Детската градина- всичко, което ни вълнува-12

• 43 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
не ззнам сега как е - откакто малката е в яслата, карантина в тяхната група е нямало Sad

По времето на баткото, неконтактно дете можеше да посещава карантинна група, след подписването на декларация за съгласие от родителите (и двамата)

# 676
  • София
При нас също не връщат. Ако детето не е било контактно, предупреждават родителите и те си преценяват дали да го оставят на градина или не.

# 677
В тези ситуации единствено се иска родителят да си поеме отговорност дато им подпише декларация, че са съгласни да посещава градината.
В понеделник дъщеричката ти не е била в контакт с болестта, Жасмин. Децата били в групата във вторник и сряда са контактни, като тези от вторник е съвсем малко вероятно да пипнат нещо.

# 678
  • сред маслини и портокалов цвят
Инкубационният период не е ли 21 дена при варицелата? Преди да се появят симптомите нали пак са заразни децата, или пък не?
От началото на годината са все някакви карантини, дъщеря ми така и не я пипна тая варицела, а и на мен ми се искаше да я изкара. Бих подписала декларация, но не ми предложиха такъв вариант.
А иначе и преди са връщали деца, не е новост това в градината.
Звънях на сестрата, никой не ми вдигна. Засега намерих кой да я гледа, но карантината е до 20.06. Ако още някое дете се разболее междувременно май дребната ще се окаже вече във ваканция(юли и август заявихме, че няма да ходи)

# 679
Април месец моето като го заведох на градина след две-три седмици отсъствие се случи така,че бяха под карантина тяхната група и ми казаха,че имам два варианта за избор-задържам си го вкъщи или остава,но в друга група,където няма Варицела и децата не са контактни...Не са ми предлагали да подписвам декларация за съгласие и да го оставя при контактните като опция...

# 680
  • София
Напълно възможно е да е било контактно детето от понеделник при карантина от четвъртък. 3-4 дни преди първата пъпка ставаш заразен, ако помня добре. След завяхването на последната пъпка се счита, че не си заразен. Иначе карантината е 21 дни от първата пъпка.

# 681
  • сред маслини и портокалов цвят
Говори междувременно с директорката, тя каза, че броят 2 дни преди карантината, т.е. в понеделник се води неконтактна, ако беше ходила и вторник-тогава щеше да е контактна.
Няма опция да я оставя в същата група, в другите пък има скарлатина.
Оставя ми да се моля тази седмица друго дете да не се разболее и да я вземат другата седмица.

# 682
В това топло време, ако някой спазва толкова стриктно карантините, децата не трябва да имат грам допирни точки и да не си показват нослетата навън по цял ден. При такъв избор няма голям избор. В случая наистина е най-добре детето да бъде оставено извън градината. Поне ако ставаше въпрос за моето дете в аналогична ситуация.  Peace

# 683
  • shumen
Ами сега,е много права.Сега никои не спазва карантините.Моя сега е с конюктевит и ако трябва да съм стриктна ще си стои в нас.Аз обаче го изкарвам и гледам да не го събирам със други деца,за да не ги зарази.

# 684
  • София
"Карантина" през деня в градината, да кажем, а после? Колко родители си изолират тотално детето с месеци от околния свят само защото е контактно (защото понякога с много малки прекъсвания докато се източат всички минава доста много време)? Това си е абсурдно и на практика е невъзможно... За болно е ясно (и пак много хора не го спазват и за болни деца, което вече не е добре). В нашата градина спряха безумната практика варицелните групи да стоят затворници по цял ден. Те навън и без това си седят по каретата и не се мешат групите.

# 685
Ами сега,е много права.Сега никои не спазва карантините.Моя сега е с конюктевит и ако трябва да съм стриктна ще си стои в нас.Аз обаче го изкарвам и гледам да не го събирам със други деца,за да не ги зарази.

В петък на площадката имаше едно момиченце,което по принцип рядко идва,но май само като е болно го води майката там....е,оказа се,че имало конюктевит  Confused Даже не ни е предупреждавала,че е болно детето,пързаляха се един след друг с моето и още няколко деца,а въпросното момиченце беше мноого кисело,едно войнствено-ами като не му е добре защо не си го държи вкъщи,не разбирам какъв е зора да е навън....то хубаво да е на въздух,ама да го хване за ръчичка и да го разходи.Защо трябва да го събира с други деца като и то не се чувства добре  ooooh!

# 686
  • Пловдив
Абе с болно дете вкъщи, което се чувства ОК и аз не стоя Simple Smile
НО - не го и събирам с други деца - отиваме или при баба им и от там - на разходка, или някъде, където няма никой Simple Smile

# 687
  • shumen
Яни,така е.Явно и при нас е имало някакво такова или пък в яслата е имало някои болен и моя два дена ходи и пак си го е лепнал.Писнало ми е от такива майки дето не им пука,че ще заразят още сума и деца.

# 688
А колко ли хора не знаят, че децата им носители на някакъв вирус, който ей в този момент пръскат на воля.

# 689
А колко ли хора не знаят, че децата им носители на някакъв вирус, който ей в този момент пръскат на воля.

Това е така  Peace На същото мнение съм!
Но да знаеш и видимо детето ти да е болно и да не се чувства добре,а да го водиш сред други деца е малко безотговорно и непукистко  Rolling Eyes За такъв случай говорех аз....

Иначе и аз съм съгласна за децата,които в градината са под карантина,че няма как да ги държиш с месеци у дома само защото са контактни....че то и в хипермаркета може да лепне нещо детето като го возя в количката примерно и преди това някой заразен е държал същата тази количка.Винаги има потенциален риск!

Общи условия

Активация на акаунт