Детската градина- всичко, което ни вълнува-12

• 43 207
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Mediterraneo
Е, айде сега, дразнело ви присъствието на татковци и родата. Всеки иска да се порадва на детето си! Ако на вас ви каже някой да не присъствате, защото му пречите на тържеството, дали ще отидете или не?!?!

При положение, че ситуацията се развива в групата, където мястото наистина е оскъдно, само децата са 25, като сложиш 4 възпитатели и директор, нормално е да ме дразни подобен неоправдан наплив. Моето гардже е най- хубаво, разбира се, но при наличието на всякакви модерни техники, цялата рода може да види изпълнението на свидното чедо малко по- късно. Ама мама, двете баби, някоя леля, стринка и вуйна, че и дядо и татко... извинявайте, смешно е!
И не се умира, ако пропуснеш детско тържество. Неприятно е леко, но се преживява. Разбира се, не казвам, че не трябва изобщо да липсва, но по един представител на рода е съвсем достатъчен. Според мен.

# 106
Щом така мислиш, ходи сама!
Не смятам да лишавам нито себе си, нито мъжа си от тържеството, понеже някой си не му харесва!
Едва ли от снимките ще придобиеш реална представа, както наживо.

# 107
  • Mediterraneo
не виждам за какво спорим изобщо, аз така или иначе си ходя сама  Laughing Мъжът ми никога не е припадал по изявите на децата, радва се на снимките и най- вече е съобразителен. С гореизложеното от мен  Laughing

# 108
В момента подготвям второ тържество с почти 30 деца. Отделно учим. Мъка. Голяма при това.
Съответно и репликите са дадени да се затвърдят у дома. От целия процес, свързан с обслужването, обгрижването, обучението на децата това да се подготви тържество е най-трудоемкото и мноого често и най-благодарното.

Един съвет от мен: да, съобразявайте бройката присъстващи с обема на мястото, в което се провежда тържеството, но друго ви съветвам- не помахвайте на децата си, не им говорете, не им давайте съвети по време събитието. И най-вече не очаквайте чудеса, особено в първа и втора градински групи.

# 109
И аз ходя сама,ако ще на Шуменското плато да го правят.
Тъпо ми е родата да ме ръчкат в ребрата и да ми припадат,колко ни е хубаво детето.
Днес една работничка станала баба преди 40дни ми каза,че бебето прилича на нея.

# 110
  • shumen
Нашето тържество мина днеска.Аз рискувах и заведох детето,но не съжалявам.Децата се представиха добре и си казаха стихчета и пяха песнички и то доста добре нищо,че са още в яслена група.Моето в нас не искаше да казва стихчето,но там ме изненада и си го каза.На мен не ми хареса,че нямаше как да ги снимаме,защото те бяха в залата за игри,а ние в спалните,а на прозорците имаше пердета,за да не ни виждат те,а само ние тях.Не видях и някоя от учителките или лелите да ги снима.
За ходенето и аз ходя сама.При нас имаше на едно детенце се беше помъкнала половината рода-мама,баба,че и лелята.Имаше също и едно момиченце което се разплака като видя родителите си и не можаха да го успокоят.

# 111
На мен не ми хареса,че нямаше как да ги снимаме,защото те бяха в залата за игри,а ние в спалните,а на прозорците имаше пердета,за да не ни виждат те,а само ние тях.Не видях и някоя от учителките или лелите да ги снима.

За подобно нещо чувам за първи път... децата да не виждат родителите....или после се показвате да ги изненадате newsm78
 Моето дете  е вече голямо, бях запазила много хубави спомени от детската градина до скоро докато не ми се наложи да погледна нещата в детските градини от вътре. Направо съм в шок, оставам на страна големите групи и това че децата се гледат като "чужди", обсъждането на родителите, крясъците и др. страх ме е да кажа  другите изпълнения, иначе  сутрин и вечер всички са любезни...Но когато се сетя как се радвах на тържествата, сега ми се реве. Репетициите са си живо японско каляване, ама няма "пиша ми се", "жаден съм", ама няма- няма да танцуваш, няма да пееш ли... #Crazy Най- накрая и намерих отговор на въпроса кой е този " педагогически " подход с който 25 деца стоят и мълчат- страх. Както и защо боледуват- студ от 12 до 16ч..пък и  над 20 деца да си мият ръцете повече от веднъж на ден си е живо предизвикателство....

# 112
  • shumen
Ясмина,след като свърши тържеството се показахме да ги изненадаме.Нашите са още в ясла и затова.

# 113
  • Mediterraneo
На мен не ми хареса,че нямаше как да ги снимаме,защото те бяха в залата за игри,а ние в спалните,а на прозорците имаше пердета,за да не ни виждат те,а само ние тях.Не видях и някоя от учителките или лелите да ги снима.

За подобно нещо чувам за първи път... децата да не виждат родителите....или после се показвате да ги изненадате newsm78

Присъствала съм на такива тържества в яслата обаче. За да не се притесняват децата, нас ни скриха точно зад стъклена стена с пердета  Laughing

# 114
  • Burgas
Здравей те! Записвам се да следя, интересна тема!

# 115
Психолога в градината безплатен ли е?
Мерси.

данаека- вие в коя градина стее? Нали беше от Търново, не се бъркам. newsm78

# 116
  • Burgas
Психолога в градината безплатен ли е?
Мерси.

данаека- вие в коя градина стее? Нали беше от Търново, не се бъркам. newsm78
Психолога ако си е назначен в градината на работа е безплатен, може да се посещава и от родители, може да се водят и децата, но винаги първо среща с родителя.

# 117
Да, аник79, назначен си е. Другата седмица ще ходя, но забравих да питам как е. Разбрах.
 Hug

# 118
  • shumen
Дари П,от 6 месеца не сме в Търново,т.к.се разделихме с ММ.Там бяхме записани в ОДЗ Рада Войвода,но както казах по стечение на обстоятелствата се преместихме в Шумен и сме записани и ходим тука в детска ясла Радост.
Тарти,точно така беше и при нас.Децата бяха в стаята за игра,а ние в спалните и ги гледахме зад стъклена врата със спуснати пердета.

# 119
  • София

Моето дете  е вече голямо, бях запазила много хубави спомени от детската градина до скоро докато не ми се наложи да погледна нещата в детските градини от вътре. Направо съм в шок, оставам на страна големите групи и това че децата се гледат като "чужди", обсъждането на родителите, крясъците и др. страх ме е да кажа  другите изпълнения, иначе  сутрин и вечер всички са любезни...Но когато се сетя как се радвах на тържествата, сега ми се реве. Репетициите са си живо японско каляване, ама няма "пиша ми се", "жаден съм", ама няма- няма да танцуваш, няма да пееш ли... #Crazy Най- накрая и намерих отговор на въпроса кой е този " педагогически " подход с който 25 деца стоят и мълчат- страх. Както и защо боледуват- студ от 12 до 16ч..пък и  над 20 деца да си мият ръцете повече от веднъж на ден си е живо предизвикателство....
Ако е така, самите деца ще си кажат. Поне 3-4 група със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт