С какво ви дразнят мъжете?

• 235 066
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 1 140
Не мога да разбера защо мислите ,че сме спали като сме си търсили мъж, когато съм сигурна ,че всеки е откривал в половинката си недостатъци ,които не са му правили впечатление в самото начало. Ето при мен нещата бяха с много положителна нагласа спрямо връзката ни до момента ,когато не се появи първото дете.... Повечето дами сигурно са усетили като мен ,че с раждането винаги нещата се променят и половинката им въпреки огромното желание да стане родител за съжаление не може да се лиши от живота ,който е водил до сега (излизания,купони,риболов с преспиване на язовира и т.н. ). Винаги се намират "добронамерени " приятели ергени,които да го поощряват да излизат и да му правят забележки,че виж сега като имаш дете жената да си стои вкъщи с него ,а ти си свободен да си правиш всичко и да се прибираш ,когато искаш.....ето по този начин предполагам не съм единствената,на която се е случвало подобно нещо отношенията започват да се влошават и насаждането да бъде егоист от страни има ефект в него повече отколкото да бъде съпричастен с нас. Но......всичко преминава и както са казали хората колелото се завърта като всички тези "приятели"се изпоженват и всеки се е мушнал под чехъла на съпругата си и кротува, а моя стои и не вярва как тези "купонджии",които са го убеждавали ,че е луд да си стои вкъщи сега правят точно обратното. Преди да станем двойка бяхме приятели и винаги ме е радвало ,че е  помагал на другите (особено ако си закъсал на пътя с колата или си зле и е нужно да те заведе до болница), но с времето и всичко случващо се около нас моят човек се промени повече към това да си угажда сам на себе си,което си е наистина дразнещо и определено си е свързано с темата : С какво ви дразнят мъжете? Искам да поздравя автора на тази тема,която е доста наболяла при жените независимо дали техният мъж стои и гледа мачове,играе на лаптопа или излиза с приятели без да ги вземе с него....Еми при мен криво ляво ще се оправяме и се надявам,че всеки в моето положение ще разсъди по трезво,тъй като една раздяла не води до нищо добро освен ако не е имало домашно насилие разбира се.... Отново искам да благодаря на всички ,които писахте по моят въпрос и се надявам да подкрепите със съвети другите след мен,които ще пишат по темата. Желая на всички ви повече спокойствие и хубав ден Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 141
Е хайде сега разглезена работа. Означава ли това, че след като се появи дете, мъжа трябва да спре всичко, излизане с приятели, риболов, спорт и т.н. От работа вкъщи и от вкъщи на работа. Само това без да мърда на никъде, защото има дете? Точно така го изкарваш.
В нормалното семейство и мъжа и жената имат нужда от разпускане, излизане с приятели или приятелки и т.н. За това сте семейство, излизате с приятелки, той гледа детето, иска да отиде за риба с приятели, ти го гледаш.

# 1 142
Абе не съм съгласна, че единствената легитимна причина за раздяла е домашното насилие, глупости са това. Иначе нямаше да има разводи заради непримирими различия. Ама щом ти се търпи=търпи.
DonJon съгласна съм с теб, ама в случая май само мъжа й разпуска пък на нея не  й се полага

# 1 143
Въпроса е, дали си е поискала или само мърмори, че той разпуска и завижда сега Simple Smile
Ако не и се мърда от вкъщи, не е мъжа виновен.

# 1 144
Не знам за вашето ежедневие, но повечето хора с деца нямат време за нищо, включително да си видят очите. Затова единственият вариант е да се съчетаят нещата, примерно семейни излизания на бира с приятели.
А ако единият от тях е бил цял ден с детето, другият на секундата се прибира след като се освободи, за да поеме щафетата.

Това на теория, на практика се получава като при другото - мъжът има право да иде да се види с приятели, а правото на жената е да тича по градините да прибира децата, да се прибере да сготви, храни, изпере, изглади... Обратното много рядко, да не кажа никак. Ако някой случайно се навие да гледа децата, докато жена му е на кафе с приятелки след работа, то трябва да е сготвено предварително, той само да превози децата от точка А до точка Б. И да си гледа телевизия, докато те си играят. А на следващия ден всичко се е струпало двойно за правене.

Говоря за масовия случай, разбира се има и такива, които намират начин след като цял ден не са виждали семейството си да го включат в плановете си и да е лесно и приятно за всички.

Скрит текст:
Изпробвано и работещо - след работа прибиране вкъщи, душ и каквото има за оправяне, готвене и т.н. макс 30 мин. се свършва като двамата успоредно работят. И излизане на биричка с приятели в заведение с детски кът.

# 1 145
Въпроса е, дали си е поискала или само мърмори, че той разпуска и завижда сега Simple Smile
Ако не и се мърда от вкъщи, не е мъжа виновен.

Въпроса е,че тя сама върши всичко вкъщи вкл. отглеждането на децата,които забележи не ги направила сама, нали ? Докато любимия седи и си цъка на лаптопчето разните му там игрички и изобщо не зацепва какво се случва около него. Камо ли да му светне лампичката да помогне с нещо. Е.. освен , ако не е гладен и не си приготви нещо,защото ще умре от глад, ако изчака 10 мин. да стане вечерята baby_neutral . Тук изобщо не става въпрос за разпускане навън, с или без компания , а за ежедневно скатаване... Ми не - не е нормално и не бих търпяла такова отношение. Ама хора всякакви..

# 1 146
  • Добрич
Това не е само скатаване.
Това е пренебрежение към другия, демонстрация спрямо семейството-не ме интересува кога и какво ще ядете-аз съм гладен и ям. Такъв човек не би трябвало да създава семейство, не е съзрял за това.

# 1 147
Именно. Любопитно ми е, ако нещата стояха обратно - мъжът й след работа да поема изцяло децата, сам да готви, чисти, простира, глади и т.н., докато жена му не става от лаптопа, дали DonJon щеше да посъветва мъжа да не си и помисля да мърмори, а да я подкани да излезе на кръчма сама? Все пак да разпусне жената, че от лежане може да се схване...

# 1 148
Вие направо ме разбихте....Искам само да уточня ,че никога не съм го спирала да излиза някъде или с когото и да било и определено не завиждам, защото времето прекарано с децата докато са още малки ми е по ценно от някоя пияна мутра насреща ми в някой бар! Съжалявам,че сте ме разбрали погрешно по този въпрос,а относно домашното насилие само загатнах,че това би било една от многото причини да се разтрогне едно семейство и не е главната причина за това...все пак знаем ,че има и много жени ,които цял живот търпят побои и обиди нали?  Нека пак да се върнем на заглавието на темата: С какво ви дразнят мъжете? ... и да стигнем до там,че мен ме дразни,че работим и двамата по цял ден, връщаме се уморени по едно и също време , а той се изолира тотално....еми това ме дразни!!! Разбира се ,че има моменти ,когато и игрите му на лаптопа не го радват и започва да си играе с децата.

# 1 149
Струва ми се ,че се опитваш да го оправдаваш , но ти сама вярваш ли си ?
Задълженията към децата ,не трябва да са само, като му омръзне играта или няма какво да прави. А всекидневно да им отделя необходимото време за игри/възпитание и т.н.  newsm78
И двамата сте изморени, но той се изолира(почива), а ти продължаваш да вършиш работа - само дето е вкъщи ..  Stop

# 1 150
Kiara-D, всички те разбрахме, просто DonJon мисли като мъжа ти, че след работа жените трябва да си подхващат каквото има, а мъжете да си почиват. Не му се връзвай Peace

# 1 151
Съгласна съм,но не искам да изглежда ,че го оправдавам,а напротив. Ето снощи например отворих темата след като писах с вас тук за задълженията и отговорностите и как трябва и той да се включва все повече в тяхното възпитание и да се държи като възрастен...Еми някак си се вслуша в това ,което му говорех и се съгласи с доста от нещата, но все пак по някой въпроси беше истински инат. Днес обаче за съжаление малкото ми момченце е болничко и няма да мога да ви пиша повече за днес.
Иска ми се да разбера вас какво ви дразни във вашите половинки?

# 1 152
Е, бих се учудила, ако приеме всичко от раз Simple Smile нормално е като се обсъждат разни семейни неща да има диалог, понякога един няма да е съгласен с едно, друг път другия, ще се търси решение по средата или ще се направи за сметка на друго и т.н.

Иска ми се да разбера вас какво ви дразни във вашите половинки?
След сериозните неща, прочетени тук ме е срам да пиша, защото е маловажно.

Не знам аз ли дразня или той мен, но моят и неговият темперамент е като деня и нощта, той действа стегнато и бързо, аз баааавно и с изпиване на детайлите, тази различна скорост често води до "За къде си се разбързал", "Защо се мотаеш?"... Whistling

Дразни ме и че рядко се случва да яде нещо и да не му намери кусур. Без значение дали съм готвила аз, майка му, ресторант или др. човек. Също толкова критичен е даже и към сготвеното от него. Не отричам, че забележките му са верни, но пък не може човек все да разнищва така храната си.

Дразни ме и че когато детето е болно е кълбо от нерви, добре че не боледува често  Praynig

Бързо оздравяване на твоето дете!

DonJon, дори да е имало разминаване заради нещо неразбрано, подбирай думите си Peace
Извинявам се, ако не съм разбрала правилно, но наистина не разбрах въобще цялото ти включване. За какво споделяне говориш, когато става дума за двойка, в която мъжът казва:
...той направо остана в шок,а думите,които не мога да ги цитирам точно бяха "Жените могат повече неща от мъжете и децата са главната им грижа, не наша"...

Нито иска да излиза, нито да ходи някъде, нито тя да излиза с приятелки, а той да гледа деца. Иска да си лежи пред лаптопа и да не прави нищо.

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 13:32 от Не се сърди, човече

# 1 153
  • София
Ние сме съчетали всичко в едно - и излизането с децата, и бирата с приятели. Wink

Иначе и аз се дразня, че върша цялата домакинска работа /без готвенето/, а ММ хич не я оценява.

# 1 154
DonJon, дори да е имало разминаване заради нещо неразбрано, подбирай думите си Peace
Извинявам се, ако не съм разбрала правилно, но наистина не разбрах въобще цялото ти включване. За какво споделяне говориш, когато става дума за двойка, в която мъжът казва:
...той направо остана в шок,а думите,които не мога да ги цитирам точно бяха "Жените могат повече неща от мъжете и децата са главната им грижа, не наша"...

Нито иска да излиза, нито да ходи някъде, нито тя да излиза с приятелки, а той да гледа деца. Иска да си лежи пред лаптопа и да не прави нищо.

Не, не... ти заявяваш, че АЗ съм мислел като мъжа и, което е голямата глупост и ти го написах.
Аз те попитах дали си такава, а не съм те нарекъл такава, има разлика.

Той казва също и че този мъж се прибира и само пред лаптопа, а след това излизал постоянно по купони, риба с преспиване и т.н. Абсолютно преиначава нещата, даже не е постоянна в изказа си.

Общи условия

Активация на акаунт