Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 595
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Мале, Силви, скри ми топката с толкова подробна информация и така добре и разбираемо поднесена. За отитите говоря. За съжаление не си се образовала по въпроса от добро.. Tired
Но на  мен лично ми беше полезно инфото, макар да не сме опирали до отит все още, но е хубаво човек да е информиран..особено човек като мен, който обича и иска да знае всичко, що се отнася до болестите на детето Mr. Green

За ДГ незнам и при нас как ще е. Вчера и днес, като тръгвах за работа и го оставях на баща ми да го гледа, то не бяха едни прегръдки, едни целувки, не можем да се разделим..гушка ме, милото, целува ме по десет минути сутрин..Душичка. И при нас към края на месеца ще е драма...

# 601
Забелязала съм,а и други майки са ми споделяли,че когато направиш забележка-въпрос, защо водят толкова болно дете, родителите се зъбят и са готови на бой.

Днес моя приятелка ме попита защо малкия не го пусна на градина,че всички са така там и  само се тормозя да го гледам в нас,така и така плащам! Rolling Eyes Каза-хаха слагаш капките,за всеки случай може и нурофен една доза и е готов,като се прибере пак слагаш капки и така,лесно и просто.
Не се учудвам на предложението на приятелката ти. Тук съм чувала "сутрин даваш антибиотика и хайде на градина" ooooh! То хубаво към края на АБ лечение вече може и да не е заразно детето, ама толкова да бързаш да го пуснеш сред бацилите newsm78

# 602

Водена, тук сме се събрали да си споделяме, да се съветваме, да се оплакваме, ако щеш, мнението на нито една от нас не е миродавно. Острия ти тон не ми харесва никак.
Как разбра какъв е тонът ми при положение, че съм задала само въпрос, споделила съм разбиранията си и за никого не съм давала оценка или мнение.

Явно подсъзнателно и за вас не е ок някой да върши вашата работа без възнаграждение и си мислите, че ви съдя. А не ви съдя. Пределно ясно ми е, че в мизерията и немотията, в която се живее в България, всяко нещо без пари е добре дошло.

# 603
Баси...Лиляна номер 2 !
Сори за  офа.

# 604
  • Варна
Ох, ама какво значи без пари? По същата логика може да плащам и на баща му да го гледа ooooh! Бабата и дядото са най-близките след родителите, как ще гледат собственото внуче срещу пари??? Толкова е абсурдно и няма нищо общо с това, че "без пари е добре дошло". Семейните връзки и отношения да се меркантилизират до такава степен не мога да възприема. ПРосто виждане като твоето наистина сефте срещам... Както и да е.
Момичета, синът ми е адски разранен под носа, до алено червено:shock: Такова чудо не е било, а не е като да е нямал сополи досега. Мажа с крем, след 2 минути сополът потича и трябва да го бърша... С какво да третирам, изглежда ужасно просто...

# 605
  • София
Ииииибре,как реши,че живеем в немотия и мизерия?!   Laughing

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 19:17 от magnet_for_happiness

# 606
  • в огледалото на живота
Момичета, синът ми е адски разранен под носа, до алено червено:shock: Такова чудо не е било, а не е като да е нямал сополи досега. Мажа с крем, след 2 минути сополът потича и трябва да го бърша... С какво да третирам, изглежда ужасно просто...
Ще повярваш ли,че  най-обикновения меден вазелин върши чудо-само за 2 левчета.
Зимата ми бяха изпръхнали жестоко устните от вятъра..нацепиха се до кръв....ужасно болезнено  Sick
С ей това чудо за 2 дни се успокоиха рагадите и всичко мина:
Скрит текст:

Съвет:ако решиш да мажеш затопли го на стайна Т.Бързо се втвърдява констистенцията ако е студено.
 Hug

# 607
  • Бургас
Месечинка виторога, и моят син беше така съвсем скоро под носа, мажи с мазен крем, другите много бързо "се отмиват" от сополите. Имам прополисов, обаче той твърдеше, че му щипе. Накрая мазах с такъв, http://apteka.framar.bg/30023370/%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BB% … -35-%D0%BC%D0%BB- , помогна.

# 608
  • Варна
Благодаря ви. Сега поради липса на друго започнах ударно мазане с два крема, единият на Биодерма - пери орал, а другия - правен в аптека, доста е мазен, но пък бързо попива... Ще взема някакъв вазелин утре, направо ми е жал да го гледам така разранен. Но пък това да са му болежките, ще мине все в един момент.

# 609
Месечинке,майка като беше тук,Габи имаше разранен нос,чак не искаше да се духа,че я боляло.Мазала я цял ден с краве масло,че не намерила друго.Еми,до вечерта и беше добре носа.

# 610
  • около Варна
И на моите деца нослетата  им станаха рани, не ми е хрумнало за вазелин, мазах с един крем с невен, но много им щипе  и накрая с крем здраве, раничките  минаха, но пък изсъхна кожата.

# 611
  • Варна
Бая хора живеят в немотия, ама аз съм се убедила, че по някаква причина упорито продължават да не влизат в този форум Wink Тук всички са добре финансово.
Скрит текст:
Моята майка е на 50г, няма как да я пенсионирам предсрочно, за да ми гледа болното дете. 1г беше поела майчинските и едва изкарваше с 340лв, но в името и от любов към детето. Сега работи в един магазин по 12ч на ден и вечер не може да заспи от болки в краката.
Ами да, ако имах пари с най-голямо удоволствие щях да й плащам за да не работи, а да седи с малкия, защото бяха адски щастливи една година заедно.
В този ред на мисли, аз не видях нещо фрапиращо или остро или светотатско във въпроса на Водена и да, смятам, че в днешно време всяко безплатно нещо е файда...Разбираемо е, тук всички сме с изпънати до крайност нерви от боледуването на децата и се случва човек да е чувствителен, когато засягат топик, който сме свикнали, че ни е рождено право...

А това кремче с вазелин мога ли да го мажа на устните на малкия, ще има ли проблем, ако го оближе?

# 612
  • Варна
Ами аз не мисля, че бабите и дядовците, които гледат перманентно внуците си напускат работа, за да го правят. В общия случай говорим за пенсионери, които вместо да дремят пред тв-то и сериалите предпочитат да прекарат времето си с внучетата. И едва ли го правят с идеята да изкарат някой лев... Баща ми е на 70, възможността да прекара времето си с внуците го извади от страшна емоционална дупка след загубата на майка ми. Да му предлагаме пари за това би било... супер обида за него, просто брутално. А много ясно, че не може да очакваме работещи хора да останат без заплати и средства за препитание, за да си гледат внуците, едва ли някой в тази тема мисли обратното. Ама да го заведеш за половин ден в неделя примерно и да си платиш? Малко в повече ми идва.

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 20:03 от Месечинка виторога

# 613
Месечинке, аз бърша и духаме нослето с мокри бебешки кърпички, а не със сухите-уж да не се разранява нослето.
Да се оправя малчо бързо..

Мейбълин, а майка ти би ли приела /взела тези пари от теб? Защото аз такава майка не искам пък  Crossing Arms

Майтапа настрана, но в моето семейство по майчина линия-визирам майка, баба ми и дядо ми, леля ми....цял живот са ни помагали и давали, давали и още дават...Други родители не мога да си представя, не че не ги има де, но се радвам, че съм извадила късмет с грижовни и любящи роднини Heart Eyes  Точка.

# 614
  • Варна
Ами teta, аз не мога да си представя да живее на въздух Simple Smile
Скрит текст:
Хората си имат жилище, режийни, телефони, интернет...Сред моите набори, бабите и дядовците са все в работоспособна възраст, и как иначе - трябва да раждаме на 40+ за да са свободни пенсионери...А и пенсионерите в БГ масово вземат по 200 лв на месец, доста хора и по-малко. На мен може би ми убягва момента с това да имаш село, да вариш ракии, лютеници, компоти, да гледаш животни, да колиш и тн...Сигурно все още има доста такива хора, просто ние не сме от тях и за мен не е ненормално майка ми да приеме парите от мен.
Аз пък си мисля, че човек пак може много силно да обича децата си, ама ако няма какво да им даде и на челна стойка да застане все тая...
И аз слагам точка. Просто има хора, които не знаят какво е нямане, това е. Никого не упреквам, в тази тема всички са ми симпатични.

Общи условия

Активация на акаунт