Трудно проговаряне -тема 18

• 136 151
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ами и моя е така. В училище децата от групата все питаха защо говорел така.
По детските площадки все му дават по-малко години. А и на ръст е дребен.

# 391
И ние вече го имаме този проблем по площадките. Децата от нейната група в градината играят с нея, но непознатите деца като я чуят как говори я избягват.
Преди няколко дни две по-големи момчета започнаха да й се подиграват, опитваха се да имитират говорът й, тя обаче не се отказва говори им там нещо, реших да си я прибера.
Като отидох, момчетата ме попитаха на какъв език говори, корейски ли, викам не китайски, аз работя с китайци и покрай мен е научила китайски  Twisted Evil

# 392
Със сестра си се разбира чудесно /на 1 г. и 10 м./ и забелязах, че от нея учи нови думички- пари, виж, там, нани. Още не са ме питали, защо говори така, но има дечица, които му се присмиват, че не може да бяга. Започна да скача от ниски бордюри.
Идеи как да го науча да духа с уста? Пробвах с перце, със свирка, но изобщо не схваща какво да прави  Tired

# 393
На колко годинки е? Детето ми се научи в яслата, покрай колективните игри там и рождените дни. Въобще, моето дете се влияе положително от другите деца, с нас нервничи и демонстрира незаинтересованост.

# 394
На 3 г. и 7 м. е сина.
Вашите деца говорят и обясняват ли се сами на себе си? Нещо взех да се притеснява, че си говори сам.

# 395
На 3 г. и 7 м. е сина.
Вашите деца говорят и обясняват ли се сами на себе си? Нещо взех да се притеснява, че си говори сам.

Пробвай със сапунени балончета или с тези вятърните въртележки, по парковете ги продават. Ние духахме най напред една торта със свещички изкуствена, после балони, свирки и така.

И моята си говори сама, даже като си говори ме имитира - Аз не госпожа, аз съм мама и жестове вкарва  Laughing но повече говори на мен, аз обаче все още не разбирам всичко което ми казва.
Въпреки, че може да духа, не може да казва думи които започват със С и като се опитам да я накарам да каже ссссссссссс тя вместо да издуха навън, на вътре вдишва докато съска. Иначе когато С-то е в средата на думата го произнася правилно.
Друго което забелязах е че в началото много хубаво казваше куче и коте, как изведнъж станаха туче и тоте не разбрах  ooooh! иначе сегиз тогиз ми заявява Аз съм кака - на кого е кака също не рабзбрах  Laughing
Нашето обследване в св.Никола приключи. Общо взето изоставането било само в говора, малко в разбирането, проблемите били звукопроизносителни. Направили й някакъв невербален тест и заключението е, че умствената й възраст съответства на по-голямо дете. Може пък да си гледаме гений, знае ли се, тя сегиз-тогиз казва Аз съм гений, разбира се аз я подскукуросвам  Mr. Green

# 396
  • София
Моето момиче си говори само, на близо 8г е. По-скоро сама си разказва и повтаря дословно филмчета, които е гледала. По този начин понякога нарочно игнорира външния свят. Останалото и поведение е нормално. Според психоложката и трябва в такива случаи да се включвам и да завързвам разговор по темата, която я вълнува. Да задавам въпроси, така че тя да отговаря осъзнато, а не да рецитира филма механично. Понякога ми се получава, понякога се изморявам, но това са препоръките на специалиста - да се установи контакт с обратна връзка.

# 397
Играе куклен театър с куклите и играчките, сменя гласовете, но всичко това на бебешки разбира се. Какви добавки пият децата ви? Става дума за дечица без установена диагноза, на нашите епикризи пише Изоставане в психическото развитие, с около година е изоставането. Засега давам Ноотропил и Брейнбустър, но той свършва и мисля да започна с Омега, макар да казаха от наесен. Какво давате вие за допълнителна стимулация?

# 398
Моето момиче си говори само, на близо 8г е. По-скоро сама си разказва и повтаря дословно филмчета, които е гледала. По този начин понякога нарочно игнорира външния свят. Останалото и поведение е нормално. Според психоложката и трябва в такива случаи да се включвам и да завързвам разговор по темата, която я вълнува. Да задавам въпроси, така че тя да отговаря осъзнато, а не да рецитира филма механично. Понякога ми се получава, понякога се изморявам, но това са препоръките на специалиста - да се установи контакт с обратна връзка.
И аз бях така на 8 че и до 10 само че не ги преразказвах на глас а на ум, по късно почнах да ги записвам в тетратка и да се вкарвам и мен в историята и така до към 12 години, после почнах да пиша истории с други герои без мен вътре, на 13 спечелих литературен конкурс  Grinning Не мисля, че това което прави дъщеря ти е притеснително, не съм психолог, но все пак, ако на времето ме бяха водили, сигурно бая материал щяха да съберат психолозите от мен  Laughing
Като се научи да пише, а може би вече може, може да я стимулираш да пише филмчетата в тетрадка  Peace

Аз искам да ви попитам за разни образователни играчки на български, които могат да ни помогнат с числата и буквите и звуците. Имаме в къщи разни бебешки на Фишър прайс, тя като бебе въобще не се вълнуваше от тях, сега си играе, повтаря след всяка дума, повтаря цветовете, тананика песните, и се загледах в образователния таблет на Тинкъл Старс. Мисля, че имат и буквар, но го нямаше в магазина като ходих да ги разглеждам. Дали ще помогнат за научаване на буквите и числата  newsm78 Тя числата ги знае, но под ред, не ги разпознава написани, брои фигури в картинката до към 5 и после се обърква и ако са примерно 6 фигури тя продължава да брои до 10.

# 399
Моля , майките, които са използвали кислородната барокамера да пишат насила ли вкарват децата в барокамерата ,насила ли ги държават въпреки , че плачат и се дърпат първите дни?Няма ли да отключи още нещо това  насилствено държане в затворено пространство.? Дъщеря ми от понеделник ходят в Пазарджик в барокамерата на Г-н Кондев ,но до 3 ден влизаше поне , а днес даже не е пожелал в коридора да влезе.Всички ли така се противят, и дали насилственото държане не вреди? Благодаря Ви!

# 400
  • София
anbibian, благодаря за насърчителните думи. Аз мисля наесен най-после да я пусна на театрална школа, да реализиран театралните си наклонности. за писане - пише, но чак толкова много - не. Ще се изявява пред публика, само да доизглади говора.

# 401
Моля , майките, които са използвали кислородната барокамера да пишат насила ли вкарват децата в барокамерата ,насила ли ги държават въпреки , че плачат и се дърпат първите дни?Няма ли да отключи още нещо това  насилствено държане в затворено пространство.? Дъщеря ми от понеделник ходят в Пазарджик в барокамерата на Г-н Кондев ,но до 3 ден влизаше поне , а днес даже не е пожелал в коридора да влезе.Всички ли така се противят, и дали насилственото държане не вреди? Благодаря Ви!
Насилственото влизане, спорде мен, може само да утежни нещата  Sad
Ако прекалено много се дърпа, проверете ушите, може да я болят.

# 402
И моето дете си говори само... Rolling Eyes
Защо детето разговаря със себе си, когато е само
Цитат
Децата понякога говорят на себе си, когато са сами в леглото или по друго време. Оказва се, че тези монолози им помагат да осмислят деня и новите преживявания.
Децата с езикови затруднения са по-склонни да развият поведенчески проблеми, тъй като срещат повече затруднения и фрустрация.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 13:29 от n_alex76

# 403
Има ли майки ,които са водили децата си в барокамерата в Пазарджик и какво е тяхното мнение?

# 404
Славея, ако влиза на сила, как издържа в това затворено пространство един час? Ами някакъв стрес ако се  отключи?
Изглежда по-големите деца прекарват времето някак по-спокойно, имат повече занимания.
Не помня Вашият внук на колко години беше.

...
Някой давал ли е тези детски ензими с  аминокиселини?

http://apteka.framar.bg/30037862/%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B8-%D0%B1 … 5-%D0%BC%D0%B3-60

Общи условия

Активация на акаунт