Математически турнири - 31

• 92 468
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря, Дидева!
Дочаках ги официално Wink...бях вече нетърпелива и звънях в РИО да ми кажат резултата на щерката...и след една седмица звънене успях да разбера Grinning

# 76
тук ще публикувате ли къде може да се запишем за кенгуруто ?

# 77
# 78
Ето резултати на трети клас от Московската олимпиада за малки ученици:

http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2015/prizery-3-klassa

Струва ми се, че не всички резултати от БГ са включени...
Току-що погледнах резултатите отново. Допълнени са с още български деца. Поне групата на трети клас.

тук ще публикувате ли къде може да се запишем за кенгуруто ?

За София има малко информация по въпроса.

Секция " Изток"

Скрит текст:
На 22.03.2015 г. ОТ 11:00 В 125 СОУ ще се проведе
Mатематическо състезание "Европейско кенгуру"
Записване до 19.03. в ст.402 от 8 до 17 ч. Такса 8лв.

СМБ - Софийска градска секция

Скрит текст:
Съгласно Заповед № РД 09-155/ 02.02.2015 г. за изменение на Заповед № РД 09-1505/ 30.09.2014 г. на МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО международното математическото състезание „ Европейско кенгуру” ще се проведе на 22 март 2015 г. (неделя) от 11 часа и е с продължителност 75 минути.
Софийска градска секция ще приема заявки за участие и таксата за правоучастие на 19 и 20 март (четвъртък и петък ), а материалите за състезанието ще се получават на 20 и 21 март ( петък и събота) от 9:30 до 12:30 и от 13:30 до 16:30 часа в І СОУ«Пенчо Славейков», с адрес: ул. «Стара планина», № 11 (вход от ул. «11-ти август» срещу ПГМЕ «Н. Вапцаров»). Заявката трябва да съдържа следната информация:

училище;
телефони и e-mail за контакти;
брой на учениците по класове, които ще се явяват на български език.
брой на учениците по класове, които ще се явяват на френски език, ако има такива
Заявките на училищата, които няма да бъдат домакини, трябва да съдържат и поименен списък на учениците по класове и езика, на който ще се явяват ( български или френски). Тези ученици ще бъдат разпределени за участие в друго училище.

Заявки на индивидуални участници и на училища, които няма са домакини, се приемат само на 19.03.2015 г.(четвъртък).
За допълнителна информация може да се обръщате към организаторите Мария Лилкова на тел. 0888 317 679 и към Пенка Нинкова на тел. 0887 235 158.

На страницата на секция " Изток има информация и за IMAS, ВМС и пролетния кръг на " Математика без граници".

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 16:32 от Анонимен

# 79
Помогнете - къде да намеря задачите за Кенгуруто на ФРЕНСКИ език от предни години.  newsm78

# 80
във френския гугъл - аз така намирам на немски, испански, украински...

# 81
Кегуруто в България се провежда и на френски. Не знам дали дават същите задачи в БГ като Франция.

# 82
  • София
Кегуруто в България се провежда и на френски. Не знам дали дават същите задачи в БГ като Франция.
Те няма как да са съвсем същите, но ще са подобен тип.

# 83
Има резултати от московската олимпиада за четвърти клас. Извинявам се, не мога да дам линк от телефона.

# 84
Има резултати от московската олимпиада за четвърти клас. Извинявам се, не мога да дам линк от телефона.
Благодаря. Информацията сама по себе си е достатъчно ценна. Аз ще съдействам, като дам въпросния линк.
Московска олимпиада - Частични резултати четвърти клас

# 85
Излязоха резултати от тренировъчния тест по математика в СМГ:

http://smg.bg/news.php?id=183

http://alekdimitrov.com/20142015/def4.asp?order=smg2&current … imax=&olimin=

# 86
  • София
Някой може ли да ми обясни какво е УСЛОВИЕТО на 13та задача от Великденското състезание от 2010 г. за 1ви клас? Много е  изнервящо като няма описано условие - има някакво човече от триъгълници и др. геометрични фигури и графично "- ТРИЪГЪЛНИ = ПРАВОЪГЪЛНИК". Какво са искали да кажат, какво се търси, не ми е ясно. На първокласника 0 още по-малко...  Идеи? Някой, който да я помни от '10та?

# 87
  • София
Някой може ли да ми обясни какво е УСЛОВИЕТО на 13та задача от Великденското състезание от 2010 г. за 1ви клас? Много е  изнервящо като няма описано условие - има някакво човече от триъгълници и др. геометрични фигури и графично "- ТРИЪГЪЛНИ = ПРАВОЪГЪЛНИК". Какво са искали да кажат, какво се търси, не ми е ясно. На първокласника 0 още по-малко...  Идеи? Някой, който да я помни от '10та?
"нещо си" минус триъгълниците е равно на правоъгълниците.От чертежа виждаме, че тригълниците са 11, а правоъгълниците са 4, значи отговорът е г) друг отговор, а именно 15
Това са моите разсъждения по темата, не съм проверявала какъв отговор са дали организаторите

# 88
  • София
"нещо си" минус триъгълниците е равно на правоъгълниците.От чертежа виждаме, че тригълниците са 11, а правоъгълниците са 4, значи отговорът е г) друг отговор, а именно 15
Това са моите разсъждения по темата, не съм проверявала какъв отговор са дали организаторите

Да, ама според "отговорите" отговорът е 7 - което е 11 - 4 и по никой начин не ми изглежда интуитивно това да се иска...

# 89

Да, ама според "отговорите" отговорът е 7 - което е 11 - 4 и по никой начин не ми изглежда интуитивно това да се иска...

Триъгълници-правоъгълници се търси.

http://problem.iztok-smb.com/VMS2010.pdf
Проверявайте условията на няколко места. Не за  пръв път се случва подобна " липса" в условието.

Общи условия

Активация на акаунт