Австрийска тема- №52

• 93 776
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, кажете как учите/хте немски?Вече година и три месеца съм тук. Минах 2 пъти А1 във VHS и унито, сега съм А2, мнооого ми е трудно. Да не говорим, че нямам време да смогна да науча взетото от днес за утре, утре нови знания и съвсем се омотах и изостанах:(...
Z♥, кое ти е най-трудно?
Аз видях качествена разлика при себе си чак след B2. След това една година работа в немска среда, в момента карам C1 и още правя грешки, ползвам думи не на място... Важното е, че се разбираме с хората  Laughing
Според мен немският иска време да улегне. Не чакай чудеса от днес за утре.  А колкото до курсовете, била съм на интензивни, но и аз не смогвам с материала.   За мен оптималното е занятия два пъти в седмицата, както съм сега.

# 571
Z♥, аз го учих на интензивен курс 5 дена в седмицата, но нямах деца. Отделно нямах ни мъж, ни роднини, а още по малко приятели и нуждата и желанието ми да контактувам с хората много ми помогна  Laughing
Може би не си попаднала на добър курс или отделяш прекалено малко време за учене  newsm78
Гледай ТВ и чети книги. Опитай се да намериш приятели, с които да говориш на немски.
Друго не знам какво да те посъветвам.

*vanilli*, къде ходиш на курс за C1?

На мен при немския са ми най трудни определителните членове  Mr. Green ooooh! Laughing
Нямат научаване!  Twisted Evil
Налага ми се да гледам в речника не за значението на думата, а за определителния член Rolling Eyes

# 572
Ами незнам, всичко ми е едно хаотично...не смогвам да си науча, до обяд съм на немски след обяд с децата и домакински задълженя...трудно ми е да уча думи, падежи...пълна боза! Като тръгна нещо да казвам и ни на английски, ни на немски...много съм зле. Детето днес ми предложи да се запиша на хорт да си пиша домашните Simple Smile.

# 573
Децата винаги имат решение за всеки проблем!  Laughing
Трябва си време за учене. Само с курс не става  Rolling Eyes
Но ти не се отказвай...докато си с децата може да ги караш да ти казват разни думички ....и аз не знам  newsm78
Аз съм забелязала, че най лесно уча думи, когато са от някакъв текст и той ми е интересен.  Simple Smile

# 574

На мен при немския са ми най трудни определителните членове  Mr. Green ooooh! Laughing
Нямат научаване!  Twisted Evil
Налага ми се да гледам в речника не за значението на думата, а за определителния член Rolling Eyes

И като каже некой кореняк виенчанин das monat и ти иде да го бухнеш с речника в тиквата:)

Z, аз акъл няма да давам, щото нищо ново не мога да измисля, пълно е със съвети, а и всеки учи различно. Толкова илитерати са го научили, няма баш на теб да ти се опре, стига да не се отказваш.

# 575
И като каже некой кореняк виенчанин das monat и ти иде да го бухнеш с речника в тиквата:)
Само като си отвори устата някой кореняк виенчанин и ми идва да бухна с речника в тиквата.  Laughing

B & C, ходя на курс в Университета, най-вече защото това е единствения не-интензивен курс в цяла Виена, който се провежда през деня (а не вечер или през уикенда).

# 576
  • Parsberg
Здравейте,извинявам се че нахлувам в темата Ви,аз съм в Германия, но се сблъскахме с Австрийският jugendamt.Съпруга ми има деца от предишен брак,които живеят в Австрия с майка им.До момента той си плаща издръжка в Евро,но тези дни получихме писмо от jugendamt, в което пише,че бившата му жена иска повече пари и искат последните му фишове,за да определят те издръжка.Jugendamt имат ли правомощията на съд за да определят издръжката,даже не вземат под влияние че имаме дете?Ако някой се е сблъсквал с такъв казус ще е съм много благодарна да сподели.Наехме адвокат от Германия и започнахме да действане,но.... още няма резултат.

# 577
  • Vienna
Аз го научих с гадже, но беше отдавна.

За издръжките:
Да имат право. Детските издръжки не са милостиня, а право. Определят се като определен процент от дохода на бащата. Процента се увеличава с възрастта.
Тук са информациите:
https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/49/Seite.490500.html
До колкото знам няма значение, че има дете.

# 578
Naraia, Jugendamt не е съд и нямат правомощия на съд, но могат да представляват майката в съда и да осъдят бащата по бързата процедура. Майката има право да знае какви доходи има бившият и мъж и е с правото си да иска повече пари при положение, че детето е пораснало.
Не мисля, че адвокатът може да ви помогне в случая.
И представи си, че този човек утре те зареже с детето и отиде в Холандия и започне да ти разправя, че вече има друго дете и ти трябва сама да се оправяш и да се задоволяваш с това, което той реши, че ти се полага.

Ето я таблицата с процентите: https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/49/Seite.490532.html

*vanilli*, ти студентка ли си?
Доволна ли си от курса?
Aз ходих преди доста години на някакъв курс по немски в университета, но не останах доволна. Курсът се провеждаше в една огромна зала с много студенти и почти нищо не научих на този курс. Аз тогава се записах на този курс заради точките и визата. Исках да съм сигурна, че ако се издъня на другите изпити, ще имам достатъчно точки за визата  Mr. Green

# 579
А бре лейдис, 'що не пишете по-често? Доста духовити образи виждам Simple Smile...Благодаря ви за споделеното! Ще трЕбЕ неЕкак да се Фанем за ръце с тоя немски и да си станем любовници, да се заобичаме някам, да му се не види и дръпнатия...честно казано оправям се тук на английски и немски като на най-изпаднал туземец. За сега не ми е спешно да работя и някак не се мотивирам. От друга страна ме е срам, дето се вика да им живея в страната и да не им говоря езика :/...

# 580
  • Parsberg
Аз не съм писала,че съпругът ми е казал на бившата си да се,, оправя сама,,както може,даже на против плащал е и то достатъчно.Друг е въпроса,че тя я мързи да работи и живее на социал.Няма да изпадам в подробности,но...не винаги жената след развод е жертвата и едва ли не,трябва да се поднася всичко на поднос.Благодаря за отговорите, лека вечер.

# 581
Аз не съм писала,че съпругът ми е казал на бившата си да се,, оправя сама,,както може,даже на против плащал е и то достатъчно.Друг е въпроса,че тя я мързи да работи и живее на социал.Няма да изпадам в подробности,но...не винаги жената след развод е жертвата и едва ли не,трябва да се поднася всичко на поднос.Благодаря за отговорите, лека вечер.

Да, но не ти и той определяте кое е достатъчно, а съдът!  Rolling Eyes
При положение, че той плаща достатъчно, то нищо не му пречи да изпрати Gehaltszettel до Jugendamt и те да определят издръжката. Дори е възможно да му я намалят, ако е плащал повече от необходимото.
Накрая освен разходите за адвокат, сигурно ще трябва да платите и разходите по делото + увеличената издръжка.
Не забравяй, че Австрия не е България и ако в България номерът с мързеливата бивша съпруга и мъжът жертва може да мине, то тук не върви и никой няма да се трогне.

# 582
  • Parsberg
Много ми е интересно,защо си мислиш,че това е,, номер с бившата мързелива жена,, и едва ли не лъжа.Аз попитах конкретен въпрос,съдник не ми трябва.Ситуацията,няма да я обяснявам, но определено в случая въпросната жена е паразит,който точи социала толкова добре и неправомерно както и циганите.А дали с адвокат ще се постигне нещо ще се разбере.

# 583
Много ми е интересно,защо си мислиш,че това е,, номер с бившата мързелива жена,, и едва ли не лъжа.Аз попитах конкретен въпрос,съдник не ми трябва.Ситуацията,няма да я обяснявам, но определено в случая въпросната жена е паразит,който точи социала толкова добре и неправомерно както и циганите.А дали с адвокат ще се постигне нещо ще се разбере.
Дай я под съд затова, че е паразит и точи социала неправомерно! Laughing
Пак ще повторя - не ти и той решавате кое е достатъчно и ако наистина плаща достатъчно, то нищо не му пречи да изпрати Gehaltszettel. При положение, че той не желае, то проблемът ще се реши в съда.
Ако изпрати Gehaltszettel в Jugendamt ще изчислят издръжката и ще му изпратят решението.
Ако откаже да изпрати Gehaltszette и не желае да съдейства на Jugendamt, тогава проблемът ще се реши в съда.

ПП видях този ти пост
Скрит текст:
Здравейте,при нас се получи следната не приятна ситуация.Със вторият му съпруг живеем в Германия аз от две година.той от една,имаме бебе на два месеца.Той има други две деца от преден брак, които живеят в Австрия,едното дете при развода е дадено на бащата,но в последствие отива при майка си,без това да е минало през съд.Бащата плаща издръжка, която съда в Бг присъжда.Така.....и сега неговата бивша иска да заведе дело за увеличение на издръжката,но в Германия.Възможно ли е това, при положение,че ние сме от скоро тук и във всеки един момент може да се приберем в Бг,как тогава ще се плаща издръжка по немски стандарти?Изобщо не се взема под внимание,постановлението от Бг.

Според мен поведението ви е супер нагло!
Жената гледа и двете деца, при положение, че едното би трябвало да е при бащата, а ти я наричаш паразит. Мъжът ти плаща издръжка отсъдена в България, а в същото време нито вие, нито майката живеете в България и ти наричаш това достатъчно.  Crazy

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 23:25 от B & C

# 584
По повода самотен родител. Мъжа беше в командировка за 2 седмици. До мин. година децата бяха в една ДГ и бях ОК. Сега едното е в центъра, другото в квартала на училище. Та за тия два седмици се побърках само от водене и вземане на деца...Будя и малкото, влача го до училището, оставям на училище, на детска, ходя на немски, водене на тенис, на плуване, прибиране, домакински задължения, пазаруване, на зъболекар да ги водя се случи...вечер не знаех на кой свят съм, заспивах докато чета книжка преди децата и преди 9. Ако трябваше и на работа да ходя, щях да се самоубия ритуално, или ако някое от децата се беше разболяло. Та чудих се доста как се оправят самотните родители перманентно...

Общи условия

Активация на акаунт