попива, искам да прави "филм" върху кожата. Така си спестявам мазане след това и излишни разправии.

До момента Юсерин и Нахткерцен МАЙ са ок, но искам и още мнения?

Благодаря Simple Smile

# 293
Аз се мажа със смес от зехтин и олио от гроздови семки. Кожата става мекичка и подхранена, после слагам памучно бельо и се чувствам добре. Миризма почти няма. От известно време се старая да избягвам многото химия.

# 294
Малко да ви се оплача. От както забременях роднините не са спрели да питат какво ще е бебето супер мн ме дразнеха. От миналата седмица знаем че ще е момиче и се почна. От родата на моя мъж като им казахме че ще е момиче и те милите... О ма пак ли момиче #Cussing out мн са тъжни  #Cussing out
Майка и татко чак ми се расърдиха. Незнам да рева или да се смея. Как може да са толкооооо смотани. Страшно много ме нервират. Май само аз исках момиче ма това не е концерт пожелание.
Вие дразните ли се на блиските си или на околните. Аз и с първата бременност мн се ядосвах когато влязох в 9 м и всеки които ме види ме питаше ти нямали да раждаш вече и това всеки ден. Незнам дали е от хормоните или просто останалите им има нещо

# 295
Stefyyyy и аз много се дразня на околните. С предната ми бременност преносих 11 дена и накрая вдигах телефона си само ако обаждането е от съпруга ми. А сега съм бременна с трето дете и като съобщих на майка ми тя ме пита "Защо!!". Ами така аз виждам семейството си. Как да не се дразниш!

# 296
  • София
Ni4onka, stefyyyy  Hug Hug
Подобни коментари и мнения просто ще подмина.
Моето детенце е първо и първо внуче (от общо пет деца) и няма такива неща, но ние живеем далече, така че тепърва ще ми чуят ушите.

Радвайте се на божия дар, който носите и изобщо не го мислете.

# 297
  • до едно тепе
Стефи не им обръщай внимание. Ако ти писне им обяни, че не е важен пола, а да е живо и здраво бебето. Абе кажи си им, че те дразнят ааа. Я да се съобразят малко.
Мен ме дразни майка ми.
Скрит текст:
Принципно знам, че тя е на мнение, че трябва да имам само едно дете.  Тя знае, че искам поне 2, а преди и казах, че ако няма медицинска причина и мога да си го позволя бих родила 3. Е сега тръгнала да дрънка(естествено не на мен, а на сватята си-на снаха ми майката) за какво ми било това второ дете, дърта съм била вече(36) и тем подобни. Хубаво ама толкова ли не може да съобрази, че аз ако разбера това би ме наранило жестоко. Да не говорим, че доста  лоши неща не ми се спестиха въпреки емоционалното ми състояние в момента ooooh! spoiler]

# 298
Stefyyyy, не им обръщай внимание! Аз също се издразних като прочетох по какъв начин се държат с теб и какви ти ги дрънкат ... Много жалко за тях самите, защото това са детски работи, а не постъпки на зрели хора. В никакъв случай не им плачи, не си заслужава. Гледай си дечицата, мъжа и си свиркай !
А относно любопитството кога ще раждам - на тези, които са от яко любопитните казвам, че термина ми е юли и толкова. Днес даже ме питаха: "Ама конкретна дата не ти ли казаха?". Аз отвърнах, че си имам конкретна дата. И те: "И кога е?", а аз казах, че това не е информация за тяхна консумация. Предупредила съм и ММ да казва юли и толкова.
Прегръщам те!  Hug

# 299
  • Пазарджик
Да ви се оплача и аз.Напоследък  всичко ми е толкова объркано и мисля дори ,че изпадам в депресия.Постоянно си мисля някакви лоши неща и каквото и да правя не ми излизат от главата.Дано да е временно иначе не знам.... Cry : Sad

Общи условия

Активация на акаунт