Австрийска тема- №52

• 94 028
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте мами ,в Австрия сме от една седмица и искам да се запозная с други майки имам момиченце на 8 год.скучно и е тук защото не знае езика и няма приятели,много ще се радвам да се запозная с майки с деца на нейната възраст да обменим опит и да се видим на по кафе,аз живея близо до Линц ако има майки близо, нека ми пишат.Желая лек и спорен ден.

# 451
Z♥, aз не помня дали на 1 учебен ден занесохме всичко, но според мен не е нужно да се носи точно на този ден. Децата няма да седят дълго в училището и няма да им трябва нищо от тези неща.
На 7 моето дете ще отиде с раницата и в нея ще сложа тетрадката в която учителката ми пише съобщения, молив, вода и сандвич. Храната и водата ще са за след училище защото предполагам, че отново няма да ги държат дълго и след това можем да отидем в парка за да поиграе.  Simple Smile
Моето дете въобще не се вълнува тази години и не му се ходи на училище, а ще бъде 2 клас  smile3511
Докато завърши училище, ще ми скъса нервите  Crazy

# 452
А тази Тетрадка не са ни я включили в списъка, да не е по подразбиране, не сме купили никакви тетрадки...Ох, училището беше една от причините да искам да напусна Бг...Иначе, те децата не са глупави, много ясно, че ще предпочитат да се веят без ангажименти и постоянно да си играят....

# 453
Миналата година трябваше да купя 2 картонени папки в различни цветове. В едната учителката слагаше съобщенията предназначени за родителите. След това се смени учителката и новата учителка купи тетрадки за тази цел. Аз също не съм купувала тетрадки. Тетрадките и учебниците се купуват от учителката/училището, поне при нас е така.
Моето дете тръгна с голямо желание на училище и в началото му се учеше, но после нещата се объркаха тотално  Sad Децата смениха 2 учителки за една година и 3-тата въобще не ми харесва. Тя също не желае моето дете в този клас.  Sad Моето дете има много приятели и е доста контактно, но с учителката не можем да се разберем  Rolling Eyes Ако и тя вземе да забременее ще съм супер щастлива  Mr. Green, но едва ли  Rolling Eyes

# 454
Това с постоянната смяна на учители май си е нещо обичайно, доста динамична тая професия...Като гледам в детската постоянно, нови, стажанти, напускащи...Учителката, която ще бъде в училището, също за първа година ще е в това училище.
В&С, а ти по какво съдиш, че не иска детето? Това ми се струва доста гадно, не може един професионалист да си позволи такова нещо.Общуваш ли с други родители, на тях как им се струва отношението?

# 455
В училищата не се сменят толкова често учителките, но моето дете просто нямаше късмет. Първите 2 учителки забременяха и затова дойде третата.  Crazy
Третата се опита да ме убеди, че е най-добре детето ми да повтори първи клас, понеже ако не повторило първи клас, тя ще  го остави да повтори втори, а било по-добре за детето да повтори първи вместо втори  Shocked Crazy Каза ми че учителите  на 1 клас били много мили и добри и така било най-добре за моето дете.  Crazy Причината за това повтаряне беше: другите деца може ли да смятат до 100, а моето не можело да смята до 100. В класа сигурно има дете/деца, който наистина смятат до 100, но всички деца, а и родители ми казаха, че смятали само до 20 и аз така и не разбрах защо моето трябва да смята до 100  Crazy Аз контактувам с другите родители и знам какво правят децата в училище. Накрая на учебната година децата изваждаха и събираха двуцифрено с едноцифрено число и то до 30. Също събираха и изваждаха двуцифрени но от типа 30+20.
Аз  седнах и научих моето да смята до сто и да събира и изважда всякакви числа. Дори и след 100 започнахме да смятаме. Детето ми няма проблем със събирането и изваждането, прочете доста книжки и не знам какво иска тази жена от моето дете  Twisted Evil
Моето дете не е глупаво дете, но не го свърта на едно място и най редовно с още едно дете си стават по време на час за да си играят  Laughing Учителката вместо да ги накара да избършат дъската или да им измисли някаква друга работа, тя решила да ги накаже като им забрани да отиват с другите деца във физкултурния салон и вместо турнен децата са имали час при друга учителка и друг клас и е трябвало да седят и пишат.  Crazy Twisted Evil
С първата учителка нямахме подобни проблеми. Класът беше монтесори и децата имаха килим, на който можеха да сядат или да лягат и там да пишат ако им е по удобно и приятно. Следващите учителки не бяха монтесори и който не слуша получаваше наказание - през междучасието трябва да си седи на чина  ooooh! Това са 6 годишни деца и като ги наказваш през цялото време да седят и да не стават от чиновете, а и ги лишаваш от турнен, не може да се очаква нищо добро и е нормално детето ми да не иска да ходи на училище.  Sad
Аз съм убедена, че тази жена не иска детето ми в този клас. Аз също не я искам. Една голяма част от другите родители също не я искат. Събираха се подписи, една част от родителите ходиха дори до шулинспектората, но нищо не може да се направи. Родителите са безсилни.  Rolling Eyes
Тази година ще е доста тежка за мен и детето. В момента учим таблицата за умножение, понеже съм решила ако трябва и до комисия да стигнем, но няма да позволя детето ми да повтори 2 клас.  Naughty

# 456
B&C, това е ужасно и меко казано възмутително  #2gunfire
Защо родителите са така безсилни, директорът не взима ли отношение?

# 457
Директорът е наясно, че има проблем и родителите не искат тази учителка, но той е на страната на учителката.  Rolling Eyes
Една голяма част от родителите са избрали това училище и клас заради това, че беше монтесори, но директорът излиза с номера, че в момента нямало монтесори учителка и му били пратили тази, а това е лъжа!  Twisted Evil
Сестрата на една от майките е учителка с монтесори аусбилдунг и си търси работа. Не че смятам за редно учителката да има роднинска връзка с ученик, но в училището не се знае, че тази жена е леля на детет от този клас. Факт е, че жената си търси работа, а от училището се твърди, че в момента не могат да намерят монтесори учителка. Два пъти вече и казват, че мястото вече било заето и два пъти това место се заема от учителки, които нямат монтесори аусбилдунг.  Rolling Eyes
Втората учителка беше на 30+ с 2 деца и след 2 месеца изведнъж забременя съвсем неочаквано.  Crazy Тази жена беше с връзки и просто и трябваше временно работа и нито тя нито директорът се интересуваха как това ще се отрази на децата.  Twisted Evil Впоследствие разбрах, че майката на тази учителка също работила в това училище и много добре се познавала с директора  Twisted Evil
3 различни учителки, 3 различни подхода и резултатът е на лице  Sad
Нито на учителките, нито на директора, а още по малко на хубостниците от шулинспектората им пука за тези деца. Sad

# 458
Здравей, karmenna моля те сподели как се записъхте на училище и подробности , моят син е на 8 год ще е 2 клас в БГ , НО ИМАЕ ПЛАНОВЕ ДА ЗАМИНЕМ И СИ ИНТЕРЕСУВАМ.

# 459
# 460
Здравейте, момичета. Hug

Исках да ви питам дали някой знае магазин подобен на JUMBO в БГ? Става въпрос за района на Инсбрук-Куфщайн. Освен ToysRus друг не се сещам....
Хубав ден и успешен нов месец   bouquet

# 461
Здраваей tlea, точно за магазин като като Джъмбо не се сещам освен този, който вече си цитирала. Но във всички мебелни магазини като Leiner, XXXL Lutz и др. има детски стоки и малко играчки. Иначе повече детски играчки можеш да откриеш във филиалите на Müller, например. Във Виена има и Spielwaren Heinz, но те нямат филиал в Тирол. За други и аз не се сещам. Всичко, което съм търсила, като играчки съм намирала в Мюлера или поръчвам по Амазон.
Поздрави!

# 462
Благодаря ти annakonna  Hug

# 463
Малко новини : вече сме със здравни, чакаме си Анмелдетата и всичко се оправи (май).
Някой да знае дали има книжарница с книги на БГ във Виена?

# 464
Ibaga, кажи каво стана в крайна сметка? Най-удачния вариант беше да започнеш работа? Или се намери друго решение?
За книги не се сещам...носим си от Бг.

Общи условия

Активация на акаунт