Веганството - да споделим опит тема 16

• 46 170
  • 679
  •   1
Отговори
# 645
Мерси много. Като минавам през големите магазини ще търся и ще пробвам.
Като му дойде момента ще ровя за рецепти.

# 646
Aз съм арогантна на моменти, псувам като каруцар. Никога не съм твърдяла да съм светица, морално извисена и подобни, които се опитват много да ми припишат, защото не ям месо. Темите за и против месо, се развиват, и са ми познати като фазите на пиянството. Как ми се казва как съм нещо, което нямам претенции да съм, че и ми се бори Flutter Hug. Тона ми е еднакъв във всички теми, но пък като пиша на тема, с която другите са съгласни, получавам хвалебствия, и на лични и в темите. Картинки и думи не нараняват. Мен не може да ме обиди някой, като твърди нещо, което не съм. Ако се обиждате от картинките, проблема не е в картинките.  Hug Peace

# 647
adelinda , искрено се засмях Hug
мен картинките не ме обиждат. Не са ми по вкуса. Натъжават ме и ме плашат.
kashmir , при все, че успях с огромни усилия да покърмя, нямам личен представителен опит за кърмене + бобови, защото лекарите се погрижиха още в болницата 'добре' за кърмата ми.  Cry

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 16:25 от take a smile

# 648
Все още твърдя, че най-голямото прегрешение във форума са, и си остават правописните грешки, на второ място обявявам да не ядеш месо, но и децата си ако храниш без месо, дори изместваш правописните грешки. А ако не ядеш месо и допуснеш правописна грешка е грях 3.  Naughty  Вече някъде много по-надолу, но не маловажно е да ползваш крем за лице под 150 лв.  Naughty

# 649
Картинки и думи не нараняват. Мен не може да ме обиди някой, като твърди нещо, което не съм. Ако се обиждате от картинките, проблема не е в картинките.  Hug Peace
Именно. Поне не нараняват повече , отколкото нож в гърлото. Peace

Хайде да покажа малко манджи. Мои и ресторантски , макар че моите са елементарни.
Скрит текст:

ориз със зеленчуци и кюфтета от тиквички , овесено брашно , моркови и подправки

спагети с доматен сос , гъби и босилек

картофите и гъбите са на фурна с подправки без мазнина

нахутени кюфтета с маслинова паста от Dream House

киш със спанак и ядково сирене , и шоколадов мъфин от Loving Hut

боб чорба и тортиля от Слънце и Луна

Гуакамоле (май)

шейк от банани и боровинки

шоколадова торта от Loving Hut

Тирамису , направих го по рецепта от youtube

Лимонова торта от Dream House

ментова тапиока с ягоди и кокосово мляко , от Happy

И сега сложих във фризера едни ледени близалки от кокосова вода + резенчета плодове вътре , да видим дали ще станат Simple Smile

# 650
  • София
Я вижте какви хубави рецепти за бургери
http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/vegetables-you-can-make-burgers-with/

# 651
Палечка89, чудесни блюда!  Grinning  много вдъхновително ми се отразяват снимки на такива вкуснотии.   Flutter
Жалко, че Фея Кръстница ни напусна.

# 652
Джеймито имал цял каталог с веган блюда, дори и коледни.

http://www.jamieoliver.com/recipes/category/special-diets/vegan/ … pKVhQHBohEPTjB.97

Палчека, страхотни неща.  bouquet

Аз пък искам индийски ресторант, вегетариански, с чеснови питки, сладко с алое и подобни, като от следобедните сапунки.   chef

# 653
Потече ми слюнката на тиквените кюфтета, шоколадовата торта и гуакамолето  Crazy Heart Eyes

# 654
И на мен ми потекога лигите  Sad Laughing

Не знам за другите, ама аз такива виртуални манджи не приемам  Rolling Eyes

# 655
  • София
kashmir, хапвай си бобови по време на кърмене - не би трябвало да имаш грижи; протеините са най-малкият проблем. И нещо като факт, което може да ти е полезно: няма такова нещо като "няма кърма" (истинските такива случаи са изключително редки), няма и "нехранителна кърма". Първите няколко дни има коластра, след това слиза млякото. Според начина на раждане, може да има забавяне, което не пречи да слагаш детето на гърда и всячески да стимулираш слизането на мляко. Възможно най-много време заедно прекарвайте, гушкайте се голички. Активно кърмене между 3 след полунощ и 8 сутринта - тогава най-активно се произвежда кърма. Важното за кърмата е да се пие много вода, няма нужда да се наливаш обаче - излишната вода само натоварва сърцето. Няма нужда и да плюскаш. Кърмата съдържа всичко необходимо за бебето, така че нея не я мисли, НО това е за сметка на тялото на майката, затова обръщай внимание на хроничните си дефицити и се следи. Трябва да си здрава и ти. Във времето бебето се научава и само започва да изработва кърмата като количество и хранителна стойност, от която има нужда. Ако имаш питанки и проблеми - звъни на консултант, правят и домашни посещения, тормози акушерките в болницата, в която ще раждаш:) Най-важното - NO FEAR  Hug

# 656
ох....Дао, като те прочетох и ми се дорева

Едновременно толкова нежност и съвършенство лъха от поста ти, а и толкова мъка, която така и не можах да я преглътна.

# 657
  • София
  bouquet Мерси много, Дао! Heart Eyes
Палечка, чакаме се още. Ще ви се похваля като се появи. Hug

# 658
kashmir , ще чакам!  Heart Eyes Да имаш прекрасни мигове на първа среща с твоето бебче! Да се чувстваш силна, спокойна, раждането да те зареди с много положителни емоции и изключителна радост! thumbsup Hug

# 659
  • София
 Hug  Hug Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт