Отговори
# 510
pospalancho Изпих 1 вечерта ама за утре ще се замисля.. Иначе имам алергия от прах и т.н но предполагам че гърлото ми е още зле от сухия въздух....
Нямам никаква хрема даже си мисля че бременната ми хрема изчезна заради грипа.... Simple Smile Иначе имах и аз болки в ставите не ми се мисли колко ми е била темп утре ще върна термометъра!!  #2gunfire

.◦♥Smurfette♥◦. честита госпожица, радвам се че всичко е наред   bouquet

# 511
Аз пък не отричам електронните термометри, защото и те си имат цака и повечето хора не я знаят и не я спазват и затова изкарва грешни стойности - при измерване трябва да е заобиколен плътно от тъкан термометъра. Например в устата - най-добре под езика и плътно притиснат. Мерих БТ с електронен и орално и си даваше доста прилични стойности. Ако просто е лапнат без да е заобиколен от тъкан - дава голямо отклонение. Даже съм си играла да правя контрола с живачен (пак под езика) и електронния не е давал отклонение повече от 0,1 градус.

# 512
Кристалин моя е за под мишница а там плът да искаш няма как да е просто лепнат Simple Smile може би на мен не ми се е  паднал точен...  Sad

# 513
Добро утро момичетааа Heart Eyes днес е Тодоровден ако някоя от вас има имен ден да е жива и здрава и много много щастлива   bouquet
Относно термометъра и нашия е електронен слагам го под мишницата. За сега показва вярно пък ще видим за натам. Купих го предимно заради детето защото онзи стъкления ме е страх да не го счупим. А пък ММ донесе и 3 термометъра от работата си за стаите ма имат накраиници като електронния и с тях също мога да си премеря Т а им вярвам първо защото работят с тях и мерят Т на сладоледа и второ един струва 180 лв. Не че неможе да има някои некачествен ма аз съм доволна от електронните

# 514
Добро утро и от мен с чаша ароматно кафе. Момичета, понеже моя доктор не ми даде да пия нищо допълнително като добавки,освен фолиевата киселина, която я довършвам реших да добавям някои важни елементи със храна. В момента за калций правя смес от 1л. сусамов тахан и 1л. мед, по този начин калция в тахана който е супер концентриран се усвоява много добре, а и е приятно.Мен супер ме е страх да не ми се отрази на зъбите бременността, затова търся алтернативи чрез храната.Надявам с еда съм била полезна.

# 515
  • София
Здравейте и от мен мами!

Кой ще се присъедини към мен с кафенцето.

Днес е Тодоровден честито на всички именници!

Честито на всички момичета, които са разбрали пола на бебчето си.

.◦♥Smurfette♥◦., Ержебет и ninkaaa, стискам палци всичко да е наред и да родите силни, живи и  здрави бебчета, вярвайте в това.

Аз съм на вълна бебешки принадлежности, аксесоари, мебели и прочие. Един от тези почивни дни ще ходим с мъжа ми да разглеждаме по магазините. В едно съм убедена, че креватчето ще  е бяло, като на ангелче, независимо дали чакаме момченце или момиченце / каквото и да е добре дошло е /.

Мисля си и за Майчин дом. Онзи ден се обаждах и питах сега за кога записват за Деня на Отворените врати и казаха за април. Устройва ме и след празниците ще се запишем.

Относно термометрите, на мен ми се е случвало електронен да ми покаже температура от 32 градуса в присъствието на лекар и той да ахне.

Споменаха ми и за т.нар. родилна треска...

http://www.dunov-knigi.com/rodilna-treska-p-2803.html

# 516
О, и с живачен термометър може да се премери грешно под мишницата. Там е най-неточното мерене. Не че няма шанс електронният да е дефектен, но съм съгласна с Кристалин, че като им хванеш цаката, си мерят ок. И май няма такова нещо като "термометър за под мишница". Универсални са. С изключение на тези за ухо и лентичките за чело.

Слънчогледче, може тръпките да не са от висока температура,а термометърът да си е премерил вярно. Каквото и да е, стискам палци да мине скоро.

Ние имаме един от модерните (след като електронният се развали) и се стръсква ужасно трудно. Чак ме дразни.

# 517
  • София
Кои са най - добрите комплекти или поотделно принадлежности за кърмата - помпа, шишенца, стерилизатор и всичко друго? Blush Simple Smile  bouquet

# 518
Здравейте и от мен! Честито на всички,които празнуват днес!

Да не изостана от групата на болните- и аз съм болна,с ужасно течащ нос и гърлобол. Съответно съм подпухнала и не приличам на себе си Crossing Arms
Сложих си една тунико-рокля днес и гледам колко ми е пораснала корема,а реално съм бременна точно от 4 календарни месеца Crazy в добавка имам и целулит Crossing Arms
Това сега,защото съм и болна спретнах такъв пост,не ми обръщайте внимание Laughing

# 519
Кои са най - добрите комплекти или поотделно принадлежности за кърмата - помпа, шишенца, стерилизатор и всичко друго? Blush Simple Smile  bouquet

Помпа - от много места чувам, че най-добрата е Филипс Авент (ръчната). Но има и мнения, че не е удобна. За електрическа четох мнения, че на Медела е много добра. Много майки казват, че им е най-удобно да се цедят на ръка.
Шишенца - май зависи какво ще му е удобно на бебето (биберонът имам предвид). Аз смятам да взема 1 на Авент с биберон имитиращ зърното, за всеки случай. Ако всичко е наред с кърменето и бебето отказва вода и то няма да ми трябва. Много хора харесват Чико и Нук, а някой ползват и съвсем обикновени. С шишетата задължително трябва да се предвиди четка за почистване. И Авент имат, но смятам, че всяка четка би свършила работа.
Стерилизатор - май няма значение какъв е. Едни познати казаха, че могат да ми дадат такъв за микровълнова, но ми се струва, че всяка тенджера би ми свършила същата работа.
Торбички/контейнери за замразяване на кърма - ако имам много кърма ще се наложи да се ползват такива, иначе не виждам смисъл да се купуват. Гледам, че Авент предлагат, но със сигурност има и на другите марки.
Уред за затопляне - малко безмислено ми се струва да давам пари за такова нещо. На по-късен етап може би ще е полезно да се ползват термочанта или термос, при по-продължителните разходки. Но това само ако се използва шише. Ако се кърми и от това няма да има нужда.
Съд за преваряване на вода - пак мисля, че може да се ползва тенджера, но и всяка електрическа кана върши работа
Лъжичка за изплакване на устата на кърмачето - #Crazy На едната лекция на "9 месеца" казаха, че било добре да се дава по-малко водичка с лъжичка след кърмене, защото застоялата кърма в устичката можела да предизвика проблеми. Ако бебчето пие вода ОК, но ако не иска как да му сипя вода с лъжица в устата?!
Залъгалки - полезни ако бебето ги харесва. Но има бебета, които не искат залъгалки. Една позната ми разказва за дъщеря си - заради нея изкупила всички възможни модели от магазините, а дребната не се задоволявала с нищо друго освен с биберона на шишето. Да, ама по магазините нямало с такава форма и се наложило да пригодят биберона за залъгалка.
Тези неща ги гледам по списък. Но мисля, че в тези списъци има прекалено много излишни неща.

# 520
Аз мисля че се справих с темп да се надяваме окончателно ще пия още 2 дена каквото си имам защото не ги пия толкова често колкото доки ми каза Simple Smile
Сега остана само ужасния гърлобол нямам апетит Ура УРа ям много по малко  Joy

Исках да попитам понеже прочетох навсякъде за магнезиевия недостиг в тялото на бременната, а дали е възможно предозиране??? Аз много си харесвам моя магнезий ама реших да направя една пауза за около седмица-две....  newsm78

# 521
Исках да попитам понеже прочетох навсякъде за магнезиевия недостиг в тялото на бременната, а дали е възможно предозиране??? Аз много си харесвам моя магнезий ама реших да направя една пауза за около седмица-две....  newsm78
SunFlowerLady, радвам си, че си по-добре!
За магнезия - същия въпрос за предозирането с магнезий зададох и аз на последния си преглед при АГ. Отговори ми така: не всички дози от магнезия, които приемаш се усвояват в организма и при всеки е индивидуално. Препоръча ми да си пусна изследване за магнезия в кръвта (струва 3 лв. В Бодимед) и тогава ще се види дали дозите са адекватни. Аз така и направих и се оказа, че съм в граница точно по средата, а приемам мнооого магнезий.
     Мой съвет е и ти да се изследваш и да регулирате дозата. Дори да спреш приема му за 2 седмици няма да постигнеш особен ефект, защото той действа с натрупване в организма за около 6 седмици. Може да се случи така, че след време да имаш недостиг на магнезий (заради спрения му прием Х на брой седмици) и от там мнооого контракции (каквито имах аз) и единствения бърз начин за набавянето му е венозно с Кормагнезин - защото той влиза директно в кръвта и действието му е моментално. Ако си регулираш дозите ще си спестиш последното главоболие.

# 522
hope! Благодаря, дано само не избързах с заключението че нещо пак започва да ми става необичайно горещо:(
 Веднага ще си изпия пропуснатото от вчера хапче магнезий Simple Smile Аз така се замислих, защото док ми каза да го спра ама аз тъпо и упорито не исках да го спирам... и той само ме помоли да е по 1 на ден не по 2 както в началото когато имах контракции хубаво ама аз съм така вече 3та опаковка Simple Smile Ще си пусна изследвания ама като оздравея защото ми е ясно сега колко ще ми е разбутано и ПКК и СУЕ а не ми се иска да ме бодът по много пъти... нали в 2рия триместър пак имаме изследвания по ЗК?

# 523
Относно шишета , помпи и т.н. аз харесвам чико. Помпата ми е на чико ма аз много много не я ползвах цедях се на ръка. Повече кърма изцеждах и по бързо.
Шишета по скоро бибата е важна не самото шише.
Залъгалки... Купих няколко различни видове и не става всичко плюехме а толко много ми харесваха. Не е хубаво да се ползва биба от шише за залъгалка! Нашата д-р ни каза да не оставям детето да суче от празно шише защото смуче само въздух което не е добре за стомахчето. За стерилизатор ползвах тенджера. Защо да давам толко пари като тенджерата с вода ми върши същата работа и няма да я ползвам за няколко месеца и после така да ми седи. А пък цедилник да неговорим напулно излишно е според мен.

# 524
...Не е хубаво да се ползва биба от шише за залъгалка! Нашата д-р ни каза да не оставям детето да суче от празно шише защото смуче само въздух което не е добре за стомахчето. ...

Така е. Моята приятелка каза, че е запушла задната страна на биберона с капачката на шишето. Много трудно го направила, но успяла да го уплътни идеално, а малката била изключително доволна. Неволята учела Laughing

Общи условия

Активация на акаунт