Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 686
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 3 090
Не всички деца са социални де. Така че това не е валидно за всички деца

Те, тези и заради градината няма да станат по-социални.
Агресивните и необщителни хлапета са си такива и в групата.

Според мен, за да има хармония, трябва да има по малко и от двете.- детска градина, свободна игра на детска площадка, приятелчета от личния кръг, време за лични интереси..

ПП Сеса, аз съм била на седмична градина, бяхме като войници.
Но и от нас станаха хора, даже нетолкова лоши. Спокойно Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 00:11 от Ли Лу

# 3 091
  • София
О, да, забравих за позициите на работа! Направо са безценни позициите! Последно, за лукс ли говорим или за изпускане на позиции на работа за 7 години? Тъй де, да зная дали съм от привилигерованите или от аутсайдерите!

# 3 092
Ама то и аз го казах. Децата ходят целодневно на градина просто защото родителите им нямат друг избор, а не защото е много хубаво да се ходи на градина. Отвратителни са тези "казарми за деца".
Аз като дете я ненавиждах, подтисках се и страдах.
  За едно дете няма по-хубаво нещо от грижа в семейството и игра навън с приятелчетата. Но  животът е такъв, че много хора просто нямат избор.

# 3 093
  • Куциндрел
 Joy Joy Joy Joy
Сега пък децата станаха отвратителни.
Явно писаниците са плод на късния час.

# 3 094
Съжалявам, Цеца, разбрала съм го като отправено към теб. Но към когото и да е, стоя зад поста си.

Всъщност най-много съм съгласна с Ли Лу. Децата са с различни характери и всяко има нужда от различно количество време в съответното занимание (в неизбрана от него среда; в избрана от него; семейна; в организирани игри; в неорганизирани). Но пак само майките, които имат избор дали и колко да работят, могат да разпределят това време по свое желание, съобразно наблюдението си над детето. Останалите - градина, баби, гледачки и това е.

О, да, забравих за позициите на работа! Направо са безценни позициите! Последно, за лукс ли говорим или за изпускане на позиции на работа за 7 години? Тъй де, да зная дали съм от привилигерованите или от аутсайдерите!

Ами, изобщо не говорим за теб. Говорим за всички майки. Не знам от кои си, а и не ме вълнува. Управител на банков клон може да избере да не работи изобщо седем години, само дето след това няма да е управител на банков клон. Продавачка в магазин може да избере да не работи седем години, само дето трябва да има как да се издържа междувременно. Та така.

# 3 095
  • Куциндрел
Анди постоянно защитава избора си да остане у дома, за да си гледа децата и къщата.
Но точно в този спор, никой не укори избора й.
Ама да си каже. Whistling

# 3 096
Joy Joy Joy Joy
Сега пък децата станаха отвратителни.
Явно писаниците са плод на късния час.
Нещо не разбрах..

# 3 097
  • София
Изобщо не става въпрос за моя избор, а за това какво всъщност предлагат детските заведения, колко време децата прекарват там, кои всъщност са хората, които имат голямо влияние върху тях, най-малкото защото прекарват по много часове с тях, какъв е шумът в едно помещение с 25 деца (че и 10 да са, колко от вас са прекарвали часове в стая с 10 деца, пък били те и най-кротките?) и т.н.

Не аз написах нещо за.. перфектните майки, за работни позиции и изхвърлянето от пазара на труда, това, че квалифицираните педагози дават повече от майките, нали така! На мен ми е късно да защитават своя избор, защото той е минал и заминал. Ако нещата в детските заведения бяха ок, нямаше и тук да е пълно с теми от възмутени родители за нередности в градините, претоварване, боледувания на децата и пр.

# 3 098
"Перфектните майки" са само в твоя пост; педагозите, даващи повече от майките, са само в постовете на една друга потребителка, която вече са споменали; а загубата на придобити позиции е неоспорим факт, ако те няма 7 години, така че няма какво да го обсъждаме. Има хора, за които е важно. Ако си хирург и 7 години не влизаш в операционна зала, голям хирург ще си, като тръгне детето в първи клас. Има и други, за които направеното преди децата им не е важно и не им е проблем да го захвърлят, особено ако имат друг източник на доходи.

Каквото и да предлагат детските заведения, щом местата в тях не достигат, явно са много необходими за много голям брой хора, с всичките си минуси и плюсове.

# 3 099
  • София
сега остава да се преброят хирурзите в темата, че  да разберем каква загуба ще е за народното стопанство!
Не зная къде ги намери перфектните майки в моя пост, при положение, че беше дори позеленено в поста на потребителката. Това, което написах беше, че една майка трябва да е много тъпа и изостанала, за да не може да даде на детето си повече, отколкото и най-квалифицирания учител. Иначе право на гледане на деца щяха да имат само квалифицираните учители и всички деца трябваше да са в системата, тутакси отнемани от майките им и даване на безценните заведения, защото учителките могат да дадат повече на децата. А, да, а майките да си въртят скалпелите в хирургията!

Пардон, бяха майки-героини, а постът със зеленото е точно твоят!

# 3 100
Всичко тръгна от поста ти, в който сравняваш децата в детските градини с тези в сиропиталищата - да се "чувстват поздравени" всички, "изоставили" децата си в детските градини. Повечето от тях нямат по-добра алтернатива. Това е. Изобщо не разбирам за какво спорим.

За "перфектни майки" си писала само ти, това имах предвид.
Сега прочетох редакцията, не били перфектни, а героини, и не били зелени, а оранжеви. Но вече не разбирам какво правят те в дискусията, при положение, че казаното във въпросния абзац е съвсем същото, като казаното в първия абзац на ей този пост.

Останалото, което си написала за преброяване, стопанства и скалпели, ще пропусна, защото го намирам под нивото ти.

# 3 101
  • София
разбира се, че ги сравнявам, нали трябва децата от малки да свикват какво ги чака в живота! Силопиталищата са си баш този живот, пи това с пълна сила! Нали това е важно - децата да свикват с живота в училище и на работа! Можем и да се върнем век-два назад, когато 7-годишни деца са работели в мините и тъкачните фабрики. Какво ще кажеш, ще видят и как се изкарват пари, а не да стоят и да ядат, калпазаните му с калпазани!

Разбира се, че ще го пропуснеш, сама осъзнаваш каква глупост е да се дават примери с хирурзи! Я, да видим, колко са жените-хирурзи в България? Дори само да броим завършилите специалност хирургия, дори не говоря за практикуващи хирургия, колко са? Дори да прибавим директорите на банкови клонове, пак няма да ти излезе сметката откъм състоятелност на примерите.

# 3 102
  • Куциндрел
Фактът е, че повечето родители няма избор и алтернатива.
Има родители, които разчитат на гледачки и баби, има и майки, които не работят, но пак си пращат децата на градини или наемат гледачка.
Някои си мислят, че градината, даже и яслата, влияе добре на децата. Тях не можеш да ги убедиш обратното. Други си мислят, че тези места ще погубят детето им. И тях не можеш да ги убедиш, че не е точно така. Имам преки наблюдения върху 2-те страни.
Който има възможност, нека вземе решение според детето си. Защото едни деца са готови за градина рано, а други никога.

# 3 103
  • София
Точно за това говоря, да не бъркаме двата щата .

# 3 104
Няма как да споря с теб в защита на две чужди тези: за справянето с живота от малки и за педагог> от майка. Аз моето мнение съм го написала, който иска - да чете. За пети път ще напиша, че това, срещу което протестирам, е да се вменява вина на майките, чиито деца ходят на градина (защото такива тук четат много), че не са толкова добри майки, колкото едни други... и т.н., да не се повтарям, защото ще отегча тези, които наистина четат.

А за стопанството и скалпелите е чутовна глупост, защото е хващане за един пример, когато мога да дам десетки други професии - всъщност всяка, различна от работа без особена мисловна дейност - при които незанимаването с професията занулява придобитите в нея умения, знания, опит и при която паузата от 7 години стоене вкъщи ще накара всеки клиент/ работодател да избере друг. Изключвам тези професии, които можеш да работиш от дома и да съвместяваш с отглеждане на деца поне през част от времето. Дай сега да броим една по една жените във всяка... Как ли пък не. И определено предпочитам и аз, и децата ми, да живеем в свят, в който да има жени на престижни и/или ръководни позиции във всяка професионална сфера, защото светът до Втората световна война не ми допада особено в това отношение, сори. Но това е тема за съвсем друга тема.

Добре де, за какво изобщо е цялата дискусия, след като трите сме на едно и също мнение?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт