Детската градина- всичко, което ни вълнува-12

• 43 204
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Моя говори от яслата.На 2г с дълги изречения.И няколко пъти ,казах какво е разказал в къщи и бяха внимателни.В градината прилагат похвати върху психиката и още по трудно да разбереш проблема.Моя не харесва градината заради заповедната форма на изразяване за да направят нещо.Казват им,че има камери и госпожите ги виждат навсякъде,който не спи няма да дойдат да го вземат..Хич не е нужно да ги удрят.

# 121
Мдам, емпатията е в обратнопропорционална зависимост от стажа на педагога явно.

Да кажа, че не се карам, е лъжа. Карам се. Но пък никой не иска да си тръгва следобед и се държат за крака ми като ясленчата за майка си.  Mr. Green

# 122
При нас мина тържеството. Всички родители много се разчустваха. Беше чудесно. Като за 1-ва група се представиха идеално. Много, много труд е хвърле в подготовката му!!!   bouquet

# 123
Я кажи сега, Натали, сама ли отиде, или помъкна родата  Mr. Green
Честно, не ви разбирам понякога - лели, стринки, дружки - разбира се, че са не на място на тържеството, но бащата и евентуално една баба не виждам с какво толкова ви пречат  Rolling Eyes Ние сме ходили само с ММ (е, мне на 8-момартенско тържество), но и на него му е същия кеф, като на мен, така, че няма да теглим чоп кой да иде и кой да остане вкъщи, че да не дразним  Laughing
Тъпо ми е родата да ме ръчкат в ребрата и да ми припадат,колко ни е хубаво детето.
Днес една работничка станала баба преди 40дни ми каза,че бебето прилича на нея.
[/b]

И кое е странното  newsm78 Аз още в първите минути като си видях детето, все едно свекър си гледах - беше му одрала кожата и така беше до към 2 год. й възраст. Та не разбирам кое ти е чудно толкова  Rolling Eyes
А за останалото, което пишеш - нямайки само и конкретно теб предвид - вие и сами си се хвалите колко ви е умно и единствено гарджето, та пак не виждам какво те притеснява, че и бабите ще го коментират това  Joy

# 124
  • Burgas
На мен не ми хареса,че нямаше как да ги снимаме,защото те бяха в залата за игри,а ние в спалните,а на прозорците имаше пердета,за да не ни виждат те,а само ние тях.Не видях и някоя от учителките или лелите да ги снима.

За подобно нещо чувам за първи път... децата да не виждат родителите....или после се показвате да ги изненадате newsm78
 Моето дете  е вече голямо, бях запазила много хубави спомени от детската градина до скоро докато не ми се наложи да погледна нещата в детските градини от вътре. Направо съм в шок, оставам на страна големите групи и това че децата се гледат като "чужди", обсъждането на родителите, крясъците и др. страх ме е да кажа  другите изпълнения, иначе  сутрин и вечер всички са любезни...Но когато се сетя как се радвах на тържествата, сега ми се реве. Репетициите са си живо японско каляване, ама няма "пиша ми се", "жаден съм", ама няма- няма да танцуваш, няма да пееш ли... #Crazy Най- накрая и намерих отговор на въпроса кой е този " педагогически " подход с който 25 деца стоят и мълчат- страх. Както и защо боледуват- студ от 12 до 16ч..пък и  над 20 деца да си мият ръцете повече от веднъж на ден си е живо предизвикателство....
Ако е така, самите деца ще си кажат. Поне 3-4 група със сигурност.
Може би ти си попаднала в такава среда, не говори за всички градини, общо, не си мисли, че щом в тази градина е така, навсякъде е така. При нас децата се отглеждат с много любов, естествено, че сме строги когато трябва, все пак най важното е да се опази живота и здравето на децата. Децата много ни обичат (виждам любовта в очите им, не виждам страх) с родителите сме в много добри отношения, но винаги има изключения, такива, които пишат разни глупости по форумите, настройват другите родители против персонала, говорят неща, които не са видели, а чули от някой, легенди, които се носят от години. Трябва да има уважение, а то се чете в очите на хората, ако го няма работата не върви, нито родителя е спокоен, нито учителите работят спокойно.

# 125
Я кажи сега, Натали, сама ли отиде, или помъкна родата  Mr. Green
Честно, не ви разбирам понякога - лели, стринки, дружки - разбира се, че са не на място на тържеството, но бащата и евентуално една баба не виждам с какво толкова ви пречат  Rolling Eyes Ние сме ходили само с ММ (е, мне на 8-момартенско тържество), но и на него му е същия кеф, като на мен, така, че няма да теглим чоп кой да иде и кой да остане вкъщи, че да не дразним  Laughing
Тъпо ми е родата да ме ръчкат в ребрата и да ми припадат,колко ни е хубаво детето.
Днес една работничка станала баба преди 40дни ми каза,че бебето прилича на нея.
[/b]

И кое е странното  newsm78 Аз още в първите минути като си видях детето, все едно свекър си гледах - беше му одрала кожата и така беше до към 2 год. й възраст. Та не разбирам кое ти е чудно толкова  Rolling Eyes
А за останалото, което пишеш - нямайки само и конкретно теб предвид - вие и сами си се хвалите колко ви е умно и единствено гарджето, та пак не виждам какво те притеснява, че и бабите ще го коментират това  Joy
Смешно ми е и тъпо баби да ми разправят,че внуците приличат на тях.Дори и да е вярно.Те са най хубави и природата добре,че не е сбъркала бебето да прилича на майка си и баща си.
Именно защото аз достатъчно си викам,колко ми е хубаво детето и не ми трябва подкрепление.Че и да ми викат през пет минути ”Виж,виж,аууу много е хубав мааа”

# 126
Деси, сори за отклонението, но наистина ли ти говорят на "ма"  Laughing Ужас  Sick

# 127
  • Burgas
За тържествата най-гадно е когато се правят в занималнята(когато няма зала или физкултурен салон) И за това без да се казва на родителите, те трябва да се досетят, че мястото е ограничено и няма мн място и всеки иска да си види детето и за да има място за всички най-много по двама от семейство.

Миналата година за празника на мама на мойта дъщеря бяха се наредили на 1я ред баби, лели, дядовци а майките стояхме отзад прави, децата се оглеждат всеки иска да види мама, а те бабите на 1я ред наредени. Хайде дошли, разбирам ги искат да си видят внуците ама поне да изчакат да седнат майките и после да влязат, тържеството е за мама, не за баба.

# 128
  • Варна
Чета ви и все повече се убеждавам, че сме се събрали най-невъзпитаните родители в групата на малката щерка. И махахме, и съвети се даваха, и деца се викаха да се запасват, че и родата си бяха довели хората. Умилявахме се, ахкахме, охкахме, бяхме очаровани колко са прекрасни децата ни. Не само моето, всички. Въобще за мен поне това е един много ценен и изпълнен с емоции ден. Да видиш колко е пораснало детето ти и как пее, танцува, казва думичките си, за които е положило толкова старание да научи. Има време и място да сме стриктни и праволинейни, но по мое мнение тържеството в детската градина не е това място. Особено първото такова в първа група.

# 129
  • shumen
Деси,много е грозно да ти говорят на "ма".Според мен това си е липса на култура.
Аник,нашето не беше в занималнята,но пак беше тясно.Ние бяхме в спалните,а децата бяха в стаята за игра.Само като видях къде спят тези деца ми стана ясно защо са болни и спят по памперси и потници.Е,ами то леглата наблъскани едно до друго в една малка стаичка и това за 13 деца.

# 130
Деси, сори за отклонението, но наистина ли ти говорят на "ма"  Laughing Ужас  Sick
Да.И ако чуеш как го влачи срам ме хваща от хората отстрани.В яслата и първата година в градината идва.И заради подобните и изцепки на сравнително висок глас се отказах.Пък и я замолих да стои отзад.Зад родителите,защото все пак е баба ,а майките са с предимство и пак се буташе ,че не виждала.Този тип роднини не са ми приятни.

# 131
  • Burgas
Естествено, че ще се радвате и ще махате, мойто ми маха и целувка ми праща, толкова са щастливи, но всяко дете иска да види мама, не му е толкова до родата и ако от едно семейство дойдат 5 човека и от друго толкова и се настанят най отпред, мойто дете как ще ме види и ще ми махне, малко е кофти, за това пак казвам трябва да се мисли и за другите, не само ние да сме добре.

При нас спалните са доста големи, но и имаме по 25-30 легла в зависимост от децата. И не всички деца са постоянно болни  Peace В момента съм в 1ва група има деца и то не 1-2, а около 10-12 деца, които почти не отсъства, не се разболяват, а и да се разболеят за 2 дни се оправят, но има и деца, които почти не идват, все са болни.

# 132
Аз пък помолих родителите да не махат на децата си, да не им говорят, да не ги викат при тях, ако и диадемата да е застанала не както на мама й се иска. Нито се стремя към перфектни тържества, нито към казармен режим, а само да има прилично проведено такова.

# 133
  • Burgas
Ние им обясняваме, че в началото на тържеството като дойде мама отдалеч ще й помахаме и няма да ходим при нея, защото сега са артисти и трябва добре да се представят, но са малки в 1ва група и ще е трудно, дано да не плачат  Praynig

# 134
  • shumen
На нас също ни помолиха да не махаме на децата,да не им говорим и да внимаване да не ни видят зад завесата.Не,че едно момиченце не видя мама и тати и не се разплака,но и без това не може.Госпожите и лелките не можаха да го успокоят и го изпратиха при родителите му.

Общи условия

Активация на акаунт