Отговори
# 240
Здравейте момичета, Честито на рожденичките да са живи, здрави и много щастливи. Радвам се на добрите новини от ФМ. При мен повръщането намаля, но постояно ми се гади и много, много ми се спи.  Чакам си ФМ на 13.03 и ви чета с интерес. Пожелавам ви хубав ден.

# 241
Съжалявам, че не мога да ви окажа и грам морална подкрепа по въпроса за прашките. Аз освен памучни бикини, или памук с ликра, друго не обувам. Имах преди време течение някакво, и от тогава са ми казали все такива неща да нося. Не са "кюлоти" де Wink много са ми удобни

# 242
Аз нося и прашки, и бикини, и боксерки и не съм имала проблеми до сега. Миналата седмица отново микробиологията ми излезе чиста. Все пак не бельото, а личната хигиена е важна  Peace

# 243
  Здравейте милички!  Hug
При мен гаденето и повръщането все още си ги има и е много неприятно  Sick От сутринта ми се струва, че корема ми е мааалко по-голям и подут Simple Smile незнам на какво се дължи, може и да е на бебока, все пак при втора бременност започвало да личи по-рано.
  Мамчета имам нужда от съвет по един въпрос, който ме притеснява. Става въпрос за работодателя ми...  Confused Кога да съобщя, че съм бремнна с второ, при положение, че съм по майчинство с първото дете. Те като цяло ще се припокрият ( болничният 45 дни преди раждането ще ми бъде издаден около 2 седмици преди изтичането на втората година от майчинството за първото дете.) Шефката със сигурност няма да е във възторг от новината, но ме е страх дали има опасност да ме уволни или прецака по някакъв начин? Sad  Вчера се чух с една колежка, която беше майчинство и след изтичането е напуснала и шефката била много недоволна и започнала да я обижда, че е мързелива и не й се работело... Фирмата, в която работя винаги има недостиг на персонал, а и не са много коректни спрямо правата на работника, винаги има проблеми, ако поискаш отпуск или си болничен. Още от сега се притеснявам, но все си мисля, да им съобщя, когато съм вече в 8ми месец, малко преди 45дневния болничен.
  Ако има някоя мама, минала по този път, моля за съвет!  Praynig

Не могат да те съкратят или уволнят, ако такова е притеснението ти. Могат да те съкратят ако си в до третия месец на бременността.
Ако си в напреднала бременност както в твоя случай - могат да те съкратят само и единствено ако: предприятието се премести в друго населено място; ако фалира или изпадне в ликвидация; или ако бъдат закрити всички работни места с твоята длъжност. (Например ако си оперативен счетоводител и закрият всички работни места за тази длъжност - и решат да прехвърлят счетоводните услуги на външна счетоводна къща, тогава могат да те съкратят и теб.) В противен случай, работното място ти е запазено до навършване на 3 годинки на детенцето.

И все пак, от човешка гледна точка - като започне да ти личи по-така осезателно, в един хубав слънчев летен ден, може би е добре да отидеш до работата си. Измисли повод да ги почерпиш с бонбони, и кажи на началството.

Ако персоналът винаги е недостатъчен, поне да си планират друг човек за следващите 3 години.

Аз мисля, че така бих постъпила, но все пак ти най-добре познаваш ситуацията.  Hug

# 244
Аз нося и прашки, и бикини, и боксерки и не съм имала проблеми до сега. Миналата седмица отново микробиологията ми излезе чиста. Все пак не бельото, а личната хигиена е важна  Peace
Ако беше така всички АГ щяха да препоръчват да се спазва лична хигиена, а не да се махнат прашките.

# 245
Аз пък все си мисля, че личната хигиена е по подразбиране  Wink И няма ли човек добра такава, то никакви гащи не биха го спасили. Едва ли на някой би му било приятно да чуе от АГ да подобри хигиената си  Wink
Казах от личен опит, че аз проблеми не съм имала от носене на прашки и към момента продължавам да нямам  Peace

# 246
  • София
Диамантче, по принцип гъби и бактерии си живеят в организма ни в определено съотношение и без бременност. При бременност обаче лошите могат да надделеят над добрите при спад на имунитета и при най-перфектната хигиена. В конкретния случай за бельото - прашките просто не изпълняват функцията на защита на входа на влагалището и така рискът се увеличава, а и в много случаи материите им са синтетични. Иначе няма лошо, някоя мама ако иска и веднага след като роди може да ги надене Simple Smile

# 247
Maidenly, нямам намерение да споря, но има известна доза противоречие в поста ти. Разбира се, че гъби и други микроорганизми живеят в организма, и те могат да се увеличат и да причинят неприятности от различни условия (басейни, спа, антибиотици, спад в имунната система), но не е коректно прашките да бъдат анатемосани, едва ли не.
При бременност, флората във влагалището се променя и е възможно да се получат различни инфекции, но не е задължително това да е от носенето на прашки.
Обикновено прашките не се препоръчват заради възможността бактерии от ануса да попаднат във влагалището. Именно за това е важна хигиената. Ако след всяко ходене до тоалетна се прави тоалет, то няма причина прашките да бъдат отписвани  Peace
Пак подчертавам, това е мое мнение и не задължавам никого с него  Peace

# 248
  • София
Да се доуточня - имунитетът при бременност е понижен така или иначе. Прашките не защитават влагалището и изобщо не става въпрос само за пренос на бактерии от посока анус. Т.е. носейки прашки ние не спазваме медицинските препоръки да се пазим максимално сами себе си в това ни състояние. Не е казано, че задължително ще се случи нещо, но увеличаваме риска.

# 249
  • Драгоман
  rumka833  благодаря за изчерпателния отговор!
   Мисля да съобщя новината по телефона, защото баш шефката, т.е. собственичката много рядко стои във фирмата, там има отговорници, които ще й предадат моите думи, а мисля, че тя трябва да го чуе от мене, защото така или иначе ще се свърже след това с мен по мобилния.  А и искам да си избегна неприятната сцена, понеже знам, че няма да е във възторг. Освен това работното ми място е доста далече от нас, на около  час и половина път и ако не я улуча не си заслужава ходенето. Confused  Ще ида да си почерпя колегите след като се роди бебето и така. Simple Smile Така или иначе те си имат мой заместник в момента.( а може и да нямат, понеже работатА е доста натоварена, изискванията са много , а парите - малко.) 
    ЩЕ помисля кога да го кажа, но ще е най-рано началото на  лятото.

# 250
  • Ботевград
ХРИСИ Честит Рожден Ден! С пожелание за много здраве,щастие и любов..А на финала един пухкав бебок newsm59  ura  party041

За прашките- Аз нося боксерки..И прашки слагам чат пат,но не ми е особено конфортно  Blush
Днес си видях резултатите от микробиологията и са отлични..Няма нищо и много се радвам..До сега никога не съм имала никакви гадости и се надявам да не ми се лепне нещо Sick

До сега само момченца имаме в темата  Heart Eyes

# 251
Прашките не защитават влагалището и изобщо не става въпрос само за пренос на бактерии от посока анус.

Какъв е механизмът на защита на бикините? Откровено не разбирам, какво означава "не защитават влагалището". От какво се очаква да го защитават?

# 252
Момичета, искам да ви кажа че такава ревност ме е обзела напоследък...направо ужас! Никога не съм била чак така  ooooh!  ама от най-малкото, от жените,минаващи по улицата, дори от разголените жени,които дават по тв  Shocked ама те пък прекаляват,може ли в предаване,което дават в 8 вечерта да показват всякакви женски карантии... Еми прекаляват пък! Някои могатр да кажат че съм луда,ама аз съм си права за себе си! Ама такава ревност...просто нз,според мен се дължи на бременността, само като си представя че лятото всяка 2-ра ще е с разголено деколте и с къса поличка, а аз няма да си виждам краката от огромния корем...и ми се плаче наистина!  #Crazy  Мъжът ми не ми дава никакви поводи за ревност,ама аз с по-ниско самочувствие не съм се чувствала, много ми е  кофти наистина, направо нз как ще я карам така... Cry

# 253
Елена, аз минах през такъв период преди няколко седмици. Направо се бях побъркала, ММ също бях започнала да побърквам. Мина ми, не знам как... Май тогава имахме малко повече време заедно и така се поуспокоих.
Нормално е, от хормоните е, не сме свикнали на такова нещо.
Стискам палци да мине бързо, а и си мисля, че лятото като ни натежат коремите, изобщо няма да ни интересува кой с какво деколте е Simple Smile

# 254
Охх, като си помисля за огромния корем и минаващите слаби момичета наоколо,да ти кажа мисля че не само че няма да ги забелязвам,ами още по-зле ще се чувствам... Направо не мога да се позная! По принцип не съм от жените,неуверени в себе си, старая се да се поддържам и не съм с ниска самооценка... Но тези хормони ме побъркват! Ninnie, надявам се и на мен да ми мине от само себе си,защото и аз скоро и мъжа си ще побъркам, както е тръгнало...  Shocked Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт