Австрийска тема- №52

• 94 041
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Всъщност класацията касае една група от хора, които учат, живеят, работят и си плащат данъците в тая страна. Класацията не е за най-добрата страна, раздаваща пари на всеки решил да създава семейство тук.
За таксите в ДГ-децата ни ходят на целодневна частна детска градина с храна - закуска, обяд, следобедна закуска...таксата за двамата е 240 Е на месец.Допълнително пари даваме за излизане на децата водене на сладолед, коледни базари...и допълнителни уроци в детската като тенис, кънки, катерене, музика... Частна детска градина в Бг мин. 500 лв. за едно дете. Майчинството до колкото знам може да бъде до 2 г., а определената сума която майката може да получи се разпределя спрямо заявеното време за майчинство.
Та аз също си харесвам държавата Мащеха и то много, и всеки ден "виждам" защо сме тук.
Сарина, много интересно това с готвенето, разажи ни, ако ти се занимава де Simple Smile. Кой им осигурява продуктите, какво готвят, това някакво специализирано училище ли е? Имат ли други интересни предмети, подготвящи ги за практическата част на живота. На тийнката харесва ли и училището, има ли амбиции, що за стока са австрийските тийнове?

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 17:25 от Z♥

# 406
  • Инсбрук
Специално за Маркрит информация от първа ръка т.е. АЗ - 12 000 е сумата, която се получава за цялото майчинство, независимо коя форма си избереш, независимо дали работиш когато забременееш или не, независимо от нациналност. Плюс това - безплатен престой в болницата с осигурени всички консумативи за мен и бебето. Секцио по желание, за което не съм платила 1 цент.

# 407
Специално за Маркрит информация от първа ръка т.е. АЗ - 12 000 е сумата, която се получава за цялото майчинство, независимо коя форма си избереш, независимо дали работиш когато забременееш или не, независимо от нациналност. Плюс това - безплатен престой в болницата с осигурени всички консумативи за мен и бебето. Секцио по желание, за което не съм платила 1 цент.
С две думи ти дават майчинството накуп в рамките на тези въпросни 12000 евро .Тоест не са ти някакъв социален бонус , а майчински накуп вместо да ги получаваш всеки месец за Х сума в рамките на срока/колко месеца / в който може да получаваш майчински. Паралелно с дадените пари накуп за майчинство , получават и  по 195 евро месечно за бебе ?? newsm78

# 408
  • Linz
Ето и потвърждение, дано Маркрит е доволна вече.
Да, и здравеопазването трябва да споменем. Няма потребителски такси, няма прегледи, няма изследвания, манипулации, максималната цена за лекарство по здравната каса е 5,50 евро. А базата е впечатляваща.
Но да разбира се, трябва да живееш и работиш тук. Мангалите не могат да дойдат за да виснат на опашка за социални помощи.

# 409
Извинявай но не вярвам , че на всички жени родили в Австрия им дават 12000 евро само защото си родила детето си там.Без никакви условия .. ей тъй никой не дава такава сума.Дори за една богата Австрия това си е доста сериозна сума.
Не вярвам , че хора които не са работили и ден в австрйско и съответно не са вкарали едно евро в хазната под формата на данъци , някой ще им даде накуп 12000 евро.
Ако на всички абсолютно дават тази сума , значи австрийците са изградили комунизма .Егати толкова ли са прости тия австтрийци бе хора .Местните /австрийците / сигурно ги съдират от данъци , а вие ме убеждавате , че същите раздават ей тъй на всяка булка по някакви си 12000 евро .Нищо работа за тяхната социална система ..???Струва ми се , че някой нещо не е до разбрал.

# 410
Ето и потвърждение, дано Маркрит е доволна вече.
Да, и здравеопазването трябва да споменем. Няма потребителски такси, няма прегледи, няма изследвания, манипулации, максималната цена за лекарство по здравната каса е 5,50 евро. А базата е впечатляваща.
Но да разбира се, трябва да живееш и работиш тук. Мангалите не могат да дойдат за да виснат на опашка за социални помощи.
Как така мангалите не могат да дойдат за да виснат на опашка ..да не искаш да ми кажеш , че в Австрия всички мангали бачкат ?? hahaha Joy
Сега чета какво сте писали за здравната система на 1-3 страница на тема 52 .
Като гледам доста от вас знаят много бегло езика и затова предполагам , че някой нещо не е разбрал добре инфото за майчинските в Австрия . Wink Laughing

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 18:04 от Markrit

# 411
  • Linz
Е вече се заяждаш. Аз си мислех, че се нуждаеш от информация. Отваряй си Гугъл ако искаш.

# 412
Е вече се заяждаш. Аз си мислех, че се нуждаеш от информация. Отваряй си Гугъл ако искаш.
Не , не се заяждам .Просто се убедих , че много подвеждащо инфо давате и реших да се върна назад да прочета кой друг какво е писал по темата .. та така сега ще прочета от 1 до 3 стр. на 52 тема където съвсем скоро сте коментирали темите за майчинските кой и защо ги получава , плаща ли се нещо на чичо доктор , сумите от 12000евро на всяка родила ли се подаряват и т.н.

# 413
  • Linz
Ами приятно четене. А ще кажеш ли защо те интересува толкова майчинството и въобще социалната политика на Австрия?

# 414
Ами приятно четене. А ще кажеш ли защо те интересува толкова майчинството и въобще социалната политика на Австрия?
По напред някой спомена за отлична или добра социална система в Австрия , а аз попитах в какво се изразява тази тяхна отлична социална система.. така разговора стигна до тук.
Аз изобщо не се заблуждавам , че някой на някого дава безплатен обяд.До трета страница стигнах и наистина се оказвам права .Никой никъде безусловно нищо не подарява , раздава и т.н. благинки .Но много хора си внушават и се самонавиват .То си е за тяхна сметка де , щом им харесва да живеят във филм .. няма лошо. Laughing Wink

# 415
  • Linz
Ама кой е казал, че безплатно раздават благинки на всеки, които си поиска? Говорим за социална система, не за благотворително дружество. Просто тук хората си плащат данъците, не ги укриват.

# 416
И аз е надявам, че няма заяждане.
...Но много хора си внушават и се самонавиват .То си е за тяхна сметка де , щом им харесва да живеят във филм .. няма лошо. Laughing Wink
така е... Но има и такива за които филма винаги е кофти, няма значение какви условия им предлага страната, града, системата, живота...И вярно, няма безплатен обяд, ако визираш с това, че работим в някаква си чужда държава, плащаме осигуровки и данъци за благото на таз ми ти държава ( и темата да не отиде пак за добрите и лошите страни на емигрантския живот), нашето семейство е ОК с това. Отдавна ни е ясно едно клише непонятно за оная група хора дето ги говорехме в предните постове, че човек за да получи нещо в този живот трябва и да даде.
А едва ли социалната политика на някоя страна приключва само с майчинството...стана ми любопитно:цък за майчинството в Австрия и 'сЕк'ви други екстри, около появата на нови членове на семейството.
цък една сравнителна статия съвсем на български, за който му се избира в коя европейска държава да ражда.

# 417
И аз е надявам, че няма заяждане.
...Но много хора си внушават и се самонавиват .То си е за тяхна сметка де , щом им харесва да живеят във филм .. няма лошо. Laughing Wink
така е... Но има и такива за които филма винаги е кофти, няма значение какви условия им предлага страната, града, системата, живота...И вярно, няма безплатен обяд, ако визираш с това, че работим в някаква си чужда държава, плащаме осигуровки и данъци за благото на таз ми ти държава ( и темата да не отиде пак за добрите и лошите страни на емигрантския живот), нашето семейство е ОК с това. Отдавна ни е ясно едно клише непонятно за оная група хора дето ги говорехме в предните постове, че човек за да получи нещо в този живот трябва и да даде.
А едва ли социалната политика на някоя страна приключва само с майчинството...стана ми любопитно:цък за майчинството в Австрия и 'сЕк'ви други екстри, около появата на нови членове на семейството.
цък една сравнителна статия съвсем на български, за който му се избира в коя европейска държава да ражда.

Нали точно това исках да кажа , че никой никога и никъде не му дават нещо даром .За да ги получиш 12000 евро , трябва нещо да си внесъл в хазната им .Не става с едното раждане на дете , както някой по горе писа .Именно , хванах се за майчинството заради сумата която се посочи по горе и за безуловното и получаване , което от първите страници се разбира , че не е точно така.Същото важи и за твърдението , че в учлище уж никакви пари не искат от родителите през учебната година.

# 418
  • Linz
В училище искаха на няколко пъти дребни суми като ги водиха някъде или за помагала- елка, пергел... Има ли цел това проучване или се опитваш да опровергаеш класацията? Може би мислиш, че има по-добра държава за семействата с деца? newsm78

# 419

Одиме си от тема в тема по чужбинските........И не,че сме живяли или ще се осмелим,ама обичаме да прелитаме и да си ровим  Stop

Общи условия

Активация на акаунт