Трудно проговаряне -тема 18

• 136 037
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Дъщеря ми започна да посочва с показалец на 2 и 2-3 месеца, но епизодично. И все пак вече беше разбрала жеста на посочване, преди това тя беше и много малка де, но команди свързани с движение изпълняваше, а предмети като че ли не рязпознаваше. Нареждала съм и топка, кукла и количка на масата и стоя на дивана при команда Дай ми куклата, тя подаваше първия предмет, който и падне в ръката. Разбираше Дай, не разбираше съществителното.
Чак към 2.6 започна да сочи постоянно и наистина не закъсняха и думите. В момента е като едно двегодишно в норма, по цял ден сочи и назовава предмети. Съвсем отскоро вече си иска разни неща.

# 631
Saule Благодаря за споделената информация, благодаря и на всички споделящи своя опит  Hug От написаното от теб, виждам, че и моето момче е с идентични проблеми. Надявам се малко по- малко и при нас нещата да се наредят. Пожелавам го и на всички пишещи тук  Praynig Hug

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 12:50 от йоко

# 632
Мили мами,,казаха ми за един логопед в нашето "село".Той работи с едни поостарели методи,но човека ми каза че сме имали лениво езиче.Това означава че не може добре да го върти...кара го да стои пред огледалото маца го с  кремче(течен шоколад или друго любимо) по нослето и го кара да се оближе пред огледалото,по бузките ,за да го раздвижи.Сега и аз го карам да го правим в къщи....

И пак като кръгъл идиот да питам...Взех му Брейн Бустера,почнах да му давам по 2,5 веднъж на ден.В листовката пише постепенно да го увеличавам.Моля да напишете как точно го давате и кога точно увеличихте дозата.

# 633
Аз давах Брейн Бъстър, първо го опитах аз лично по съвет на Доника Grinning , а писле по съвет на друга мама го въведох много бавно, почти на капки и постепено стигнах до 5 мл сутрин. Следобед не давах, защото моята много се превъзбужда.
И аз искам да кажа, че темата ми е мнохо полезна, и тук съм научила много неща. И да се обърна конкретно към Сауле, за да и предложа да си преведе блога на английски. Има много сайтове за биохимичен подход, но като че ли повечето от тях предлагат и добавки и родителите не ги смятат за много надеждни. Аз поне не съм срещала блог на английски, който да е подобен на твоя. Имам две мами-ирландки, които проявяват голям интерес, и които имат информация единствено от мен. Едната дори започна хбот и детенцето и, което е от спектъра, има голямо подобрение. Така че помисли си сериозно  Grinning

# 634
  • София
Здравейте, имам следния въпрос: тези от вас, на чиито деца е предписан Ноотропил, в каква доза го взимат и на каква възраст са децата ви? Ако споделите и за ефект, ще съм много благодарна.

# 635
Детето ми пие вече 3-ти месец Ноотропил, по 3 мл сутрин и 3 мл следобед. Стана по-концетрирана, поседлива, появи се разбиране и нови думи. Разбира се, може и да не е ефект на лекарството, понеже правим и други неща. Масово обаче влияе на децата превъзбуждащо, при нас този ефект не се появи нито в началото, нито сега, спи плътно и следобед, и през нощта, не е изнервена. Дори направих ''взривоопасна'' комбинация от Ноотропил 3 мл и 2 мл Брейнбустър, отново нямаше такъв ефект. Но за различните случаи се предписват различни схеми и милилитри.

# 636
Луда Мара, пием Ноотропил вече доста време. Понеже в България вече не се среща сиропа приемаме сашета - 1200 мг сутрин и 600 мг следобяд до 16.00 часа. Не и влияе на съня и не съм забелязала някакво превъзбуждане.  Тя е на 6.6 години.

# 637
Някой може ли да ме упъти къде се намира ул. "Скопие" 98? Имаме час за четвъртък, а в гугъл нещо... нищо не намирам. При д-р Попов имаме записан час. Има ли наблизо хотел или някой да предлага квартира?

# 638
  • София
Дъщеря ми се научи да духа със свещ - първо на рождени дни, след това, каквато и да е свещ. Но и духането не й е било проблем. Слиза по стълби, качва се, облича се, съблича се, прави какво ли не с пластилин, рисува. Но не може да кара колело - не успява да върти педалите. Трудно хваща топка - трябва да я хвърля съвсем в ръцете й иначе не се сеща да ги помести. Иначе няма проблем с хвърлянето или ритането. Беше хиперактивна, в периода 2 г и половина - 3г и 10 месеца се тръшкаше направо страшно. В някакъв момент спря да го прави. Сега, ако не е доволна, се разплаква тихичко.

Искам да ви питам децата ви повтарят ли? От няколко седмици дъщеря ми започна като зададе въпрос след това да го повтаря по n брой пъти (примерно "Мамо, къде отиваме", "Къде е еди кой си" и пр.). Повтаря и ако иска нещо (например да й купя нещо след време). Всеки път отговарям търпеливо, но не знам дали това е правилният подход.

# 639
  • София
Аз пак с обратен пример..ама ...научи се да духа свещи и тн преди 2г...и нищо Wink
Елена, моят син е на тази фаза в момента.
Чета ви...от както спазвам съвета на една от специалистките ни да не чета и да се хващам за всичко като удавник за сламка - много ми е добре...Защото детето не се развива като другите, нито като по "правилата" - ако направи това, ще направи това...Когато тогава

# 640
  • Пловдив
Йоко, това е в квартал Кючук Париж, близо до НАП. НАП е на номер 106. В един апартамент в панелен блок е, на първия етаж по външни допълнително построени стълби, а веселото е, че отгоре пише "Хранителни стоки Юлина".  Sunglasses Ние също ходихме преди половин година при д-р Попов, там ни е и психоложката, тя работи заедно с Попов.
За хотел наблизо не се сещам, освен хотел "Родопи", който обаче е извън жилищната част на града, в началото на промишлената зона. Но не може да няма, питай Гугъл.
Имам празна боксониера в квартала, в краен случай мога да те подслоня за през нощта, обаче едва ли ще се стигне дотам, а и е паяжинесто и прашно, защото никой не живее там в момента.
Ако искаш, прати ми бележка, мога да те заведа, ако мислиш, че трудно ще се оправиш, тъкмо ще се запознаем. Не настоявам, само предложение. С нашия човек в четвъртък съм на логопед в същия квартал от 10,30 до 11 - ако времето не съвпада, съм на линия.

Допълвам. Гугъл, хотели в Пловдив:
http://www.bghotelier.com/vsichki-hoteli-plovdiv

Освен споменатия "Родопи" има хотели на ул. "Силиврия" и на ул. "Константин Нунков". Пътят от тях до кабинета на д-р Попов, струва ми се, е около 15-тина до двадесет минути пеш.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 19:29 от Магдена

# 641
Преди време бях чела тук, две майки на хиперактивни деца пишеха, че децата им повтаряли въпросите доста пъти на ден. Нашата не е, но пак мине, не мине и ме пита Къде е тати и Искам тати, макар да съм казвала сто пъти, че го няма през деня, тя пак си пита. Онзи ден видя кола, подобна на нашата и настана рев, не можа да ме разбере, че баща й не е в нея. Сега бяхме на една опашка с момченце на 2,7, говореше много добре, детето ми почна да го имитира като поведение, за капак попита нещо баба си, бяха 3-4 думи и нашата ги повтори дословно и без грешка, с мен не винаги се получава, но поне хубавото е, че започна да повтаря и й е интересно.

# 642
Julia_21, при нас имаше повтаряне на въпросите, когато не ги разбира...чисто ехолалично. с подобряване на разбирането се преодолява. Не знам на колко години е детето, но това ми се струват осъзнати въпроси..а ти как точно и отговаряш на този въпрос....явно отговора не и харесва   Simple Smile.

# 643
О, тя почна да си задава адекватни въпроси, вече не са само напапагалени. Най-вече -къде-? Въобще, от 2 месеца насам напредъкът е осезаем, на фона на това, което беше. Отдавам го на повечето време, в което сме заедно, морето, и разбира се, терапиите. Ще видим занапред.

# 644
Въпрос? Моето дете (3 и половина години, забавяне само в разбирането и изразяването на реч. Моториката, осъзнаването на света и социализацията са ок) мина на нов етап, повтаря и посочва назованото и показаното от мен. Повтаря го с кеф, а не с неразбиране. Сякаш се радва, че и той може да прави като мен. Сега по цял ден чувам думички от него. За първи път повтори словосъчетания - Дай ръчичка!(това го осъзнава), Това какво е? (това по-скоро е на път да го осъзнае какво означава). Общо взето досега аз вървях и назовавах, той след известно време назове нещо, което е запомнил от преди. Сега аз назовавам, той повтаря и показва с пръстче. Нормален етап от развитието ли е това. Първо само гледаше, после от време на време назоваваше, сега повтаря, а после би трябвало да показва къде е еди какво си. Това ли са етапите или греша?

Общи условия

Активация на акаунт