Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 866
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 385
"Аз съм на мнение, че всяко нещо става със зор."

Ми аз пък съм на мнение, че нещата следва да се случват без зор и конфликтни ситуации. Вместо да решавам проблеми, правя така, че да минимализирам възможността да се случат.

Ами не тръгвам сама, така е. Ако е за работа- друг ще я свърши; ако е за забавление- защо да съм сама?

А като няма друг?
Нито съм модерна, нито съм смела. Просто нямам друг..

# 2 386
Викаш- никога не може да ти прилошее в колата, или да се наложи друг да търси помощ?
За можене, може. Ама какво друго ще направиш, освен да отбиеш и да има друг?

# 2 387
Викаш- никога не може да ти прилошее в колата, или да се наложи друг да търси помощ?

То може и саксия да ми падне на главата, докато товаря в колата багажа, и въобще да не тръгнем.
Като ми прилошее, ще спра. Обичайно тръгвам здрава на път, не болна.
За помощ-каква точно помощ ще търся? Пътуваме в БГ, за бога, разстоянията са малки, ако се налага лекарска помощ, ще карам до град с такава, какво има да търся?

# 2 388

Да не забравяме, че също така съм независима и смела жена, което значи, че също така въобще не ми пука колко са модерни другите жени и как е прието да се прави, нали, Трещерица? Или викаш за да съм освободена, трябва да правя като всички.

Нали уж много отворена го раздаваше, сега ще се правиш на интересна по другия начин ли.

# 2 389
  • София
Мен ме возят, имам си 16 годишна отлежала девствена книжка. От децата ми повръщат номер 1 и 3, и двамата, като тръгнаха на училище, овладяха техниката на повръщане в найлонова торбичка, така че възрастен на задната седалка отдавна не се налага. Иначе, в момента, и двамата ми големи шофират, каката не се остави да стане като майка си (не че за нейното шофиране не се носят легенди в нейната компания, но това е друга тема).

# 2 390
  О, шофират си хората сами непрекъснато, и с едно и с две деца, това е ясно. Макар че аз съм придружавала на дълъг път приятелка с две деца отзад, защото много се биеха. Да се разиграват зад гърба на жената някакви баталии оттук до Шумен не е приятно.
 Но ако няма кой да ги придружи си пътуват и сами  и няма проблем.

# 2 391
Оцених аз красотата на това положение, ама късно. Много ми е гот някой да ме вози. Но ако няма кой, няма да седна в градинката пред блока.  

# 2 392
То пък голямата сложност да си смениш гумата.
Абе сменяла съм веднъж сама гума...едвам ги развих тези ми ти болтове. Бях сама в колата и още неомъжена..Но сега бих предпочела мъжът ми да го прави това, а аз евентуално само да асистирам...и да слушам псувните.

# 2 393
И на мен ми е гот да го гледам моя. Особено като се окаже, че е извадил гумата и ключовете заедно с багажа от морето, а после се е сетил да сложи гума, но тя изобщо не е от тази кола Simple Smile)))).

# 2 394
Брей какъв народ, хем еманципиран и ербап, хем пък страхлив и предпазлив.
Пък и много им трепери над децата, много.

"Много баби, хилаво дете" - баш на място е тук поговорката.

Пак за протокола - откакто имаме деца, прекарваме лятото на море и планина в България.Всяко лято. Минимум 4 седмици в Родопите, около 10-15 дни в Сарафово. Гастровируси децата не са хващали. Обяснявам си го така... Първо, с много силен имунитет са, защото спортуват, хранят се с истинска храна и са много активни като цяло. Второ - ваксинирани сме срещу хеп. А и Б. За България това е много важно. Трето - водата. В Родопите пием изворна вода от точно определен извор, другаде в Бг пием бутилирана вода от точно 2 търговски марки. Четвърто - храната - избягваме да ядем навън храна, която не е минала през топлинна обработка. Пето - никакъв контакт с бездомни животни и спазване на добра лична хигиена. Толкоз.

# 2 395
Сериозен въпрос: наистина ли човек трябва да пътува задължително надалеч, за да се забавлява? И какво толкова всъщност ще стане, ако с малки деца изкараш няколко години с преобладаващо висене около блока (защото дори и при пътуващите 95% от времето пак е около блока...) Просто знам колко бързо минават дори тия 2 години, от които и без това половината време е скапан сезон, в който се занимаваш с домашни забавления.

Между другото, никога не съм седяла в градинки около блокове. По-скоро отивам до близък парк, из квартала за покупки, но със сигурност не вися на пейка с бира и семки.

"хем еманципиран и ербап, хем пък страхлив и предпазлив. "

Прочети си пак постинга и виж, че и ти си точно от тая порода:) хем ербап, хем виж колко степени на предпазване си изредила:)

Да, може да си и двете. Как го бяха казали- a foolish consistency is the hobgoblin of little minds.

# 2 396
Не те ли е страх да ходиш сама до парка, ами ако стане нещо? Мен по ме е страх да ходя по улиците с децата отколкото да ги возя в колата, надлежно обеопасени в столчета.

# 2 397
Второ - ваксинирани сме срещу хеп. А и Б. За България това е много важно.

В България всички деца са ваксинирани срещу хепатит Б. Моето го ваксинирах и за хепатит А преди да го пусна на лагер. Но аз никога през живота си не съм боледувала от хеп. А и само един мой познат знам да е боледувал..а ти както го написа излиза, че направо си е епидемиологична обстановката тук... ooooh!

# 2 398
Моето е най-обикновен здрав разум, Мамасита. Или умерена предпазливост.

Но... да се завра в къщи с децата, щото нямам придружител? Да не ида на море, щото могат да слънчасат или да се продрискат? Да ида на ОИ, вместо да им измия лично салатата? Ха-ха!

# 2 399
Не те ли е страх да ходиш сама до парка, ами ако стане нещо? Мен по ме е страх да ходя по улиците с децата отколкото да ги возя в колата, надлежно обеопасени в столчета.

Не, представи си, не ме е страх да ходя до парка. И не ходя по улиците, а по тротоарите.

А нали знаеш, че в колата няма "обезопасяване" при скорости над 50 км/ч.

Кой е казал, че се завираме вкъщи? Просто променям планове и дестинации. С дете може да излезеш и в града, не е казано, че трябва да го откараш на 100 км., за да се забавлявате.

Общи условия

Активация на акаунт