Трудно проговаряне -тема 18

• 136 157
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
anbibian - няма проблем да прекъснете и 10 дена - споко:)

# 376
  • София
Някой давал ли е от тези водорасли на AQUASOURCE?
http://pomaga.com/aquasource-produkti/details/17/6/hrani-ot-akva … -nervnata-sistema
Синът ми е доста нервен от известно време и аз си мисля, че е от това че много се изморява. Така беше и миналото лято. Като започнат да ги извеждат навън и той физически се изморява. Нашата докторка (хомеопатична) ми го препоръча по този повод. Но като прочетох горния линк видях, че тези водорасли помагат за много неща и реших да Ви попитам.

# 377
Преди години давах течното водорасло с боровинки. Честно казано някаква осезаема разлика в поведението не видях. Изнервянето при преумора /особено при хиперактивност/ е неизбежно. Единствено осигуряването на почивка и разсейването от постоянното дивяне има ефект. При нас все още моментален успокояващ ефект дава единствено вземането на душ. Когато е преуморен или много изнервен/разстроен го оставям под душа във ваната да си шляпа на воля. Излиза прероден  Laughing
Бих ти препоръчала да даваш редовно витамин С /само не преди лягане, защото ободрява/. От известно време купувам на прах, който се разтваря във вода. Има ефект.
Бирената мая също много тача в периодите на голямо физическо натоварване, какъвто е летния сезон.

# 378
  • София
Преди години давах течното водорасло с боровинки. Честно казано някаква осезаема разлика в поведението не видях. Изнервянето при преумора /особено при хиперактивност/ е неизбежно. Единствено осигуряването на почивка и разсейването от постоянното дивяне има ефект. При нас все още моментален успокояващ ефект дава единствено вземането на душ. Когато е преуморен или много изнервен/разстроен го оставям под душа във ваната да си шляпа на воля. Излиза прероден  Laughing
Бих ти препоръчала да даваш редовно витамин С /само не преди лягане, защото ободрява/. От известно време купувам на прах, който се разтваря във вода. Има ефект.
Бирената мая също много тача в периодите на голямо физическо натоварване, какъвто е летния сезон.
Много благодаря за отговора. Това леко ме успокои, защото си мислех че си внушавам за преумората през летния сезон. Даже и на логопед не го водим от известно време, защото нямаше никакъв ефект - ние го водим сутрин, а той тогава е недоспал, сърдит и крив.
Даже си мислех и на градина да не ходи - поне за една седмица, за да си поспи. Но ще преценя дали да го направя, че бабите много го глезят и става съвсем зле.

# 379
След 8 терапии ви казвам почва да казва думи - пеперуди, музика, едно изречение изтръска днес на едно куче - Куче слизай долу, ще паднеш! Казва имена на кукли, на герои от филми и др.
Не знам съвпадение ли е или ефект, но ми е много болно че трябва да прекъснем.

Не, не е съвпадение  Peace и при нас е така - повече спонтанна реч!

# 380
Здравейте,

Можете ли да ми препоръчате барокамера в София? Какви са цените?

Благодаря предварително!

# 381
  • Най-сетне у дома
Здравейте,

Можете ли да ми препоръчате барокамера в София? Какви са цените?

Благодаря предварително!

Силно препоръчвам тази в НСА, Окси фор лайф.
Ако не бъркам, 40 лв. е в момента едно гмуркане. Само, че трябва да се звъни известно време преди планирания ви за влизане период, понеже са доста натоварени в момента.
Но да кажат и пациентите на други барокамери.

# 382
Да, 40 лв. е.
Ние приключихме по ред причини направихме 18 вместо 20 планирани с 3 дни прекъсване, между тях.
Дъщеря ми бърбори като за световно, тя и преди нон-стоп бърбореше, просто нищо не й се разбираше, сега почвам да я разбирам, трудно, но я разбирам, а също почна да повтаря много, като папагалче, катвото чуе го повтаря. Не знам барокамерата ли направи това чудо или е съвпадение, но определено е коренно различна след като почнахме да я водим там. Учителките в детската градина са изумени и логопеда й непрекъснато я хвали, напоследък.
Иначе спряхме всички добавки. Тя вече ги надушва в сока и не може да я измамя. Сок без лекарство пие, сок с Брейнбустър ми го връща и ми казва Мирише!
Като беше болна, вече бях почнала да кроя планове как ще направя панадола на желирани бонбони да й го пробутам  ooooh!

# 383
Здравейте! Нова съм, сега се записвам в темата. От Стара Загора съм и имам момче ма 2 г. и 10 мес., което не говори все още. След като педиатъра достатъчно дълго ни убеждава да не се притеснявам, че има време, вчера го заведох на преглед при невролог и логопед. Казаха ми да се запишем за обследване в клиниката по детска психиатрия "Свети Никола" и след това да се върна с резултатите, до тогава логопеда отказа да се занимава с детето. Искам да питам наистина ли е невъзможно да се започне работа с детето преди да са готови резултатите и задължително трябва да се изчакат.

# 384
  • София
Моето дете започна работа с логопед на 3г и 6м без никакво обследване от психолог и психиатър. Логопедката просто започна да работи върху всеки проблем поотделно и върху ограмотяването като цяло. Не е ставала дума за  връзка между посещения при логопед и обследване в Св. Никола.

Такова обследване направихме миналото лято преди тръгването в първи клас.

Преди това - март. 2014 правихме тестове амбулаторно (без постъпване в клиниката) при психолозите в Св. Наум. Платени са, не са по ЗК, получава се официално становище за развитието на детето с печат на клиниката.

За да няма недоразумения, не казвам, че трябва да чакате до 3г и 6м. Тръгвайте веднага на логопед, всяко обучение има значение и дава резултати рано или късно.

# 385
Благодаря за отговора! Ще търся друг логопед, моето желание е да започнем колкото е възможно по-скоро. Ако някой може да препоръча добър логопед в Стара Загора ще бъда безкрайно благодарна, защото от скоро живея тук и не съм много запозната.

# 386
И аз се навих за барокамерата, на други места цените са космически, така че ще опитам да запиша детето в Окси. Толкова нямам търпение да почне да говори осъзнато Tired

# 387
И ние събираме за барокамера, но края на октомври. Говори, ама пусто нищо не се разбира. Вече включи нови думички "аз", "виж","там"  Heart Eyes

# 388
Покрай неразбираемото говорене - вчера на детска площадка. На нейната възраст няма деца, приближава такова момиченце с баба си. Моята се спуска по пързалка, другото я пита - искаш ли да си играем. И моето щастливо, та щастливо - но, в момента, в който я чу как говори. А, ама тя защо така говори?, аз отговарям, толкова може. И - не не искам да си играя с теб, бабо, тя не може да говори. Моето момиче, как ли не и се моли, въртя около нея. Не се съгласи. Обясних причината доколко можех, но тя така и не разбра, защо другото момиченце не пожела да си поиграе с нея.
Много тъжно

# 389
До болка позната история Tired Идва наперена, с умни, игриви очи и изведнъж отваря устата и буквално буди шок и насмешка с бебешкото си каканижене Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт