Аксесоари за баня

• 9 825
  • 25
  •   1
Отговори
Доволни ли сте? Ръждясват ли?
Не знам колко сменихме вече (не на Икея) и за 1-2 месеца всичко е в ръжда, търся нещо, което да изкара по-дълго...
Трябва ми ъглова етажерка, в каталога виждам тази и тази. Ако някой има лични впечатления, ще се радвам да ги сподели Simple Smile

Далече ми е и не съм ходила скоро на място, има ли други модели?

# 1
Аз съм от доволните от Икеа. Имам неръждаеми части в кухната и банята,точно тази етажерка от линка. За година ползване няма никаква ръжда.

# 2
Коя от двете?
Много обнадеждаващо звучи 1 година без ръжда  Simple Smile

# 3
  • София
Доволни ли сте? Ръждясват ли?
Не знам колко сменихме вече (не на Икея) и за 1-2 месеца всичко е в ръжда, търся нещо, което да изкара по-дълго...
Трябва ми ъглова етажерка, в каталога виждам тази и тази. Ако някой има лични впечатления, ще се радвам да ги сподели Simple Smile

Далече ми е и не съм ходила скоро на място, има ли други модели?

Имам първата може би от около година. Стои не просто в банята, а точно до душа Simple Smile Няма никаква ръжда. Единственото, което ме дразни, е че винаги стои на петна, защото, за да изглежда идеално трябва да се почисти с препарат и забърше със суха кърпа и съответно при следващия къпещ се не остава и помен от почистването Simple Smile Но ако няма да ти стои до душа, няма да имаш този проблем  Peace

# 4
  • Сoфия
Ние си купихме мебелите за баня от Икея, точно същата етажерка (първата), която ще е до душа и още други аксесоари, но за съжаление не сме ползвали банята още и не мога да споделя дали са качествени или не  newsm78

# 5
Ние имаме една ъглова, бяла етажерка. Гледам, че я няма вече в сайта. Еми за 9 месеца ръждяса! (там където е краят на "пръчицата" и се свързва с друга, дано разбрахте обяснението ми  Grinning)
Ръждяса още и четка за тоалетната чиния.
Скрит текст:
Shocked(краят на дръжката, в долната част, където се свързва с капака) Ужас!
Но при белите отчитам факта, че ръждясват там където няма боя или на разни "по-недостъпни местенца", където боята не е нанесена коректно.

# 6
моята етажерка е grundal , до душа е и постоянно е във вода . Наистина стои на петна от засъхналите капки,но няма корозия никаква...

# 7
У дома сме немаркови - моите етажерки са метални, турски, от магазин за домашни потреби купени преди 3 години. Ръжда имаше на 2-рата година и то на свръзките и малко отдолу. Постоянно се мокри особено едната, защото ми е баш до душа и пръска, чак полива. Лично аз веднъж махнах каквото съм сложила отгоре и минах с ръждопреобразувател. Слагала ли съм боя отгоре (май) не помня точно.
Не мога да ги попивам пречка по пречка след душ, защото освен метала, мокри са и нещата, които съм подредила на етажерките - става дълга и широка.

# 8
Метал имам в баня, която почти не ползвам като баня. Няма ръжда в момента, но е покрито със засъхнал и слепнат бял прашец, който не знам от какво е. Става дума за държач за тоал.хартия, две закачалки и едно рафтче 20х10 см за пастата за зъби, закачат се за гладка повърхност с вакуумен винт. Купих ги преди половин година... Всъщност, първия месец се къпех в банята, но спрях да я ползвам, защото прелива (ако видя майстора, нз какво ще му се случи  #Cussing out ).
Мислила ли си за плексиглас?

П.П. Нещо от този сорт е моето, но с по-плитка кошница и е точно там, където закачам душа, за да не се мокри.

# 9
  • София
Всичко имам чувството, че ръждясва  Tired
Сега се чудя как да си оправя лампичките на огледалото, цялата планка на която са закрепени към огледалото е в ръжда  ooooh! Заради тях няма да сменям цял шкаф и огледало  Crossing Arms
Май само със стъклените рафтчета от този тип засега нямам проблем

Толкова ли не могат да направят нещо устойчиво на влага и препарати или очакват да правим ремонт на баните си всяка година  newsm78

# 10
...
Мислила ли си за плексиглас?../

Не съм виждала май. Но съм имала стъклени подобни като на InaD и ръждясаха държачите. Което и при плексигласовите ще го има като проблем  newsm78 май някой хвалеше неръждаеми, но ще ми излезе колкото 3 етажерки от тези на Икея  Laughing

# 11
Питай във фирма, която изработва душкабини от плексигласови плоскости. Тези плоскости пак с нещо се захващат, ако някой си е правил такава кабина, да каже за колко време ръждясват държачите. Обаче не съм убедена, че фирмите работят с толкова малки размери.
Друг вариант е рафт за врата, но вратата трябва да се отваря навътре към банята и по възможност да не е ПВЦ и алуминий, ръбовете им са тесни и ще трака при всяко отваряне.

# 12
Аз търся дървени (имитиращи дърво) аксесоари. Някой може ли да даде идея за магазин?

# 13
Питай във фирма, която изработва душкабини от плексигласови плоскости. Тези плоскости пак с нещо се захващат, ако някой си е правил такава кабина, да каже за колко време ръждясват държачите. Обаче не съм убедена, че фирмите работят с толкова малки размери.
Друг вариант е рафт за врата, но вратата трябва да се отваря навътре към банята и по възможност да не е ПВЦ и алуминий, ръбовете им са тесни и ще трака при всяко отваряне.

Вратата е доста далеч от душа, няма как да притичваме за шампоана Simple Smile
Иначе ако е за плексиглас - имам 4-5 стъклени, които си седят в шкафа, те са си ок, няма нужда от нови, но държачите са колкото цялата на Икея, затова не виждам смисъл...

# 14
  • София
Имам закачалки от серията GRINDTAL, които са вътре в душ-кабината и за 4 години нямат никаква ръжда. Обаче закачалката за тоалетна хартия се счупи на заварката Confused, явно там им е слабото място.

Относно държачите за стъклените етажерки - иноксовите са скъпички, да. Но така е с всичко по-качествено. Правихме една външна табела с такива държачи и вече 7-ма година не е мръднала.

Общи условия

Активация на акаунт