Математически турнири - 31

• 92 488
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • гр.Варна
KOTE,това беше шегичка за след Великден Simple SmileНо нищо не би ме учудило....Wink

# 661
  • Варна
Е, аз предлагам направо да изчакат и ВМС да мине и наведнъж да ги пуснат .  Twisted Evil

# 662
Е, аз предлагам направо да изчакат и ВМС да мине и наведнъж да ги пуснат .  Twisted Evil

абе за да им е най-лесно може и да не ги пускат въобще, и без това вече децата забравиха за какво става дума; все пак си прибраха таксите, другото едва ли има значение Simple Smile

# 663
  • Варна

абе за да им е най-лесно може и да не ги пускат въобще, и без това вече децата забравиха за какво става дума; все пак си прибраха таксите, другото едва ли има значение Simple Smile

Е, аз днес и друга версия чух за бавенето ,но хайде да не развалям хубавата тема!  Tired

# 664
ако не е проблем може ли да разберем за какво иде реч? че аз още от Великденското миналата година със специалната задача за Варна на четвъртокласниците, както и многото максимални резултати (при тази не толкова лесна за четвъртокласници задача) имам едни съмнения

# 665
  • Варна
Проблем е !  Laughing Но мисля,че имаш право да се съмняваш!  Wink

# 666
  • Варна
И още нещо! Къде тук е упоменато ,че 4ти клас ще решават различна задача и то с описване ?!

На 18 април 2015 г. (събота) ще се проведе традиционното Великденско математическо състезание за ученици от I до XII клас. Състезанието за учениците от I и II клас е от 08.30 до 10.00 часа, за всички останали класове от 11.00 до 13.00 часа. Време за работа по темите за I и II клас – 90 минути, от III до XII клас – 120 минути.

Учениците от I до XI клас (без VII) решават 15 тестови задачи с пет избираеми отговора. VII клас решават тест и задачи във формат, подобен на НВО за VII клас; XII клас решават задачи във формата на ДЗИ.

Състезанието ще се проведе в ОУ „П. Р. Славейков“ – Варна и МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна, като учениците от I и II клас се явяват задължително в ОУ „П. Р. Славейков“, а учениците от IV клас задължително в МГ „Д-р Петър Берон“.

Записването на желаещите за участие става само в ОУ „П. Р. Славейков“ – Варна от 01.04. до 15.04.2015 г. от 08.30 до 13.30 часа и от 16.00 до 17.00 часа всеки делничен ден.

# 667
Има ли някъде задачи от Преглед на знанията по математика за Варна..Трябват ми за втори клас

Остави ми имейл на ЛС, при първа възможност ще ти изпратя файл със задачите.

# 668
И още нещо! Къде тук е упоменато ,че 4ти клас ще решават различна задача и то с описване ?!

На 18 април 2015 г. (събота) ще се проведе традиционното Великденско математическо състезание за ученици от I до XII клас. Състезанието за учениците от I и II клас е от 08.30 до 10.00 часа, за всички останали класове от 11.00 до 13.00 часа. Време за работа по темите за I и II клас – 90 минути, от III до XII клас – 120 минути.

Учениците от I до XI клас (без VII) решават 15 тестови задачи с пет избираеми отговора. VII клас решават тест и задачи във формат, подобен на НВО за VII клас; XII клас решават задачи във формата на ДЗИ.

Състезанието ще се проведе в ОУ „П. Р. Славейков“ – Варна и МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна, като учениците от I и II клас се явяват задължително в ОУ „П. Р. Славейков“, а учениците от IV клас задължително в МГ „Д-р Петър Берон“.

Записването на желаещите за участие става само в ОУ „П. Р. Славейков“ – Варна от 01.04. до 15.04.2015 г. от 08.30 до 13.30 часа и от 16.00 до 17.00 часа всеки делничен ден.

ще видим как ще е тази година, че уж от елемента на изненада и по-сложните задачи миналата година се получи, цитирам:

"- резултати Варна МГ - само 4 клас - 4 клас във Варна решава леко променени задачи защото състезанието се явява квалификация за прием в МГ Варна. Резултатът от различните задачи е 25 максимални резултата..."

# 669
  • Варна
О, сигурна съм, че не всички са били изненадани миналата година . Въпроса ми е ,имат ли право така "да ни изненадват?  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 18:12 от Деска

# 670
ВМС за 2 клас 90 мин. ли е? На старите теми пише 120.

# 671
ВМС за 2 клас 90 мин. ли е? На старите теми пише 120.
На страницата на секция " Изток" пише 90 минути ( погледнах и други обяви за състезанието - обявено е същото времетраене). Същата продължителност е отбелязана и в състезателната тема от миналата година.

# 672
Благодаря!

# 673
https://www.facebook.com/MatematikaZaTalanti/posts/690975444361165

Няма да коментирам таксата за участие. По интересно е, че синът ми веднага забеляза, че сметката с точките не излиза. Липсващата част от информацията се намира тук:
http://mathsolympiads.org/us/
Оказва се, че според организаторите всички започват с 10 или 15 точки, за да се избегнат отрицателни резултати.

# 674
Само аз ли не намирам резултати от Пролетния кръг на Математика без граници?

Общи условия

Активация на акаунт