Австрийска тема- №52

• 93 827
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Vienna
Все пак не забравяйте, че това са инсектициди... Ей така само за превенция не бих си ги пръскала по главата, все пак и през кожата проникват. Въшките се махат сравнително лесно. Има една швейцарска страница, там препоръчват прилагането на обикновен балсам за коса и редовното ресане с гребенче за гниди (Nissenkamm). Те са със силикони и имат известна протекция.
www.kopflaus.ch
Който е във Виена и има въшки може да отиде тук: https://www.wien.gv.at/gesundheit/einrichtungen/hygienezentrum/
За един час ви изчистват... Особено за дълги коси си струва. Дори и са любезни.
Шампоана на Рауш определено не действа.

# 631
  • Пловдив
Моля за съвет за отваряне на банкова сметка във Виена от чужденци, които нямат адрес там, не са там като цяло. Възможно ли е да се случи, както у нас отварят на чужденци сметки само с лична карта?
Идеята да се отвори сметка там, която да бъде захранена на няколко пъти, е закупуването на имот. От тук с прехвърляне в сметка на продавача, няма да се случи поради други съображения. Няма и идея да се крият средства, ясно е, че вече в ЕС не се крие нищо, нап е единен
Може и на лични съобщения да ми пишете, ако прецените, че е по-добре

# 632
Според мен, без мелдецетел няма да искат да отворят сметка.
Защо е проблем да се регистрира опериращия с парите?

# 633
  • Пловдив
Какво е това мелдецетел и къде да ходи да се регистрира, като не живее там? Като какво се регистрира, турист ли или заявява намерения аз закупуване на имот!? Тази сметка може да е 2-3 години захранвана преди да се купи нещо, затова ако има начин да приемат лична карта в банката и регистрация...ще е най-добре, но наистина съм чула от вас, че не става като тук, не искат пари по банките  Laughing

# 634
  • На Дунава
Аз съм питала изрично в Райфайзенбанк - само срещу паспорт отварят сметка, няма никакъв проблем. Получавате банкова карта, както и достъп за онлайн банкиране. Само пари да има по сметката, да си дърпат таксата за обслужване.

# 635
Вальо Топлото и майка му как са си били отворили сметки в Австрия? newsm78
Явно може и без адресна регистрация.  Simple Smile

# 636
Със сигурност може да се отвори и на чужденец, все пак Австрия е полуофшорна страна и много чуждестранни капитали са тук. Не колкото в Швейцария де Grinning

# 637
  • Linz
Аз като си отварях сметка в Райфайзен, ми искаха и адресна регистрация, и трудов договор, и куп други бумаги.

# 638
  • Пловдив
Благодаря ви! Може би зависи кога е отваряна сметката, нормално е сега от последните няколко години да става и с лична карта, но пък и вида на сметката може би е от значение...
За нашата цел е хубаво да може с лична карта  Mr. Green

# 639
  • Linz
Аз си отворих сметката февруари, 2014- ако има значение.

# 640
  • Пловдив
благодаря отново! хубава седмица на всички! bouquet

# 641
  • Linz
Хубава седмица и успех!

# 642
# 643
  • София
Здравейте, обръщам се към вас с молба за малко помощ. На ММ ще му предлагат работа в чужбина, едната възможна държава е Австрия. Изчетох темата и ето това разбирам: наем около 1000 евро за Виена, разходи за храна около 600 евро, режийни около 100 евро. Детето ни ще бъде на почти 3 год. когато заминем. Може ли да ми кажете дали правилно смятам.  Grinning С 2000 евро може ли да живеем спокойно, без хранения по ресторанти и разточителство.

# 644
Здравей, М. Да, с 2000 можете да живеете, но няма да ви е много спокойно. Режийните са повече. Като сложиш по-дребните разходи като детска градина (между 80 и 150Е), транспорт (360Е годишна карта или 2.20 Е за единично пътуване), телефони, дрехи и обувки, и всеки месец ще сте малко на ръба.
Вариант е да се намери квартира в селцата около Виена, в които има удобен транспорт. Тогава транспортните ще са по-високи, но май все пак е по-изгодно.
Ако мъжа ти е нает по австрийското законодателство, след една година ще може да разчита на 13та и 14та заплата.

Общи условия

Активация на акаунт