ЕЛП 46 - ароматна

• 22 562
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София
тва Роза... тва ИрПуц... тва бирите...

# 91
  • Пазете Гор
Значи сте пили бири? Това е добре, а ще бъде великолепно, когато го направим заедно.

"Левиафан" - визуално прецизен, а светът на предметите му ми напомня един сравнителмо стар, пак руски, и пак така тъжен филм. Тъжен с оная наблюдателна, всевиждаща, тиха, съвсем руска чеховска тъга. Ване, ти си авторитет в кинаджийската тема (а там само се излагам) - намери начин да им напомниш.

Имам колебание

Скрит текст:
Изяждам се отвътре, мислейки правилно ли е да гледам филма безплатно в Интернет. Както мъдро отбелязва Марк Солонин  - "Процесс понятен: зачем покупать бумажную книгу, если есть Интернет? Результат также легко предсказуем. Как учил нас тов. Сталин, "честный человек всегда нуждается в деньгах, если человеку деньги не нужны, то это шпион". Перестав платить за книги, вы, дорогие читатели, в конечном итоге останетесь с творениями тех авторов, кому гонорары не нужны, с мединскими и стариковыми."

За ники и другите не руско- четящи: Та гледайки и четейки безплатно, дали не подпомагаме оня тип "творци", чието финансиране не зависи от продажбите на бълвочите книгите им? Например книгите на Христо Ковачки, Митьо aka Гестапото и развъдилите се агитпропчици - техните не се нуждаят от продажби, нали така. Хонорарите им са от друго. А по този начин ще останат само те.

Имам молба -аз не съм съвсем английско четящ - чета с усилия. Моля за леко разяснение при някои линкове, моля!

Скрит текст:
Между другото, дълбоко уважаемият от мен Солонин е написал и малко за филма. Той не е кинаджия, нито критик, другаде е силата му, но е наблюдателен за четирима.

Вече е пролет. Домашните бръмбари засега зимуват успешно. Днеска излезли на разходка - да се изакат (без да летят - не могат) и да видят кое докъде е със зимата. Аз мия и складирам буркани и пресмятам инвестиции. Инвеститорът аз. Мамка му - с какво ги лепят тия етикети?

# 92
Кои линкове, Куркума?

# 93
  • Пазете Гор
Никой конкретно от пусканите когато и да е назад, Ники - прочел съм ги . Работата е там, че да ги разбера, полагам египетски усилия да ги сричам, без да съм сигурен, че съм разбрал най-важното. Мисълта ми беше, че ако е нещо тънко  в езика - не бих го схванал, както и не бих имал сили да дочета ако е много дълго. Това е мой проблем, разбира се, не на слагащия линка, или цитата, или лафа, или там каквото. За съжаление, езиковото ми образование, както и всичкото ми образование впрочем, има твърде случаен, извънсистемен и непоследователен характер. Както и да е - това е дреболия, не е важно.

# 94
Аз питам, защото не е проблем веднага да помогна с конкретен. Досега не съм слагала пояснения, защото мислех, че всички четат всичко еднакво лесно и ще е обида да слагам. Аз пък не мога да се оправя с руския, но никога не ме е било срам да си поискам помощ и винаги ми я давате.  Grinning

# 95
  • Пазете Гор
И мен не ме е срам, просто късно си дадох сметка, че може би изпускам важни неща, не познавайки езика съвсем добре.

Мисля така донякъде защото при руските неща половината е текстът, но другата, по-важна винаги е контекстът. Дано и тая важна част успяваме да ти предадем някак , Ники. Именно от това са ми притесненията, четейки английски - да не опущя тънкия момент. Разчитам на теб  - и ставаш мой личен разяснител - ако не схвана нещо някога, да те питам.

Не бях пил бира мое би над десет дни. Сипах в себе си двечки преди малко, бързо, все едно в мивката ги сипах. Зажаднял бях.

Един приятел разправя, че хубавата бира се разпознавала по това, че има станиолче на гърлото. Позволявам си да го поправя, по-скоро - да го уточня:

При равни други условия изберете оназ, връз чието гърло и капачка има станиолче.

Човешкото познание е неизбродимо, нали!

# 96
  • София
мъка, мъка, мъка...  Tired
(само така прелитам да се оплача)

# 97
  • София
Ване, гушк!  Hug

# 98
  • Пазете Гор
Никакво униние, Ване!

# 99
Ване   Hug Hug Hug

За разведряване (първият)  Laughing

# 100
  • Пазете Гор
Нещата се объркват понякога с тройните желания.
Скрит текст:
Чекист должен иметь холодный ум, чистые руки и горячее сердце.

А почему-то имели чистый  ум, горячие руки и холодное сердце*

# 101
Първият от пост 470  Laughing , нямах предвид най-горния в страницата.

Куркума, руският контекст по някаква причина досега не се е оказвал проблем. Искам да кажа, разбрах ти вица с все контекста.  Laughing

# 102
Харрресва ми този съдия! И присъдите ми харесват. На дамата с котенцата е дал доста обширен подбор от варианти, което също е чудесно. Изобщо -- много одобрявам подхода и човека. Много симпатичен чичко изглежда. Даже разрових за още матрял.

A woman who was convicted of stealing from a church was ordered to spell out the sentence "I stole coins from this church" entirely in coins and apologize to each worshipper as they enter the church.  hahaha

A man caught with a loaded gun was sent to a morgue to see corpses.

Three men soliciting sex were ordered to wear chicken suits holding signs that read "No Chicken Ranch in Painesville".  Sunglasses

# 103
  • Пазете Гор
Моля да ме простите, мили мои, аз ви прощавам, не че е имало какво, де.

# 104
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
простено да ти е Куркума (Simple Smile не че има за какво)  Hug
Прошка моля от всички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт