Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 059
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 3 105
  • Куциндрел
Не знам, смятам да си лягам, че утре е ден за игри. Mr. Green

# 3 106
  • София
И ти точно на коя престижна и/или ръководна длъжност и професия си?
Това със съвместяването на гледането на дете и работата от къщи е мит. Няма как да се съвместяват качествено и двете - и в едното да си на сто процента, и в другото да си на сто процента. Всяка работа, за да бъде свършена с високо качество, изисква цялото внимание и постоянство. Ако можеха да се съвместяват работа и други неща, хората нямаше да работят на работа и да се изисква от тях да работят точно определени неща и да не се разсейват с други неща (включително занимавки в социални мрежи и по форуми, музики и пр.), а щяха да им дават възможност да съвместяват на прибежки - малко от тази, малко от онази.

Точно де, това с хирурзите е чутовната глупост. Ще речеш, че всичките майки на деца в яслите и градините, са все хирурзи, та отсъствието им ще ги деквалифицира.

# 3 107

Аз също си лягам, не мога да водя диалог с човек, който не чете. Досадно е.

# 3 108
  • София
Човекът чете - каквото са написали. Особено това с хирурзите много ми хареса. Хирург до хирурга, мила, моя, майно, льо!

# 3 109
Докато се опитва да пътувам на далеч ви чета и си мислех колко време ще се разправяте за неща очевидни и ясни.. Повечето тук са работещи поради принуда, а не са такива по поради изключителен личен избор.

# 3 110
  • София
точно! Затова не виждам смисъл да се спрягат хирурзи и банкови директори, както и въпиющата нужда на децата да са сред 25 други деца и с по-квалифициран във възпитанието персонал, който може да даде повече на детето от майка му. На работа се ходи първо за пари. Децата са по градини и ясли, защото няма кой да ги гледа. Това е! Останалото е пудра и звезден прах.

# 3 111
Майката може да не ходи само по принуда да работи, но и да има потребност да го прави, за да се чувства пълноценен човек. Така е с някои хора, все тая дали са хирурзи или готвачи, примерно. Аз лично си обичам работата и да имах много пари, пак щях да я работя. Както се казва при-звание.
Детските градини далеч не са перфектни, но дъщеря ми си има приятели там и винаги се посрещат с радост. Дори понякога ми казва да идвам да я вземам по-късно, че съм и прекъснала играта.

# 3 112
Ох,  ама като ги заразправяте тези удовлетворения  от работа и не знам какви си желания да се ходи на работа и си мисля на кого сте седнали да обяснявате?!
Това са просто несъществуващи доводи за жени, които не са и станали майки и не  знаят какъв приоритет са им децата. Няма деца предпочитащи детската градина и жени -майки предпочитащи работа по цял ден пред перспективата да се наслаждава на детето си.....

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 01:57 от Анонимен

# 3 113
С цялото ми уважение, не съм съгласна Grinning . Има си време за децата, но не бих прекарвала целите си дни с тях. Поставям се на тяхно място, за мен ще е мъка цял ден някой да ми се наслаждава, било то и майка ми. Работата, от друга страна е нещо, което върша с огромна страст и не, че не ме изморява, но не ми се е случвало да я върша с нежелание.

# 3 114
Ох,  ама като ги заразправяте тези удовлетворение от работа и не знам какви си желания да се ходи на работа и си мисля на кого сте седнали да обяснявате -!
Това са просто несъществуващи доводи за жени кои ту о да станали майки и знаят какъв приоритет са им децата. Няма деца предпочитащи детската градина и жени -майки предпочитащи работа по цял ден пред перспективата да се наслаждава на детето си.....

Хайде бе, няма. Не съди по себе си! Ела да ти ги покажа, майка до майката! И аз съм от тях, да. Факт. Не е като да не си гледах детето, но и с огромно удоволствие ходя на работа. Когато си буквално посветил живота си на учене и развитие, та вземеш та родиш, после се получава голяма драма с приоритетите. Де да беше всичко просто, но не е!

По принцип обаче не съм съгласна с Водена за това, че е по-добре за децата да са на детска градина и цялата и псевдотеория.

# 3 115
Да,  знам как ще предизвикам с тези си вижданията, но не мога да се съглася с противоположните такива. От детска гледна точка нещата са многократно доказващи кое е по желаното от тях. Не ми се спори. Имаме още 650км път след изминати 2200 вече и съм сигурна, че няма да се получи позитивна дискусия.

# 3 116
Аз написах някои хора, ти явно не си от тях, но не вменявай на другите какво трябва да правят и чувстват, за да са качествни родители.

# 3 117
  • София
С цялото ми уважение, не съм съгласна Grinning . Има си време за децата, но не бих прекарвала целите си дни с тях. Поставям се на тяхно място, за мен ще е мъка цял ден някой да ми се наслаждава, било то и майка ми. Работата, от друга страна е нещо, което върша с огромна страст и не, че не ме изморява, но не ми се е случвало да я върша с нежелание.

Затова детето си мечтае о цял ден да му се наслаждават две учителки и една лелка.

Драмата всеки си я решава по някакъв начин. Дреме им на децата дали цял живот майките им са посветили на квалификацията и образованието си! Това им е най-голямата мечта, само за това мислят, докато са малки! Гледат да улеснят драмата на мама, която учила и се развивала, пък взела и родила! Важното е мама да не изгуби!

# 3 118

Затова детето си мечтае о цял ден да му се наслаждават две учителки и една лелка.

Драмата всеки си я решава по някакъв начин. Дреме им на децата дали цял живот майките им са посветили на квалификацията и образованието си! Това им е най-голямата мечта, само за това мислят, докато са малки! Гледат да улеснят драмата на мама, която учила и се развивала, пък взела и родила! Важното е мама да не изгуби!
Ти го каза доста по -изчерпателно и обстойно...

# 3 119
Да,  знам как ще предизвикам с тези си вижданията, но не мога да се съглася с противоположните такива. От детска гледна точка нещата са многократно доказващи кое е по желаното от тях. Не ми се спори. Имаме още 650км път след изминати 2200 вече и съм сигурна, че няма да се получи позитивна дискусия.

В предния пост говореше за МАЙКИТЕ. Как нямало такива, които.... Сега пък децата.... Не съдете по себе си за другите. Тилкова ще кажа аз.

Общи условия

Активация на акаунт